Klaar zijn voor de beslissende fase

Het bezoek aan HKC, waar we  ons enkele jaren geleden wisten te handhaven, leverde niet de gehoopte uitslag op. Al na drie minuten moest Britt geblesseerd het veld verlaten en na 2-0 achter was het Sascha die ons eerste doelpunt maakte. Een strafworp werd door ons gemist en we kwamen verder achter mede door een strafworp. Het was weer Sascha van afstand en na een tegentreffer wist Romy een strafworp te benutten, 7-3 achter. We schoten wel genoeg, maar niet zuiver. Achter de korf uitstappend scoorde Sascha en Fanny benutte een kans onder de korf, zodat de rust 12-5 achter werd.

Tegen de scherp verdedigende tegenstanders schoten wij niet zuiver genoeg en lieten zelf verdedigend teveel ruimte. De tegenstanders bleven rustig doorgaan in hun spel en wij konden aanvallend geen vuist maken.

Enkele minuten na de rust schoot Fanny van afstand onze zesde in. Het duurde ruim vijftien minuten, terwijl we enkele tegentreffers kregen te verwerken, voordat Bjarne uit een strafworp voor een geblokkeerde doorlooppoging nummer zeven aantekende.  We bleven door gaan en een combinatie van Romy werd door Fanny koel benut. Pjotr, inmiddels ingevallen, schoot vanaf de zijlijn nummer negen in bij al 20 doelpunten van de tegenstanders. In de laatste minuten waren het nog Romy van afstand en Hidde die ons op de  23-11 eindstand brachten. In de verder sportieve wedstrijd bleek dat men onze schutters kende en daar duidelijk scherp verdedigend op inspeelde. In de ploeg zal de productie de komende weken dan ook wat meer van de anderen moeten komen. Het blijft een zware taak voor iedereen, maar ook een uitdaging hoever we kunnen komen. En zeker is zeker, de hele club staat achter jullie. Komende zaterdag thuis Fortuna, dat nog moeite zal blijven doen om de top vier te halen. Iedereen (die niet op vakantie is) onze ploeg komen helpen.