" />

Website 'op vakantie'

De zomervakantie komt eraan. Vanaf 21 juli - 13 augustus gaat de website 'op vakantie'. Wil je nog een bericht plaatsen? Doe dat dan voor die tijd. Rest mij iedereen een heel fijne, zonnige en relaxte vakantie te wensen!

Groen geel bestaat 95 jaar!

Om dit te vieren hebben we naast de gebruikelijke traditionele activiteiten ook wat extra feestjes voor jullie in petto.We trappen het jubileumjaar af tijdens het JUBILEUMWEEKEND op 9, 10 en 11 november.Meer informatie volgt, dus hou de site en facebook in de gaten.

Wij zijn op zoek naar jou

Beste Korfballer, wij zijn op zoek naar jou!!

Senioren selecties en teamindelingen

Hierbij de senioren selecties en teamindelingen voor de eerste veldhelft seizoen 2018-2019. 

Complex gesloten

M.i.v. heden is het complex gesloten. Vanaf maandag 13 augustus ligt de sleutel weer klaar op het vertrouwde sleuteladres.

Terug naar overzicht

Zaaluitslag groen geel a3 op het veld!

Door Anita Wijnstok, 3 maanden geleden

Na een prachtig zaalseizoen waarin de A3 een gedeelde vijfde plaats heeft behaald, schoten onze schaapjes afgelopen dinsdagavond als dartele koeien de wei in. En dat nog wel in het wat hogere gras van het Wormerse korfbalcomplex.

De anemometer wees het getal nul komma nul meter per seconde aan, wat betekent dat er geen zuchtje wind te bekennen was, een prima omstandigheid voor een grote uitslag. En dat werd het ook. Uiteindelijk hebben we met 19-23 het onderspit gedolven, echter het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd. ZKV A2 is best een goede ploeg, met sterke en snelle mannen, waar wij onze kanjers Jasper, Lucas, Tijmen en Hugo tegenover stellen. Een hele tijd is het gelijk opgegaan, er werd uitstekend verdedigd, enkel straften zij elke onachtzaamheid genadeloos af. Het mannetje met de bril, vaak gespot bij Groen Geel, scoorde lekker van afstand en ook de rake doorloopbal had hij in zijn repertoire. De heer van Jasper, die van die trucjes onder de korf, had het ook op zijn heupen en maakte het verschil.

Zonder de andere dames tekort te doen, verdient Mayhling, onze Rocky Bilbao, en voor de oudere lezer onze Johan Neeskens (weet u nog, van dat WK 78 in Argentinië?), speciale aandacht deze week. Met een blauw oog, opgedaan tijdens haar invalbeurt bij het vijfde afgelopen zondag, begon ze aan de wedstrijd en stond ze tegenover de Mirjam Maltha van ZKV (tactisch staat Rosella tegen de kleinere dame). En stond ze haar vrouwtje: door het keurige aansluiten heeft ze maar twee goals doorgelaten. Zou ze Koenraad's kleefpasta hebben ingekocht? (Pipi zet de boel op stelten, 1970). Geen greintje angst viel er te bespeuren. Toen ze later onder de zoden werd geschoffeld door een ZKV'er, stonden de ambulancebroeders al klaar met een brancard. Maar op het moment dat reserve Isabel de broek op de enkels had, hoor ik Mayhling zeggen: 'Nee, het gaat wel weer'.

Dan nog een bedankje voor scheidsrechter Jacob. Altijd bereid om te fluiten. We hadden nog een soort van wisselfittie in de zaal, en achteraf hadden we allebei een beetje gelijk: in de breedtesport mág je acht keer wisselen, maar de persoon kan niet voor dezelfde worden teruggewisseld. Pfffff, hadden wij effe mazzel, na zeven keer wisselen tegen DKV - de scheids durfde zijn fluit niet meer te gebruiken hihi - hadden we zomaar twee punten in mindering kunnen krijgen en waren we als een na laatste geëindigd.

Jammer dat de punten van dinsdag naar Zaandam zijn gegaan, maar morgen nieuwe rondes, nieuwe kansen in Hoorn, waar ADOS de tegenstander is. Toi toi toi....