" />

Seizoensafsluiting e- en f-pupillen woensdag 19 juni

Woensdag 19 juni is de seizoensafsluiting van de E- en F-pupillen en de D5. De laatste training wordt een leuke training met verschillende spelletjes. De training is voor alle teams van 17 tot 18 uur en als afsluiting gaan de kinderen pannenkoeken eten bij Groen Geel. De ouders van de verschillende teams zijn door hun coaches/trainers benaderd voor het bakken van de pannenkoeken.

Voorlopige teamindelingen aspiranten en junioren

Beste spelers, Hierbij de voorlopige team indelingen (let op deze indeling kan nog wijzigen vanwege afzeggingen en of nieuwe leden).

Voorlopige teamindelingen pupillen

Beste pupillen, Hierbij de voorlopige team indelingen (let op deze indeling zou nog gewijzigd kunnen worden vanwege afzeggingen en/of nieuwe leden).

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen.

Zondag1 klaar...

Ondanks 2e plaats is het seizoen toch geslaagd.

Terug naar overzicht

Zeer geslaagde trainersbijeenkomst 27 feb jongstleden!!

Door Jochem van Dijk, 3 maanden geleden

Op 27 februari jongsteden hadden we bij Groen Geel een zeer geslaagde trainersbijeenkomst! 

 

Een grote schare aan GG trainers (+/- 40) ging samen met Mirka en Steven van Playgrounds aan de slag met trainingsopbouw, ontwikkeling van kinderen en begrippen als impliciet- en spelenderwijs leren. Na een theoretisch kader, gingen de trainers zelf aan de slag in onze sporthal. Dit leidde soms tot hilarische taferelen vanwege het grote verschil in leeftijd tussen de trainers, bijvoorbeeld bij het horde springen voor het nemen van een doorloopbal. 

De bijeenkomst leverde een aantal belangrijke inzichten op:

  • Kinderen leren door te spelen,…te spelen en te spelen. Bij voorkeur binnen veranderende spelvormen, daardoor leren ze beter anticiperen en leggen de hersenen verbindingen die op lange termijn helpen om te presteren onder druk. Meer spelen dus!
  • Waar we normaal gesproken eindigen met een partijvorm, is het voor kinderen juist beter om te starten met een partijvorm en daarna specifieke spelsituaties geïsoleerd trainbaar te maken. Starten met partijtje dus!
  • Impliciet leren blijft echt langer hangen bij kinderen, expliciete oefenstof of expliciete instructies minder. Beter is het om bijvoorbeeld onder dwangstelling of met externe focus (ipv interne focus) techniek te trainen. 
  • Variatie helpt om de kinderen geprikkeld te houden. Bijvoorbeeld: F-jes laten schieten op een D-paal of trainen met een basket- of tennisbal. Zie je binnenkort onze kinderen trainen met een american football, dan weet je waarom dat is. Nieuwe materialen zijn in bestelling.
  • Kinderen ontwikkelen beter in het korfbal als ze een gedifferentieerd aanbod in sport aangeboden krijgen. Dus regelmatig basketballen, voetballen of zelfs judo-en versnelt de fysieke ontwikkeling en verhoogt fysieke weerstand. We zoeken nog naar manieren en materialen om dit te realiseren maar dit inzicht geeft echt een andere kijk op wat we trainen en hoe we trainen. 

Aan het eind van de avond hebben alle trainers een kader meegekregen waaraan hun trainingen moeten voldoen om goed aan te sluiten bij de ontwikkelingen van kinderen en de meest recente inzichten daarover. En elke trainer heeft toegang gekregen tot de spelenderwijs verbeteren app, waarin hele veel oefenstof te vinden is. Het zal tijd, energie en aandacht vergen om dit kader in te praktijk te brengen. Met deze trainersbijeenkomst hebben we een mooie eerste stap gezet! 

 

Jochem