Wat een begin !!!

Een volle hal waar GG en DOS supporters voor een echte Top League sfeer zorgden. Voor zes van de acht GG spelers/sters het debuut in de Top League; zenuwen, slecht slapen, maar klaar voor de uitdaging. Het begin was stroef, gelukkig aan beide kanten. Er werd door GG voorzichtig en consequent verdedigd, zodat DOS weinig makkelijke schoten kreeg. Na vier minuten toch 0-1 achter; een vrije bal konden we niet verzilveren en 0-2 en 0-3 volgden. De tiende minuut was het Gerben met een beeldschone doorloopbal voor onze eerste 1-3. Een time out volgde, maar we maakten toch nog wel wat foutjes en de stand liep op naar 1-5; geen echte zaalkorfbal stand na 19 minuten. Toen begon het een beetje. Lisanne, al weken op schot, 2-5 en al snel na 2-6 volgde Thomas met 3-6. Enkele minuten later Anna met  haar eerste League goal 4-6 en Bjarne voerde een pas-de-deux op onder de korf en 5-6. Een vrije bal ging mis, maar Lisanne schoot 6-6 in; supporters bijna door het dak na de 1-5 achterstand en de ruststand van nu 6-6. DOS schoot bijna 50% meer dan wij, maar had het vizier niet echt op scherp gesteld; begonnen met (onbewuste) onderschatting?

Ook nu weer een stroeve start. Jasper kegelde na vijf minuten van afstand 7-6 in; weer een time out, en we gingen door. Anna met haar afstandsschot 8-6 en 8-7 volgde. Het was weer Lisanne met 9-7 en DOS werd wat nerveus en begon te wisselen. Van afstand 9-8 en Anna gaf weer hoop door een korte slimme actie onder de paal 10- 8. Mooie duels van de razendsnelle top aanvaller van DOS, Christiaan, tegen de razendsnelle verdediger van Groen Geel, Gerben. Uiteindelijk zorgde een strafworp tegen voor 10-9 en het was Britt, die op haar koelbloedige manier, haar eerste Leaguedoelpunt maakte en 11-9. Het werd 11-10. Weer een strafworp tegen, een beetje ongelukkig, 11-11 en nog eentje op 11 – 12 achter. Lisanne wist echter de vrije bal te benutten drie minuten voor tijd 12-12; wat een kabaal. De topschutter van DOS kreeg nog een strafworp, doodse stilte en… schoot te kort. Nog twee minuten bibberen en we waren er. Groots feest en  applaus voor onze topploeg.

Een wedstrijd met veel spanning. Een goed collectief verdedigend Groen Geel dat de rust bewaarde tegen een toch goed en geroutineerd DOS dat naar zich zelf zocht en uit bijna vijftig procent meer schoten niet meer scoorde. Een echte spannende wedstrijd voor de supporters; dat smaakt naar meer.