Gewaarschuwd!

Met enige hoop begonnen we de wedstrijd, maar door een geconcentreerde tegenstander en een onherkenbaar GG was deze glimmer hoop snel verleden tijd. In vier minuten 4-0 achter door drie eigen acties, een foute vrije bal opstelling, een niet door ons verdedigd schot, een (bekende) doorloopbal en uiteindelijk een goed afstandsschot van de tegenstander. Dat was dat en een time-out om het kompas goed te zetten. Maar jammer, het ging nog even zo door. Een goal uit een vrije bal tegen, zelf rommelig aanvallen, te snel schieten en laconiek verdedigen leidden uiteindelijk tot zelfs een afgrijselijke 10-0 achterstand. Het was Britt die onze score opende na bijna twintig minuten en we kwamen een beetje op gang. Thomas, altijd doorzettend, scoorde mee, Britt een strafworp, weer Thomas en zo belandden wij op een 16-4 achterstand bij rust.

Ja, ongeloof bij ons.. en de  tegenstander. Gelukkig wisten onze coaches de bakens te verzetten met wijzigingen in de opstelling en meer overtuiging in de ploeg; de tegenstanders bleven de hele tweede helft van slag, overdonderd door hun eigen succes.

Een goed begin met een combinatie van Gerben met Bjarne, een strafworp door Gerben benut, een strafworp mis jammer genoeg, een combinatie Hidde-Bjarne en Bjarne van afstand 16-8. Een opluchting om weer een fris spelend GG te zien. Een tegenstoot, maar we gingen door met natuurlijk Thomas, gevolgd door Romy van afstand, Anna met een strafworp ten gevolge van een doorloopbal en Thomas een vrije bal 17-12; nog ruim tien minuten. Geen echte hoop op punt(en) winst ,maar wel opluchting dat we het echt konden. Een tegen punt en Bjarne van afstand 13-18. De tegenstanders wisten met nog twee goals hun hele tweede helft totaal op vier !! te  brengen 20-13 tot slot.

De wedstrijd past in het begrip “mysterieuze krachten in de sport “. We wilden natuurlijk vanaf het begin, maar we kregen de grip er niet op in het grootste deel van de eerste helft. Daarna korfballen, zoals we het kunnen; rustig met overleg aanvallen en verdedigen met druk. De tegenstanders waren na hun sterke eerste helft de kluts volledig kwijt in de tweede helft, zijzelf gingen nu rommelig aanvallen. Hoe kunnen we de komende wedstrijd tegen het (korfbaltechnisch) sterke HKC (in hun hal) ons spel van de tweede helft nu de hele wedstrijd aanhouden? Komt het zien, de wil is er.