" />

Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Wist u, dat....

Door Anita Wijnstok, 3 maanden geleden

Helios A1 - GG A3

Nu Rusland als vanouds spionnen over de wereld heeft lopen die af en toe wat gif spuien, het (lees Poetin) vervolgens zelf in alle toonaarden ontkent, zal ik u op de hoogte brengen van enkele zaken die u naar alle waarschijnlijkheid nog niet wist.

*Zo heeft de A3 al voor de second time van een A1 gewonnen. En dat is zeker geen sinecure. Over een kampioenschap wil ik het nog helemaal niet hebben, want u kent vast het verhaal van Icarus, van die hoogmoed en die val zeg maar, maar wie weet is het voor het eerst in de korfbalhistorie dat een ploeg voor de zaal breedtesport speelt en na de zaal wedstrijdsport...
*Wat u misschien ook niet wist, was dat onze tegenstander, Helios A1, er een handje van heeft om een heer als dame te laten spelen. U denkt misschien dat er geen dames voorradig waren, maar verre van dat. Zelfs de scheids vandaag was voorzien van blonde, wilde manen. Als tegengeluid bracht GG vanzelfsprekend Jochem in, met klein steertje, zodat de opstelling weer in evenwicht was: 3 dames, 5 heren. Dat mag namelijk in de breedtesport. Als Helios-dame wordt het tijd een MeToo-momentje in te lassen lijkt me. Voor je het weet staan de dames bij Helios achter de bar en staan er 8 heren in het veld....
*Wat ik vervolgens ook niet wist was dat een afstandsschot pas verdedigd is wanneer je in ieder geval met één been op de grond dient te staan, vertelde de flamboyante scheids mij. En dat vond ik nou tof. Blijkbaar had ik langs de kant een paar keer verdedigd geroepen, terwijl het dat helemaal niet was, volgens deze referee. Ik neem het mee naar de komende matches, en zal opletten of elke scheids deze regel hanteert. Want dat is natuurlijk wel een dingetje: is het verdedigd wanneer je met twee vingers in de neus van je tegenstander kan graven....? Voortaan dus op de voetjes letten, die van de vloer gaan of erop blijven staan!
*U wist vast ook niet dat de orkanen, tyfonen, cyclonen of tornado’s die nu de wereld over razen van invloed zijn op het mooie weer in onze regio. Ik zat afgelopen zaterdag terug naar Wormer namelijk bij onze eigen ‘Helga van de Leur’ in de auto. Zij zette uiteen hoe het zit met orkanen als Florence of Mangkhut en als we niet zo snel waren gearriveerd via sluipweggetjes, had de Franse Mistral zeker ook aan de orde gekomen.
*En wist u dat in dezelfde auto het volgende weetje te berde kwam toen Jaspers moeder de vraag in de lucht gooide dat er in Jisp toch een bekende Ajacied zou wonen. Ik met mijn grote mond riep gelijk: ‘Ja, dat is Johnny Rep’, waarna een pijnlijke generatiekloof aan de oppervlakte kwam, omdat de jeugd in de auto ‘dat is Kaj Sierhuis’ riep.
*Na een dag vol korfbal (‘s ochtends de B1 te hebben zien winnen, waar de laatste minuut vijf minuten duurde, en de A3 de punten afleverde bij Trickelsoord) speelde de A1 als klap op de vuurpijl tegen KZ. Een echte derby. Door goed spionagewerk ben ik er inmiddels van overtuigd dat KZ’ers na een verliespartij de kantine van de tegenpartij niet mogen betreden. Wist u niet, hè? Zal daar een boete op staan als er toch een drankje of hapje besteld wordt? En we hadden nog wel heerlijke rode en witte ‘mede’ in huis gehaald.
*Want u wist vast ook niet dat
Groen Geel een aantal vinologen binnenskamers heeft, die er door middel van wijnproeverijtjes, gelardeerd met overheerlijke worst, nootjes, stokbroodje brie etc., voor zorgen dat de leden uit een up-to-date assortiment kunnen kiezen. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat Ilja Gort volgende keer wordt ingevlogen om zijn geperste druifjes te etaleren.

Zo komt er altijd weer een eind aan de dag, genieten we nog even na (als je nu niet wordt genoemd in stukje korfbal.nl, Kiko...) en maken we ons op voor wederom een verse week vol nieuwe indrukken....