Pupillenkamp 2022 is weer afgelopen en of uw kind nou wel of niet veel vertelde over kamp thuis, praten wij u graag bij. We hebben hier een overzicht over kamp met: korte dag overzichten van wat er gedaan is op kamp, leuke opmerkingen en algemene gebeurtenissen. Wat bovenaan staat dat het zeker een geslaagd kamp is geweest en dat kinderen weer dingen hebben geleerd. En dat ze heel veel snoep kunnen eten, maar of dat altijd goed ging..

Jaja! Na drie jaar was het eindelijk weer tijd voor het leukste lange weekend van het jaar! Voor het eerst gingen we met pupillenkamp niet op zaterdagochtend weg, maar op vrijdagavond. Iedereen was goed opgetut en had zijn mooiste carnavalsoutfit aangetrokken! De leiding met de carnavalsoptocht op weg naar de bus, oh wat was het een mooi weer om te vertrekken naar een HEEL leuk kamp! Met enige vertraging, (omdat er toch meer bagage was, zoals ieder jaar, dan verwacht), kon de bus vertrekken naar Rijen. De verwachte woordgrap was dus ook al gemaakt: “we gaan rijden naar Rijen”

Aangekomen op scouting Rijen. Om maar zo gauw mogelijk in het kampritme te komen begonnen we gelijk met het spel levend Stratego, drie teams die gingen strijden om de winst (wie als eerste de vlag van de tegenstander vond). Die waren zo moeilijk verstopt, dat alle drie de teams niet vies waren van valsspelen. Toen iedereen was geacclimatiseerd kon het verdelen van de kamers beginnen. De E/F meiden met kameroudsten: Yoëlle, Britt en Silke en E/F jongens met kameroudsten: Kevin, Kenzo en Dennis sliepen boven en de D meiden met kameroudsten : Merle, Evelien, Leanne en Romy en D jongens Stan, Armel en Nick beneden. De kamers werden mooi versierd en de kinderen hadden allemaal een mooie slaapplek (ook Britt Koomen die sliep namelijk nogal vaak bij de meiden), na ongeveer 10 minuten waren de kamers al een enorme puinhoop. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel dingen niet in één keer werden gevonden. Na nadrukkelijk gezegd te hebben op de ouderavond geen lekke luchtbedden mee te geven aan de kinderen (wat goed is opgevolgd, want er waren precies 0 lekke luchtbedden), gaf de leiding daar geen boodschap aan en waren er maar liefst 4 lekke luchtbedden meegenomen en eentje had er zelfs geen een mee.

Ze moesten lange mouwen en een lange broek aantrekken voor het lichtjesspel in het bos. Wat een gegil zeg, je hoorde ze van verre al en dat was zeg maar net niet de bedoeling, de lichtjes moesten gepakt worden zonder dat de leiding je zag. Werd je natgespoten dan moest je weer terug, daarbij ook de behorende uitspraken: “au ik raakte een tak” en “maar ik wil niet nat worden”.

Terug naar het kamp waar het bedoeling was dat de kinderen gingen slapen. Onder lichte “dwang” werden ze naar bed gebracht, zelfs met uitspraken van de kameroudsten “ik ben hier niet om vrienden te maken” en “morgen weer een dag” vonden ze het nog knap lastig om gewoon even te gaan slapen. Als de rust een beetje was gekeerd, werd besloten dat het een goed idee was om een watergevecht te starten tussen de D-jongens en D-meiden + de leiding, top plan! Na dat avontuur werden de laatste jaars ontvoert voor de dropping! Als ze in keer goed waren gelopen waren ze er binnen 50 minuten vanaf. Daar was alleen geen sprake van, na een goede 3 uur arriveerde de eerste groep en na 3 uur en drie kwartier de tweede groep. Ze waren diep in de nacht weer terug. De pupillen waren erg druk en wilde zeker niet gaan slapen, ik ben nog lang niet moehoe! Dus maatregelen moesten genomen en konden ze op andere plekken gaan slapen BRRR (niet voor altijd hoor). Cindy sliep trouwens ook op een aparte plek #cindyheeftechtnietgelogen

