A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Zeven min...

Door Rob Molanus, 2 maanden geleden

Onze hoofdcoach (een wat vermoeide blik?) gaf mij een 7- als coachcijfer…Hij legde wel wat nadruk op de min, maar toch….Mijn gemiddelde leerling deed het voor zo’n waardering……

Maar voor de zondag hadden we uiteraard  eerst de zaterdag…..

De C1 mag optreden op het NK in een leuke wedstrijd waren ze net even sterker dan de Koogse opponent Hoera voor dit team en hun coaches!,  alleen op C-niveau zijn we de Koogers de baas. De KZ-jeugd presteert dit jaar voortreffelijk, met een NK plek voor hun D1 en B1 en de niet te missen promotie naar de hoofdklasse bij de A1, geeft dit onze C-tjes extra glans. 

Helaas is dit niet van toepassing voor onze A1. Een nipte nederlaag in Dordtrecht is de waarschijnlijke doodsteek in de degradatiestrijd. Erg jammer, vooral ook omdat het terugkeren op dit niveau altijd  een zeer lastige zaak is. Ondanks pijnlijke ingrepen in het team en een voortreffelijk optreden op donderdag in het trainingspotje tegen GG-3, komt het er in de wedstrijden niet uit.

O, ja en dan was er ook nog een uitje naar Kamerik, nooit van gehoord? Bestaat niet, want de SDO-fans maken daar behoorlijk lawaai. De positie op de ranglijst is geen reden voor het dorp om op zaterdagavond eens flink los te gaan….Bijzonder ook de start van de voorstelling, speler neemt de microfoon en heet ons en de thuissupporters welkom, de speelsters van SDO1 gaan met bladen snoep rond…..

GG1 was minder beleefd en roste er direct vol in, zodat het na 5 minuten al duidelijk was wie er ging winnen. Vooral onze dames leefden zich lekker uit en dat was wel eens anders…De terugreis in de bus was weer heel gezellig, al was het gezang nu op de bovenverdieping! Fred B. had weer wat blikjes mee, zodat we de restjes van Marcel de L. konden afslaan….

Wij van zondag 1 zijn trouwe fans van zaterdag1 maar komen komende wedstrijd tegen Wageningen toch in de problemen. CSL2 uit staat op het programma en Stiens (of zo) ligt toch te ver van Gelderland om ons optreden en dat van GG1 te combineren. Pogingen van Tamarah om onze wedstrijd te vervroegen mislukten, simpel omdat de (gemeente hal) eerder op de dag al geboekt is door andere sport. Onze opgaven voor bus en kaartje kunnen dus in de prullenbak. Het is niet anders. Zaterdag1 zet ‘m op!

Zelf mochten we de smet uitwissen van ons erbarmelijk optreden in Drenthe. ZKC had daar een pittig team, maar wij bakte er toen niks van. Een zwakke scheids en een nog zwakker GG3 gaven geen recht op punten. Alleen in de slotfase kwamen we daar in ons spel en konden de einduitslag nog wat dragelijk maken. Revanche dus…

Het vak Guido (waar is mijn shirtje) stond aan de kant. Kwam goed uit met Guido op studiereis in de sneeuw geweest  en Sandra weer terug van een zware afvalcursus (6 kg in 10 dagen! De details houdt ze graag geheim).  

Het Elserieke Haarhuisvak (in de volksmond het Boesvak) in de eerste aanval en het vak Jasper Markus in de defensie…

ZKC begon scherp, Tamarah wilde het nog even uitproberen (0-1 achter), maar daarna geen kwaad woord meer over haar verdedigen. Dit ging overigens volgens afspraak in het algemeen heel goed. De Boes broeders (sterk in de rebound) deden nu ook het individuele verdedigen veel beter en Jasper en Gerben waren nare horzels op de Drentse mannen. Alleen de dame van Elserieke liet zich niet stoppen, ik liet al een oogje vallen op Sandra (maar hoe is die nu conditioneel?), dus eerst maar een interne wissel via de switch met Merle. Dat leek even beter te gaan, maar uiteindelijk ging deze dame rustig verder. Gelukkig zaten we zelf ook niet stil en scoorden we zelf ook redelijk makkelijk. De combinaties tussen de broertjes liep gemeerd en in het andere vak liet vooral Jasper zich gelden. Gerben werd een beetje de aanvallende slemiel (te veel zeesla ???).

Twee stippen mis (doetie nooit) in de eerste helft en veel ballen net niet….gelukkig redde Tamarah en Leanne de zaak. Toch zijn we niet boos op Gerben, want hij heeft ons vaak erg geholpen in aanvallend opzicht. Hoogstens een beetje verdrietig, vooral omdat er toch een bekende straf staat op het missen van stippen en we daar na afloop hoopvol op zaten te wachten.

ZKC loste ons probleem zelf op om deze schutster uit dit vak te halen en in het andere vak in te zetten, waar ze Leanne ontmoette en die liet geen spaan heel van deze dame..

Toch de wissel Sandra (voor Merle) doorgevoerd om meer snelheid in het vak te creëren, jammer dat de Boes-mannen daarna  te veel aan het pielen waren…prachtige combinaties, maar geen rendement. Merle moet zich nu echt afvragen waarom de kleine kansjes niet verzilverd worden. Het is een bekend feit, dat als je beter gaat spelen er meer kansjes komen. Daar moet je je op instellen en niet meer ‘schrikken’, want ontegenzeggelijk Merle speelt veel beter dan in het begin!

Misschien dat de min van Dico te maken heeft met ‘waarom zet je Guido niet in’…..Dat wilde ik wel, sterker Guido en Rick liepen al geruime tijd warm en een dubbele wissel (publiekswissel voor Jasper) was een logisch eind geweest. Kom maar mannen….Rick stond al in het veld (zo graag wilde hij), maar Guido….waar is mij shirtje….gevolgd door enkele Friese krachttermen….Tsja….shirtje nog in Grou?, nog thuis in de wasmand? Kortom Guido mocht weer zitten en dan alleen Rick erin (publiekswissel Jasper). Mocht Gerben nog even zijn vizier scherp zetten.. Het resulteerde in een aantal losse flodders, zodat Rick de 20 goal er maar zelf in gooide.

Blijft de vraag ….waar is het shirtje van Guido?  Opgelost door Armel….O sorry Guido, zat in mijn tas…..(kan ik niet gewisseld worden….big smile), en zo zien we maar weer dat crimineel gedrag altijd loont! Eindstand 20-11…..

Goed,  hoe verder….Nog 3 maal winnen! Onze Koogse vrienden deden goede zaken door Kios te verslaan en zich zelf een klein beetje lucht te verschaffen. SCO is gewoon de concurrent en versloegen uiteraard het al gedegradeerde CSL (moeten we dus zaterdag ook doen).  OWK is ook nog in de race door Mid-Friesland te verslaan, waardoor de Friezen uit Grou nu zwaar in de problemen zitten. 

Kortom zaterdag Stiens en etentje op de terugreis! Dinsdag trainen vanaf 20.45 ivm de inhaalwedstrijd A1. Het benutten van de kleine kansjes wordt een belangrijk facet in ons spel! Hoera ook Yoëlle hoort weer bij ons. Volgende week uiteraard in de basis.

Wordt vervolgd.

Rob M.