Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag zondag 1

Door Rob Molanus, 17 dagen geleden

Hoe verschillend kunnen de zondagen verlopen….

Na de 2 winstpartijen van zaterdag 1 wordt het toch altijd wat laat….

Even een frisse wandeling op de zondagmiddag naar de hal is dan lekker verfrissend….

De terugtocht vorige week was toch in mineur, maar vandaag toch een stuk vrolijker en niet alleen door het zonnetje…

 

Tegen KZ hadden we pech op diverse fronten. Jasper moest meedoen met GG5 en dat kon blijkbaar niet anders, maar met het inzetten van Rick waren we minder blij. De wet van Murphy bleek dan ook te kloppen (als het fout kan gaan, gaat alles fout) Rick verstapte zich en kon niet starten als rebounder naast Guido. Gerben dus op die plek. Op zich geen ramp als Guido in vorm was geweest, maar zijn sluimerende rugklachten werden steeds heftiger. Guido is niet de man om snel op te geven, maar dit kon zo niet dus uiteindelijk de moegestreden Jasper op zijn plek. KZ-4 (vorig jaar nog KZ-3) bestaat uit zeer vaardige en geroutineerde mannen en pittige dames. Vooral de slimheid van de mannen was een latent gevaar en daar was in de training en in de bespreking uitgebreid aandacht aan besteed. De scheidsrechter was een drama en daar speelden de KZ-mannen uitstekend op in. Zij lachen en wij steeds bozer! Toch was de start niet slecht. Eerste helft pittige start, ruim voor, maar door traag spel van KZ konden zij het tij keren. Het Boesvak speelde aanvallen prima, maar verdedigend  nogal dom. Martin de Boer had een goede middag…..

Een probleem was ook, dat het andere vak moeizaam scoorde.  Guido stond tegen de lange felle (soms op het randje spelende) heer en ook Jasper kwam daar niet echt uit.

Tamarah verdiende enkele stippen uit doorbraak, maar volgens de scheids niet. De dame van Sandra speelde zwaar op het mannen blok en creëerde zo een paar fraaie snijdoelpunten….Volgens de scheids niks aan de hand. De voorsprong ging dus over in een kleine achterstand. Bij een blessure van Tamarah verzuimde onze klokmannen(tjes)  de knop weer in te drukken en heeft de scheids (moest gokken) ons ook nog te kort gedaan in speeltijd….Uiteindelijk 19-18 verlies. Uitbundige vreugde bij de Kogers (terecht handig gedaan in hun degradatiestrijd) en chagrijn bij ons. Maar graag hand in eigen boezem, we zijn te snel van slag en moeten meer met de informatie doen.

De scheids had een lang nagesprek met zijn beoordelaar en ook Elserieke heeft hem nog even haar mening gegeven……

Van fouten moet je leren…..KZ kruipt omhoog in de stand (degradatie) en wij leken het uitzicht op de bovenste  plaatsen te verliezen. Gelukkig was niet alles Murphy want de tegenstanders werkten lekker mee met onverwachte uitslagen.

Zo ging de voorbespreking op KIOS dan ook over 2 punten van de eerste plek en 2 punten van de degradatie streep….

Graag baltempo, niet direct het eerste schot,  concentratie in de verdediging en hopen op een goede scheids. Nou die was er, strak en consequent. Prima!

Het vak van Guido zou spelen, maar door de afwezigheid van Rick (werk), de rug van Guido en de lichte griepverschijnselen bij Tamarah ging toch het Boesvak weer de arena in. Met succes, net als vorige week prima aanvalsrendement en een veel betere verdediging. Aan het eind nog even Nick in het veld voor meer schot (en om hem een stip te laten missen)….Lekkere vrienden heeft Nick op de tribune, maar dat konden we hebben. Het andere vak startte uitstekend (veel van het eerste geleerd, binnen 4 minuten 4-0 voor!), maar door het wat mindere schot van Gerben en later van Jasper (top start) ging het in de 2e helft wat moeizamer. Gelukkig deden de beide dames wel mee in de score en konden we uiteindelijk een 20-12 overwinning noteren, ons zwakke optreden in Drenthe is dus weggepoetst.

De concurrenten werkten weer lekker mee, dus zo staan we op 1 pnt van SCO 3 (kop) en 3 pnt van de degradatiestreep.

Volgende week SCO (lange mannen), we gaan die met snelheid te lijf…..

Rob M.