Zaterdagochtend was het tijd voor het spel verdien je ontbijt wat al sinds 1986 op de planning van kamp staat. Wat de eerste indruk was? Nou niet zo best geslapen! Het was een begin van een sportieve dag, waarbij leuke spellen werden gespeeld. Drie op een rij, voetgolf, blikken gooien (wat nog best lastig was), om de sportdag te vervolgen was een stevige lunch wel op de juiste plaats en gingen de broodjes knakworst er erg goed in. De sportdag werd vervolgd met de waterspellen, er moest dus ook erg veel water gesjouwd worden naar het veld.. Na de sportdag werd het gedoogde watergevecht tussen iedereen gehouden en werd er heel veel buik gegleden. Alle kinderen daarna onder de lopende band onder de douche, je moet wat hè als er maar één douche is. Daarna heerlijk de middag vrij om lekker te chillen, voetballen, huttenbouwen of als je Bregje heet iedereen hun haar in te vlechten. Of om een scheerschuim/ confetti gevecht te houden in de kamers van de meiden en jongens! Daarna tijd om heerlijk pasta te eten met de saus waar erg veel complimenten over werden gegeven. Iedereen het eten op? Het is tijd voor corvee, waar elk kind wel een keer aan moest geloven, dit was wel het enige moment om de keuken legaal te betreden.

Tijd voor weer een spel, levend Cluedo. Raadsels op te lossen om erachter te komen wat het moordwapen was en wie de dader. Sommige raadsels waren iets te lastig. “Ben ik nou zo dom? Ja!” en het moordwapen bij de verdachte waren ook moeilijk te vinden. Een korfbalpaal midden in het bos? Nouja dat zal wel normaal zijn, het is vast de waterfles!

Tijd voor de spooktocht, gezellig met ze alle langs het kampvuur + marshmallows roosteren (pas nou op met dat vuur), om goed naar het spookverhaal van Jip te luisteren over de treinmachinisten. Door de korte nacht ervoor waren veel kindjes al aan het knikkebollen. De groepen moesten de weg via aluminiumfolie vinden en dat is soms lastig, dus uiteraard werd er verkeerd gelopen. Hoe ouder de groep hoe enger. Bewoog het hek rechts, kwamen ze je toch van links om te laten schrikken, vervelend. Met de schrik vielen er mensen achteruit en werd er zelfs even geslapen in het bos. Na de vermoeiende tochten hadden we geen kind meer aan ze en vielen ze gelijk in slaap. De leiding had rust. Nouja bijna dan, want we hadden onze kettingzaag mee. Wie snurkte er? Joost!

Zondagochtend waren de kinderen moe, ze waren niet wakker te krijgen! Het laatste redmiddel werd ingezet, de pannendeksels. Ze klonken hard door het gebouw iedereen was gelijk wakker. Na een moeilijke start van de dag was het onze keukenploeg, die voor de leiding nog steeds een lekker ontbijt klaarmaakten, erg veel dank Roos en Joost.

Van tevoren was helaas al bekend dat het weer op zondag niet helemaal mee zou zitten. Het programma moest even omgegooid worden: in plaats van spellen in het dorp spelen, gingen we naar Monkey Town! Een uurtje lopen voor de oudste kinderen, de jongste werden als eerste gebracht en de auto’s bleven net zolang rijden totdat iedereen bij het speelpaleis was aangekomen. De kinderen mochten zich helemaal uitleven in de speeltuin. De backflips verzorgd door Gerben en Kevin, vielen erg in de smaak bij de kinderen op de trampoline. En weer terug naar de accommodatie, uiteindelijk aangekomen was er maar een ding te zeggen: wat een erg vervelend weer om het maar zacht uit te drukken. De leidingkamer werd omgebouwd tot eetzaal. Heerlijke patat gegeten met daarbij lekkere snacks mede mogelijk gemaakt door: Paper Chase en Chef Frituur Nick. Onder het genot van heerlijke muziek van ons DJ-duo WZNL (Bjarni en Nick), wat al een voorproef gaf voor de disco.

