" />

Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

Zaaluitslag groen geel a3 op het veld!

Door Anita Wijnstok, 6 maanden geleden

Na een prachtig zaalseizoen waarin de A3 een gedeelde vijfde plaats heeft behaald, schoten onze schaapjes afgelopen dinsdagavond als dartele koeien de wei in. En dat nog wel in het wat hogere gras van het Wormerse korfbalcomplex.

De anemometer wees het getal nul komma nul meter per seconde aan, wat betekent dat er geen zuchtje wind te bekennen was, een prima omstandigheid voor een grote uitslag. En dat werd het ook. Uiteindelijk hebben we met 19-23 het onderspit gedolven, echter het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd. ZKV A2 is best een goede ploeg, met sterke en snelle mannen, waar wij onze kanjers Jasper, Lucas, Tijmen en Hugo tegenover stellen. Een hele tijd is het gelijk opgegaan, er werd uitstekend verdedigd, enkel straften zij elke onachtzaamheid genadeloos af. Het mannetje met de bril, vaak gespot bij Groen Geel, scoorde lekker van afstand en ook de rake doorloopbal had hij in zijn repertoire. De heer van Jasper, die van die trucjes onder de korf, had het ook op zijn heupen en maakte het verschil.

Zonder de andere dames tekort te doen, verdient Mayhling, onze Rocky Bilbao, en voor de oudere lezer onze Johan Neeskens (weet u nog, van dat WK 78 in Argentinië?), speciale aandacht deze week. Met een blauw oog, opgedaan tijdens haar invalbeurt bij het vijfde afgelopen zondag, begon ze aan de wedstrijd en stond ze tegenover de Mirjam Maltha van ZKV (tactisch staat Rosella tegen de kleinere dame). En stond ze haar vrouwtje: door het keurige aansluiten heeft ze maar twee goals doorgelaten. Zou ze Koenraad's kleefpasta hebben ingekocht? (Pipi zet de boel op stelten, 1970). Geen greintje angst viel er te bespeuren. Toen ze later onder de zoden werd geschoffeld door een ZKV'er, stonden de ambulancebroeders al klaar met een brancard. Maar op het moment dat reserve Isabel de broek op de enkels had, hoor ik Mayhling zeggen: 'Nee, het gaat wel weer'.

Dan nog een bedankje voor scheidsrechter Jacob. Altijd bereid om te fluiten. We hadden nog een soort van wisselfittie in de zaal, en achteraf hadden we allebei een beetje gelijk: in de breedtesport mág je acht keer wisselen, maar de persoon kan niet voor dezelfde worden teruggewisseld. Pfffff, hadden wij effe mazzel, na zeven keer wisselen tegen DKV - de scheids durfde zijn fluit niet meer te gebruiken hihi - hadden we zomaar twee punten in mindering kunnen krijgen en waren we als een na laatste geëindigd.

Jammer dat de punten van dinsdag naar Zaandam zijn gegaan, maar morgen nieuwe rondes, nieuwe kansen in Hoorn, waar ADOS de tegenstander is. Toi toi toi....