Afgelopen zaterdag kregen wij potentieel titelkandidaat PKC/Vertom op bezoek. Een ploeg die over veel schijven weet te scoren, reboundend heel sterk is en veel kansen weet te pakken.

Een wedstrijd waarin het ‘mag’ voor ons en niet een wedstrijd waarin het ‘moet’. Wat mij en een aantal andere mensen opvalt, is dat de wedstrijden waarin het mag, Groen-Geel over het algemeen wat makkelijker en vrijer speelt dan de wedstrijden waarin het moet. Vooraf was er uiteraard weer een heerlijke leaguemaaltijd te nuttigen in de kantine, waarvoor weer grote dank aan de mannen van de keuken!

Met dit in mijn achterhoofd was het tijd om de wedstrijd te bekijken. Het is Kunst die de eerste twee punten voor PKC op het bord zet. Gelukkig weet Terrenc dan iets terug te doen en zo staat er 1 – 2 op het bord. PKC loopt dan verder uit naar 1 – 4, als Sascha en Terrenc zorgen voor de 3 – 4. Daarna scoort Hintzbergen de 3 – 5, waarna het Kevin is dit zorgt voor de 5 – 5. Kevin stond vandaag voor het eerst in lange tijd weer in de basis en was op bepaalde momenten zeer belangrijk voor ons. Thomas zet ons daarna op voorsprong via een mooie vrije bal. PKC loopt weer iets weg, maar niet veel meer dan 2 punten. Terrenc, Thomas en Kevin zorgen ervoor dat we goed bij kunnen blijven tot 10 – 10. Daarna neemt PKC in 3 minuten voor rust een voorsprong van 4 punten.

Direct na rust is het Carlo die zorgt voor een gaatje van 3. PKC loopt steeds weer een puntje uit, maar we weten aardig bij te blijven, waardoor het gaatje steeds 3 á 4 punten blijft. Een gat wat normaal gesproken niet onoverkomelijk is, maar dan moet je wel je tegenstander van scoren af weten te houden. Helaas weet PKC elke keer een tegengoal te maken op het moment dat wij weer iets dichterbij komen. Bij 17 – 20 nemen wij een time-out, om te kijken of het gat nog dichter te krijgen is. Via 2 mooie goals van Lisanne en 1 goal van Jonker wordt het gaatje dan 2, 19 – 21. Zou het dan toch mogelijk zijn? Helaas, is het tankje bij ons een beetje leeg en weet PKC een aantal mooie en snelle goals achter elkaar te maken. Hierdoor lopen zij verder uit naar een eindstand van 20 – 28, een vrij geflatteerde stand.

‘We komen goed mee’ zei Daniël daarover. ‘de eindstand was wat geflatteerd, maar dat komt ook omdat onze tank leeg was aan het einde van deze wedstrijd. Ik heb een strijdbaar en weerbaar Groen-Geel gezien. Deze verliespartij calculeer je van te voren wel in en ik leg dan ook geen druk op deze uitslag. Wel op de het spel en de details daarbinnen.’ Hij vervolgt: ‘Als het gat eenmaal op 4 komt dan geloven we er wel nog in. We schieten in de eerste helft ook vaker dan PKC, maar we maken ze niet goed af.’  Als ik hem verder vraag wat er de komende weken moet gebeuren, antwoord hij: ‘we moeten winnen van DOS’46 en Unitas. We spelen tegen hetzelfde DOS’46 van vorig jaar, zij zijn wel gegroeid natuurlijk maar wij ook. Vorig jaar win je daar en dat verwacht ik nu eigenlijk weer. Ons doel is nog steeds om 7e te worden, zonder daar teveel druk op te leggen, maar de komende wedstrijden, daar ligt wel de crux. Verliezen we deze, dan staan we stijf 9e en dat willen we zien te voorkomen.’

Aankomende zaterdag speelt Groen-Geel zoals gezegd dus een uitwedstrijd bij DOS’46 in Nijeveen. De wedstrijd start om 19:00 uur. Ik heb er zin in. U ook?