Met alle kinderen op de tafels en banken was het een avond om van te genieten en was je heel blij als je geen corvee had… Want vla werd gegeten zonder bakjes en lepels.. Na het eten had iedereen nog even de tijd om de act voor te bereiden voor de bonte avond met ons leukste presentatie duo, Valencia en Stijn. Wat een mooie acts, van liedjes die gezongen werden (ik moet zuipen, Jong geleerd is oud gedaan) van mooie dansacts, moppen tappen, zelfs Donna and the Dynamos maakte tijd vrij om op te treden op de bonte avond, frikandellen dates, acts waar de leiding aan mee moesten doen , ohnee Tijmen gaat dat niet leuk vinden en natuurlijk de Kamp Awards: voor de mooiste……….Hut (Roland en Sverre) de Emmy award waarvoor de genomineerden waren: Emma Visser, Emma Rijs en Emma de Gooijer en de winnaar was… Emma!, het leukste stel (Tijn Kok en Liz Duinmijer) en nog veel meer.

Tot slot was het tijd voor de geweldige ontgroening voor de nieuwe leiding, er waren maar liefst vijf nieuwe gezichten! Voor de ontgroening waren Kenzo, Nick, Roos en Silke degene die eraan mochten geloven. Armel was helaas even verhinderd. De kinderen wisten niet hoe snel ze weg moesten gaan.. Wat een stank! Terrenc en Dennis bedankt!

Tijd voor de disco! Ze zongen hartstikke hard mee en konden ook nog is goed limbo dansen. Alweer veel te laat, tijd om te gaan slapen. Wat een lange nacht.., vol met kinderen die niet wilden/ konden slapen, wat ook niet echt meehielp was het mooie concert van de leiding. En wat doen we met kinderen die niet willen slapen? Inderdaad: Komkommer sjoelen, oftewel heel veel yoghurt, komkommers, maar vooral erg veel lol. Vonden de kinderen het dan nog steeds nodig om te praten? Konden ze mooi vruchtenhagel sorteren, sommige zelfs in het donker. Kleurenblind of niet wij discrimineren niet. Uiteindelijk was de rust weer gekeerd en konden voor de laatste keer op kamp de oogjes dicht.

De laatste dag alweer, om 8 uur werd iedereen weer gewekt en was het tijd om je tas weer in te pakken. Het was bijna onmogelijk wat een troep zeg. Niet vergeten een tas voor het zwembad mee te nemen, waarbij ALLE spullen in de tas zaten. Kameroudsten: Dennis, Kenzo en Kevin maken jullie even een notitie? De spullen moesten ingeladen worden en gelukkig had de busmaatschappij ons een handje geholpen en ons een aanhanger meegegeven. De kinderen waren alles aan het opruimen en hielpen met het schoonmaken. Alweer was de planning een halfuur vertraagd… Oeps. We gingen op weg naar De Miranda bad in Amsterdam. Heerlijk gezwommen en hele hoge leuke menselijke torens werden gebouwd. Ook de glijbaan was drukbezocht door de Groen Geel kinderen en de Groen Geel liedjes werden dus ook luidkeels gezongen. Het was alweer tijd om terug te gaan, nog even heerlijk douchen en op weg naar huis.

Uiteindelijk aangekomen in Wormer, kwamen de kinderen uit de bus gaven ze alle leiding nog een high five en kregen ze de groepsfoto. De leiding ook nog elkaar bedankt (wat waren we opgelucht dat iedereen weer thuis was en dat de leiding het overleefd heeft) en dit was dan weer pupillenkamp 2022. We hebben met ze alle heel erg genoten en kijken nu alweer uit naar volgend jaar!
Van alle leiding bedankt!

Armel, Bjarni, Britt, Cindy, Elise, Evelien, Dennis, Gerben, Jip, Joost, Kenzo, Kevin, Leanne, Merle, Nick, Romy, Roos, Silke, Stan, Stijn, Terrenc en Yoëlle

Tot volgend jaar!

Silke Hendriks
En de rest van de leiding

We hebben lang moeten wachten, maar het was het absoluut waard!

