Doorleren

Tegen DVO, die club die al jaren bij de top vier van Nederland hoort, een verdere testcase. Een goed begin waarin wij mee scoorden. Na 0 -1 achter maakte Thomas gelijk. Al snel werd het 1-3, maar Anna en Thomas zorgden voor 3-3. Dat was het en we kwamen na elf minuten met 3-10 achter. Allemaal afstandsschoten en zeven ervan tegen onze dames. Sascha benutte een strafworp en Bjarne scoorde ook mee 5 – 10.Een strafworp tegen en het  was Thomas met twee afstandsschoten op 7-11. De rust brak aan met de stand van 7-13.

We deden redelijk mee, maar verdedigend ging het te makkelijk (niet bij iedereen trouwens). Dezelfde opstellingen na rust.

Al snel werd het 7-16; nu waren het de DVO mannen die meer begonnen te scoren. Wij misten een strafworp, maar Bjarne onder de paal maakte 8-16. Eentje verder achter werd gevolgd door doelpunten van Hidde, Fanny en Romy op 11-17. Een beetje hoop, maar 11-19 werd een feit. Een time out. Daarna was het Romy uit een strafworp op 12-19. Een afstandsschoten lawine tegen werd 12-24, voordat Jasper iets tegen kon doen 13–24, maar de lawine zette door, 13-27. Een aantal wissels en Jasper met 14-27. Na een mooie doorloopbal van Gerben en een door ons gemiste strafworp werd de eindstand 15-30.

We verloren vooral door de afstandsschoten waarmee DVO 24% scoorde. Verdedigend komt vrij laten schieten op 1 of 2 meter verdedigende afstand meer uit op hopen dat die mis gaat dan op verdedigen. De vrees voor een doorloopbal tegen bestaat natuurlijk, maar dat is ook maar een doelpunt (net als een afstandsschot). Wij bleven wel als ploeg door gaan ondanks de stand. Hopelijk gaan we komende wedstrijd vanaf het begin met druk ook op de afstandsschoten starten met in het hoofd dat er goed voor verdedigd wordt; durven in gaan op het schot. De supporters zullen de ploeg moeten steunen in deze belangrijke wedstrijd. Zij verdienen het door hun inzet en teamgeest in deze zware competitie.