Zaterdagavond speelde onze selectie hun 2e thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen DVO uit Bennekom. Vooraf zorgde de keuken weer voor een voortreffelijke maaltijd, een heerlijke kapsalon. Mannen van de keuken, weer hartelijk bedankt namens ons allemaal!

Dan de wedstrijd van het tweede. Ik kwam iets later binnen, dus heb ik niet de gehele wedstrijd kunnen zien. Mooi om te zien dat Kevin driekwart wedstrijd mee kon spelen en later nog kon invallen  bij GG 1 voor een kwart. Daarover later in dit verslag meer. Verder was de wedstrijd prima, tot 7 – 7. Daarna gaf DVO gas en liepen de gasten uit Bennekom verder uit. Uiteindelijk de wedstrijd verloren, maar wel mooie en goede dingen gezien.

Dan de wedstrijd van het eerste. Gelukkig kon Carlo weer starten in deze wedstrijd, nadat hij er vorige week tegen Fortuna uit stond. Aan de kant van DVO begon Barbara Brouwer op de bank, opvallende keuze van Richard van Vloten en de zijne. We beginnen de wedstrijd scherp en voortvarend, Thomas maakt de 1-0, waarna al snel de 1-1 volgt door Koen van Roekel. Daarna blijft het stuivertje wisselen tot 4-4, waarna DVO een voorsprong van 2 punten pakt aan de hand van Gertjan Meerkerk, die in het begin niet heel lekker in de wedstrijd zat. Overigens een heel groot compliment voor Stijn die heel sterk stond te verdedigen tegenover Meerkerk, klasse! Lindsy en Leanne scoren nog aan onze zijde en zorgen daarmee dat wij de rust ingaan met een stand van 6-10. Oftewel, werk aan de winkel voor Groen Geel.

Direct na rust scoort Fenna de 7-10 en de 8-10 voor ons. Menno van der Neut maakt dan de 8-11, waarna Kevin dan binnen de lijnen komt voor Thomas, hij maakt dus eindelijk weer minuten in het eerste na zijn blessure van het afgelopen jaar. Stijn en Carlo zorgen dan dat we op 1 punt verschil komen. Op dat moment lag het momentum bij ons. Helaas maakt DVO er dan 5 achter elkaar, waardoor de stand 10-16 is. Uiteindelijk scoren wij nog een paar goals, waaronder een mooie van Kevin. Dat was ook het laatste doelpunt aan onze zijde. Eindstand 13 – 23.

Coach Muller achteraf: ‘DVO geeft gas en wij missen de kansen. We hebben hard gewerkt, maar toch mocht het niet zo zijn vandaag. We maken matige en verkeerde keuzes en blijven hangen in een laag rendement.’

Volgende week de derby van de Zaanstreek. KZ/Thermo4U vs. Groen Geel/Ronald McDonald’s Huis Emma. Weet u nog, 3 jaar geleden? De laatste thuiswedstrijd vlak voor de corona pandemie? Toen wonnen wij 1 seconde voor tijd door een schitterende goal van Kevin. De hele hal in extase en een mooi feestje achteraf. Kunnen wij dat kunstje volgende week herhalen bij onze buren in Koog aan de Zaan?