Door Silke Hendriks, 21 months ago

Pupillenkamp 2022 is weer afgelopen en of uw kind nou wel of niet veel vertelde over kamp thuis, praten wij u graag bij. We hebben hier een overzicht over kamp met: korte dag overzichten van wat er gedaan is op kamp, leuke opmerkingen en algemene gebeurtenissen. Wat bovenaan staat dat het zeker een geslaagd kamp is geweest en dat kinderen weer dingen hebben geleerd. En dat ze heel veel snoep kunnen eten, maar of dat altijd goed ging..

Jaja! Na drie jaar was het eindelijk weer tijd voor het leukste lange weekend van het jaar! Voor het eerst gingen we met pupillenkamp niet op zaterdagochtend weg, maar op vrijdagavond. Iedereen was goed opgetut en had zijn mooiste carnavalsoutfit aangetrokken! De leiding met de carnavalsoptocht op weg naar de bus, oh wat was het een mooi weer om te vertrekken naar een HEEL leuk kamp! Met enige vertraging, (omdat er toch meer bagage was, zoals ieder jaar, dan verwacht), kon de bus vertrekken naar Rijen. De verwachte woordgrap was dus ook al gemaakt: “we gaan rijden naar Rijen”

Aangekomen op scouting Rijen. Om maar zo gauw mogelijk in het kampritme te komen begonnen we gelijk met het spel levend Stratego, drie teams die gingen strijden om de winst (wie als eerste de vlag van de tegenstander vond). Die waren zo moeilijk verstopt, dat alle drie de teams niet vies waren van valsspelen. Toen iedereen was geacclimatiseerd kon het verdelen van de kamers beginnen. De E/F meiden met kameroudsten: Yoëlle, Britt en Silke en E/F jongens met kameroudsten: Kevin, Kenzo en Dennis sliepen boven en de D meiden met kameroudsten : Merle, Evelien, Leanne en Romy en D jongens Stan, Armel en Nick beneden. De kamers werden mooi versierd en de kinderen hadden allemaal een mooie slaapplek (ook Britt Koomen die sliep namelijk nogal vaak bij de meiden), na ongeveer 10 minuten waren de kamers al een enorme puinhoop. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel dingen niet in één keer werden gevonden. Na nadrukkelijk gezegd te hebben op de ouderavond geen lekke luchtbedden mee te geven aan de kinderen (wat goed is opgevolgd, want er waren precies 0 lekke luchtbedden), gaf de leiding daar geen boodschap aan en waren er maar liefst 4 lekke luchtbedden meegenomen en eentje had er zelfs geen een mee.

Ze moesten lange mouwen en een lange broek aantrekken voor het lichtjesspel in het bos. Wat een gegil zeg, je hoorde ze van verre al en dat was zeg maar net niet de bedoeling, de lichtjes moesten gepakt worden zonder dat de leiding je zag. Werd je natgespoten dan moest je weer terug, daarbij ook de behorende uitspraken: “au ik raakte een tak” en “maar ik wil niet nat worden”.

Terug naar het kamp waar het bedoeling was dat de kinderen gingen slapen. Onder lichte “dwang” werden ze naar bed gebracht, zelfs met uitspraken van de kameroudsten “ik ben hier niet om vrienden te maken” en “morgen weer een dag” vonden ze het nog knap lastig om gewoon even te gaan slapen. Als de rust een beetje was gekeerd, werd besloten dat het een goed idee was om een watergevecht te starten tussen de D-jongens en D-meiden + de leiding, top plan! Na dat avontuur werden de laatste jaars ontvoert voor de dropping! Als ze in keer goed waren gelopen waren ze er binnen 50 minuten vanaf. Daar was alleen geen sprake van, na een goede 3 uur arriveerde de eerste groep en na 3 uur en drie kwartier de tweede groep. Ze waren diep in de nacht weer terug. De pupillen waren erg druk en wilde zeker niet gaan slapen, ik ben nog lang niet moehoe! Dus maatregelen moesten genomen en konden ze op andere plekken gaan slapen BRRR (niet voor altijd hoor). Cindy sliep trouwens ook op een aparte plek #cindyheeftechtnietgelogen

