Onze selectie mocht dit weekend aantreden tegen het altijd sterke en gemotiveerde LDODK uit Gorredijk. Een ritje van ongeveer 90 minuten.

Vooraf zorgde de keuken weer voor iets heerlijks, namelijk een lekker broodje beenham. Ik heb er weer ontzettend van gesmuld! Mannen, bedankt!

Omdat ik vrijdag geopereerd ben, kon ik niet boven plaatsnemen of ergens op de tribune. In plaats daarvan zat ik voor het eerst naast het vak waar onze jeugd altijd de selectie aan het aanmoedigen is. Ik heb daar nu voor het eerst kennis gemaakt met het fenomeen kantelen… U heeft het wellicht wel eens gezien? Het maken van een beweging met de armen die van boven naar beneden gaan en weer terug, als een soort u. Dit doet de jeugd vaak als we voorkomen in de wedstrijd. Mocht u het nog nooit gezien hebben raad ik u aan om soms een blik op het vak te werpen. U zult versteld staan.

Om 17:45 mocht eerst het tweede beginnen. Na de spannende wedstrijd van vorige week tegen KZ, leek het er vandaag in het begin op dat het minder spannend zou worden. LDODK schoot werkelijk uit de startblokken en binnen mum van tijd keken we tegen een achterstand van 0-4 aan. Gelukkig hebben we vaker dit seizoen laten zien van een achterstand terug te kunnen komen en gelukkig gebeurde dat ook. Via verschillende mooie aanvallen en combinaties kwamen we terug en werd er gerust met een stand van 11 -10 in ons voordeel. Na rust kwam LDODK iets sterker uit de kleedkamer en pakte steeds een voorsprong van 2 à 3 punten. Gelukkig konden we mee blijven scoren en na een aantal gemiste kansen aan Friese zijde, pakten wij de voorsprong. Deze wisten we vast te houden en zo hebben we gewonnen met 21 – 20.

Dan het eerste. Vandaag zonder Fenna in de basis, op haar plek start Sascha. Aan de kant van LDODK starten Marjolijn Kroon en Erwin Zwart niet. Zwart is nog steeds geblesseerd en Marjolijn is ook nog niet helemaal fit. Aan onze kant verder het team wat de afgelopen weken al steeds start. Ook bij deze wedstrijd schiet LDODK werkelijk uit de startblokken, binnen 4 minuten staat het 1-4 in het voordeel van de Friezen. Als LDODK dan nog verder uitloopt naar 1 – 7, besluiten de coaches om een Time-Out te nemen. Er is dan nog 14.30 minuten te spelen in de eerste helft. Deze onderbreking zet iedereen weer op scherp, want Terrenc zorgt namelijk voor 2 goals achter elkaar. Daarna begint aan onze kant de score ook te lopen, want LDODK komt steeds minder in hun eigen kansen of schieten te gehaast. Langzaam maar zeker komen we terug tot 8 – 10, nog maar 2 goals verschil dus. Bij een stand van 9 – 11, word Marjolijn Kroon dan toch gebracht en aan onze kant brengen wij dan Fenna tegenover haar. Fenna weet het goed te doen, want ze houdt Kroon namelijk op 0 goals! Complimenten aan Fenna dus. Bij een stand van 11 – 12, gooit Carlo dan de 12 – 12 erin. Daarna bij een aanval aan onze kant gaat het even mis tussen Carlo en Julian Frieswijk. Een bal gaat uit, duwtje over en weer, Frieswijk zegt iets tegen de scheidsrechter en dat komt hem dan op een groene kaart te staan. Terecht of niet, Frieswijk moet 5 minuten naar de kant. Gelukkig is het 38 seconden voor rust, dus dat valt te overzien. Marvin Piepers komt dan op zijn plaats in het veld.

Na rust gooit Piepers dan ook maar meteen de eerste goal voor LDODK er in. Daarna ontstaat een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Via 13 – 15, wordt het dan door weer 2 goals van Terrenc en een goal van Carlo 16 – 15, de eerste voorsprong van deze wedstrijd in ons voordeel. Lindsy en Thomas zorgen dan voor een iets groter verschil op het bord in ons voordeel, namelijk 19 – 17. Zoals Christaan achteraf zei: ‘Als de juiste mensen op  het juiste moment opstaan, dan is er veel mogelijk in dit team.’ En dat bleek. Ran Faber doet dan namens LDODK nog wel iets terug, maar het zijn de laatste stuiptrekkingen. Carlo gooit de 21 -19 binnen. Met nog iets minder dan 1 minuut maakt Julian Frieswijk de 21 – 20. Dan krijgen wij nog de bal. Er word geen schot gelost en de schotklok wordt overschreden. Met nog 11 seconden lost Ran Faber nog een schot, maar hij raakt de korf niet meer. Carlo vangt af en zo wordt de wedstrijd afgefloten in ons voordeel.

Christiaan na de wedstrijd: ‘Een kopie van vorige week. We laten LDODK het eerste kwartier weglopen en hebben geen goede start. Gelukkig wordt in de loop van het seizoen en van de wedstrijd het ritme steeds beter. Daarnaast kwam het goede gevoel boven en hadden we de juiste mensen op de juiste plaats staan. LDODK is wellicht in kwaliteit iets beter, maar als de hal hier gaat leven dan gaat de motor aan en wordt het nog beter. Daarom winnen wij deze vandaag. Nu deze (bonus)punten volgende week verzilveren tegen KCC.’

Stijn zei ook nog: ‘Het was een knokwedstrijd, gelukkig weten wij hem recht te trekken. Laten we eerlijk zijn, LDODK is zonder Marjolijn en Erwin ook gewoon een stukje minder en dat zie je vandaag. We moeten nu gewoon doorpakken en niet bezig zijn met de ranglijst. Het seizoen is nog lang en over 10 wedstrijden moeten we kijken waar we staan. ’

Volgende week speelt onze selectie uit in Capelle a/d IJssel. De wedstrijd daar begint om 19:00 uur. Deze keer kan ik er echt niet bij aanwezig zijn, helaas. Ik heb er wel echt heel veel zin. U ook?