We hebben de Eredivisie voor volgend seizoen weer gehaald met nog twee wedstrijden voor de boeg. Op bezoek bij de Scheveningse Vissen (KVS) werd het een rustige en sportieve wedstrijd in het mooie park daar. Het begin was onrustig. Na drie minuten 0-1 achter, weer gelijk, vrije bal mis en na enkele treffers over en weer kwamen we na een minuut of veertien door een vrije bal op 3-3 gelijk. Ook 4-4 gelijk, maar we waren in staat vanaf de achttiende minuut verdedigend het dicht te houden ... en scoorden er zelf in vijf in die periode ; ruststand 9–5.

Gewoon doorgaan maar. Met onder andere een benutte vrije bal voor  en ook eentje tegen kabbelde de wedstrijd door. Tot enkele minuten voor tijd behielden we een voorsprong van een drietal punten en in de laatste seconden bracht een strafworp tegen de eindstand op 14-13 voor ons. Eind goed, al goed; we zijn er weer.

In het moeizame seizoen hebben we ons op het veld gehandhaafd; een goede prestatie, maar bedenk wel in een poule met drie tegenstanders die in de zaal twee klassen lager speelden (hoofdklasse). Duidelijke overwinningen, maar … volgend seizoen wordt de tegenstand sterker. In deze laatste wedstrijd lijkt onze aanvallende organisatie stabieler te worden, nu nog de schotzuiverheid die op 13% kwam. Hopelijk komen met de groei van het zelfvertrouwen ook verrassende en korfbaltechnische hoogstandjes (weer) meer ter sprake. Durven, alles kan. Misschien voor de korfballiefhebbers letterlijk en figuurlijk smullen bij de thuiswedstrijd /barbecue op 8 juni; ik krijg al trek.