Zaterdagochtend was het tijd voor het spel verdien je ontbijt wat al sinds 1986 op de planning van kamp staat. Wat de eerste indruk was? Nou niet zo best geslapen! Het was een begin van een sportieve dag, waarbij leuke spellen werden gespeeld. Drie op een rij, voetgolf, blikken gooien (wat nog best lastig was), om de sportdag te vervolgen was een stevige lunch wel op de juiste plaats en gingen de broodjes knakworst er erg goed in. De sportdag werd vervolgd met de waterspellen, er moest dus ook erg veel water gesjouwd worden naar het veld.. Na de sportdag werd het gedoogde watergevecht tussen iedereen gehouden en werd er heel veel buik gegleden. Alle kinderen daarna onder de lopende band onder de douche, je moet wat hè als er maar één douche is. Daarna heerlijk de middag vrij om lekker te chillen, voetballen, huttenbouwen of als je Bregje heet iedereen hun haar in te vlechten. Of om een scheerschuim/ confetti gevecht te houden in de kamers van de meiden en jongens! Daarna tijd om heerlijk pasta te eten met de saus waar erg veel complimenten over werden gegeven. Iedereen het eten op? Het is tijd voor corvee, waar elk kind wel een keer aan moest geloven, dit was wel het enige moment om de keuken legaal te betreden.

Tijd voor weer een spel, levend Cluedo. Raadsels op te lossen om erachter te komen wat het moordwapen was en wie de dader. Sommige raadsels waren iets te lastig. “Ben ik nou zo dom? Ja!” en het moordwapen bij de verdachte waren ook moeilijk te vinden. Een korfbalpaal midden in het bos? Nouja dat zal wel normaal zijn, het is vast de waterfles!

Tijd voor de spooktocht, gezellig met ze alle langs het kampvuur + marshmallows roosteren (pas nou op met dat vuur), om goed naar het spookverhaal van Jip te luisteren over de treinmachinisten. Door de korte nacht ervoor waren veel kindjes al aan het knikkebollen. De groepen moesten de weg via aluminiumfolie vinden en dat is soms lastig, dus uiteraard werd er verkeerd gelopen. Hoe ouder de groep hoe enger. Bewoog het hek rechts, kwamen ze je toch van links om te laten schrikken, vervelend. Met de schrik vielen er mensen achteruit en werd er zelfs even geslapen in het bos. Na de vermoeiende tochten hadden we geen kind meer aan ze en vielen ze gelijk in slaap. De leiding had rust. Nouja bijna dan, want we hadden onze kettingzaag mee. Wie snurkte er? Joost!

Zondagochtend waren de kinderen moe, ze waren niet wakker te krijgen! Het laatste redmiddel werd ingezet, de pannendeksels. Ze klonken hard door het gebouw iedereen was gelijk wakker. Na een moeilijke start van de dag was het onze keukenploeg, die voor de leiding nog steeds een lekker ontbijt klaarmaakten, erg veel dank Roos en Joost.

Van tevoren was helaas al bekend dat het weer op zondag niet helemaal mee zou zitten. Het programma moest even omgegooid worden: in plaats van spellen in het dorp spelen, gingen we naar Monkey Town! Een uurtje lopen voor de oudste kinderen, de jongste werden als eerste gebracht en de auto’s bleven net zolang rijden totdat iedereen bij het speelpaleis was aangekomen. De kinderen mochten zich helemaal uitleven in de speeltuin. De backflips verzorgd door Gerben en Kevin, vielen erg in de smaak bij de kinderen op de trampoline. En weer terug naar de accommodatie, uiteindelijk aangekomen was er maar een ding te zeggen: wat een erg vervelend weer om het maar zacht uit te drukken. De leidingkamer werd omgebouwd tot eetzaal. Heerlijke patat gegeten met daarbij lekkere snacks mede mogelijk gemaakt door: Paper Chase en Chef Frituur Nick. Onder het genot van heerlijke muziek van ons DJ-duo WZNL (Bjarni en Nick), wat al een voorproef gaf voor de disco.

