Wat kunnen we daarvan leren?

Een goed begin met in de eerste minuut Hidde van afstand op 1-0. Romy volgde na enkele minuten ook van afstand 2-0. Een tweetal afstandsschoten tegen zorgden voor 2-2. Jasper benutte een strafworp en na een tegentreffer was het Gerben uit een mooie doorloopbal 4-3 in de 12e minuut. Dat was dat. De tegenstanders schoten ruim 30% meer dan wij mede door het lengteoverwicht onder de korf dat zij ook consequent gebruikten. De volgende tien minuten konden we het echter niet bij benen. Scherp verdedigend liepen we een drietal strafworpen op en samen met enkele schoten tegen  werd het opeens 4-10. Zelf verloren wij de rustige opbouw aanvallend uit het oog. Gerben maakte van afstand 5-10, maar enkele korte schoten zetten ons op 5-12 . Rust.

Het was jammer dat we na het goede begin niet mee konden scoren; schoten genoeg, maar de zuiverheid en de rust ontbraken. Na het goede verdedigende begin waarmee de afstandsschoten werden verhinderd, kregen we teveel strafworpen tegen op naar binnen komende tegenstanders.

Na de rust wist Gerben uit een doorgespeelde pass uit een vrije bal te scoren 6–13 en Hidde maakte uit een strafworp de 7-14. Een strafworp tegen en wij misten er een tot Gerben van afstand 8-15 maakte. In een tijdsbestek van ruim vijf minuten werd nu de stand door grotendeels afstandsschoten naar 8-24 gebracht tot Hidde uit een strafworp onze negende maakte. We gingen door ondanks de teleurstellende en iets geflatteerde stand en Anna en Romy scoorden beiden nog een afstandsgoal, eind 11–26.

Duidelijk uit deze wedstrijd blijkt het belang om samen aanvallend rustig op te bouwen. Te snel schieten zonder afvangmogelijkheden en eventueel zakkende tegenstanders moeten in de gaten worden gehouden al is het verleidelijk meteen te schieten. Verdedigend blijft het tegen topschutters moeilijk (een tweetal dat samen 12 doelpunten maakte bijvoorbeeld), maar wel een pluim voor Sascha die hun damesschutster op slechts een doelpunt hield. Komende zaterdag DVO dat ook enkele topschutters/sters heeft. Actief verdedigend aanpakken dan en met zijn allen zuinig spelen (geen automatische acties en passes). In sport is alles mogelijk.