" />

Seizoensafsluiting e- en f-pupillen woensdag 19 juni

Woensdag 19 juni is de seizoensafsluiting van de E- en F-pupillen en de D5. De laatste training wordt een leuke training met verschillende spelletjes. De training is voor alle teams van 17 tot 18 uur en als afsluiting gaan de kinderen pannenkoeken eten bij Groen Geel. De ouders van de verschillende teams zijn door hun coaches/trainers benaderd voor het bakken van de pannenkoeken.

Voorlopige teamindelingen aspiranten en junioren

Beste spelers, Hierbij de voorlopige team indelingen (let op deze indeling kan nog wijzigen vanwege afzeggingen en of nieuwe leden).

Voorlopige teamindelingen pupillen

Beste pupillen, Hierbij de voorlopige team indelingen (let op deze indeling zou nog gewijzigd kunnen worden vanwege afzeggingen en/of nieuwe leden).

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen.

Zondag1 klaar...

Ondanks 2e plaats is het seizoen toch geslaagd.

Terug naar overzicht

Wist u, dat....

Door Anita Wijnstok, 9 maanden geleden

Helios A1 - GG A3

Nu Rusland als vanouds spionnen over de wereld heeft lopen die af en toe wat gif spuien, het (lees Poetin) vervolgens zelf in alle toonaarden ontkent, zal ik u op de hoogte brengen van enkele zaken die u naar alle waarschijnlijkheid nog niet wist.

*Zo heeft de A3 al voor de second time van een A1 gewonnen. En dat is zeker geen sinecure. Over een kampioenschap wil ik het nog helemaal niet hebben, want u kent vast het verhaal van Icarus, van die hoogmoed en die val zeg maar, maar wie weet is het voor het eerst in de korfbalhistorie dat een ploeg voor de zaal breedtesport speelt en na de zaal wedstrijdsport...
*Wat u misschien ook niet wist, was dat onze tegenstander, Helios A1, er een handje van heeft om een heer als dame te laten spelen. U denkt misschien dat er geen dames voorradig waren, maar verre van dat. Zelfs de scheids vandaag was voorzien van blonde, wilde manen. Als tegengeluid bracht GG vanzelfsprekend Jochem in, met klein steertje, zodat de opstelling weer in evenwicht was: 3 dames, 5 heren. Dat mag namelijk in de breedtesport. Als Helios-dame wordt het tijd een MeToo-momentje in te lassen lijkt me. Voor je het weet staan de dames bij Helios achter de bar en staan er 8 heren in het veld....
*Wat ik vervolgens ook niet wist was dat een afstandsschot pas verdedigd is wanneer je in ieder geval met één been op de grond dient te staan, vertelde de flamboyante scheids mij. En dat vond ik nou tof. Blijkbaar had ik langs de kant een paar keer verdedigd geroepen, terwijl het dat helemaal niet was, volgens deze referee. Ik neem het mee naar de komende matches, en zal opletten of elke scheids deze regel hanteert. Want dat is natuurlijk wel een dingetje: is het verdedigd wanneer je met twee vingers in de neus van je tegenstander kan graven....? Voortaan dus op de voetjes letten, die van de vloer gaan of erop blijven staan!
*U wist vast ook niet dat de orkanen, tyfonen, cyclonen of tornado’s die nu de wereld over razen van invloed zijn op het mooie weer in onze regio. Ik zat afgelopen zaterdag terug naar Wormer namelijk bij onze eigen ‘Helga van de Leur’ in de auto. Zij zette uiteen hoe het zit met orkanen als Florence of Mangkhut en als we niet zo snel waren gearriveerd via sluipweggetjes, had de Franse Mistral zeker ook aan de orde gekomen.
*En wist u dat in dezelfde auto het volgende weetje te berde kwam toen Jaspers moeder de vraag in de lucht gooide dat er in Jisp toch een bekende Ajacied zou wonen. Ik met mijn grote mond riep gelijk: ‘Ja, dat is Johnny Rep’, waarna een pijnlijke generatiekloof aan de oppervlakte kwam, omdat de jeugd in de auto ‘dat is Kaj Sierhuis’ riep.
*Na een dag vol korfbal (‘s ochtends de B1 te hebben zien winnen, waar de laatste minuut vijf minuten duurde, en de A3 de punten afleverde bij Trickelsoord) speelde de A1 als klap op de vuurpijl tegen KZ. Een echte derby. Door goed spionagewerk ben ik er inmiddels van overtuigd dat KZ’ers na een verliespartij de kantine van de tegenpartij niet mogen betreden. Wist u niet, hè? Zal daar een boete op staan als er toch een drankje of hapje besteld wordt? En we hadden nog wel heerlijke rode en witte ‘mede’ in huis gehaald.
*Want u wist vast ook niet dat
Groen Geel een aantal vinologen binnenskamers heeft, die er door middel van wijnproeverijtjes, gelardeerd met overheerlijke worst, nootjes, stokbroodje brie etc., voor zorgen dat de leden uit een up-to-date assortiment kunnen kiezen. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat Ilja Gort volgende keer wordt ingevlogen om zijn geperste druifjes te etaleren.

Zo komt er altijd weer een eind aan de dag, genieten we nog even na (als je nu niet wordt genoemd in stukje korfbal.nl, Kiko...) en maken we ons op voor wederom een verse week vol nieuwe indrukken....