Met alle kinderen op de tafels en banken was het een avond om van te genieten en was je heel blij als je geen corvee had… Want vla werd gegeten zonder bakjes en lepels.. Na het eten had iedereen nog even de tijd om de act voor te bereiden voor de bonte avond met ons leukste presentatie duo, Valencia en Stijn. Wat een mooie acts, van liedjes die gezongen werden (ik moet zuipen, Jong geleerd is oud gedaan) van mooie dansacts, moppen tappen, zelfs Donna and the Dynamos maakte tijd vrij om op te treden op de bonte avond, frikandellen dates, acts waar de leiding aan mee moesten doen , ohnee Tijmen gaat dat niet leuk vinden en natuurlijk de Kamp Awards: voor de mooiste……….Hut (Roland en Sverre) de Emmy award waarvoor de genomineerden waren: Emma Visser, Emma Rijs en Emma de Gooijer en de winnaar was… Emma!, het leukste stel (Tijn Kok en Liz Duinmijer) en nog veel meer.

Tot slot was het tijd voor de geweldige ontgroening voor de nieuwe leiding, er waren maar liefst vijf nieuwe gezichten! Voor de ontgroening waren Kenzo, Nick, Roos en Silke degene die eraan mochten geloven. Armel was helaas even verhinderd. De kinderen wisten niet hoe snel ze weg moesten gaan.. Wat een stank! Terrenc en Dennis bedankt!

Tijd voor de disco! Ze zongen hartstikke hard mee en konden ook nog is goed limbo dansen. Alweer veel te laat, tijd om te gaan slapen. Wat een lange nacht.., vol met kinderen die niet wilden/ konden slapen, wat ook niet echt meehielp was het mooie concert van de leiding. En wat doen we met kinderen die niet willen slapen? Inderdaad: Komkommer sjoelen, oftewel heel veel yoghurt, komkommers, maar vooral erg veel lol. Vonden de kinderen het dan nog steeds nodig om te praten? Konden ze mooi vruchtenhagel sorteren, sommige zelfs in het donker. Kleurenblind of niet wij discrimineren niet. Uiteindelijk was de rust weer gekeerd en konden voor de laatste keer op kamp de oogjes dicht.

De laatste dag alweer, om 8 uur werd iedereen weer gewekt en was het tijd om je tas weer in te pakken. Het was bijna onmogelijk wat een troep zeg. Niet vergeten een tas voor het zwembad mee te nemen, waarbij ALLE spullen in de tas zaten. Kameroudsten: Dennis, Kenzo en Kevin maken jullie even een notitie? De spullen moesten ingeladen worden en gelukkig had de busmaatschappij ons een handje geholpen en ons een aanhanger meegegeven. De kinderen waren alles aan het opruimen en hielpen met het schoonmaken. Alweer was de planning een halfuur vertraagd… Oeps. We gingen op weg naar De Miranda bad in Amsterdam. Heerlijk gezwommen en hele hoge leuke menselijke torens werden gebouwd. Ook de glijbaan was drukbezocht door de Groen Geel kinderen en de Groen Geel liedjes werden dus ook luidkeels gezongen. Het was alweer tijd om terug te gaan, nog even heerlijk douchen en op weg naar huis.

Uiteindelijk aangekomen in Wormer, kwamen de kinderen uit de bus gaven ze alle leiding nog een high five en kregen ze de groepsfoto. De leiding ook nog elkaar bedankt (wat waren we opgelucht dat iedereen weer thuis was en dat de leiding het overleefd heeft) en dit was dan weer pupillenkamp 2022. We hebben met ze alle heel erg genoten en kijken nu alweer uit naar volgend jaar!
Van alle leiding bedankt!

Armel, Bjarni, Britt, Cindy, Elise, Evelien, Dennis, Gerben, Jip, Joost, Kenzo, Kevin, Leanne, Merle, Nick, Romy, Roos, Silke, Stan, Stijn, Terrenc en Yoëlle

Tot volgend jaar!

Silke Hendriks
En de rest van de leiding