A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag zondag 1

Door Rob Molanus, 6 maanden geleden

Hoe gaat het met Zondag 1….ook wel GG 3 genoemd.

Laat ik stellen….wisselend! De geografische kennis neemt wel toe, o.l.v. van Guido gaan we steeds de snelste route bepalen naar de Duitse grens….Ruinerwold, Leek, Britsum, Zuidwolde  roept U maar…..ook daar wordt gekorfbald. Alleen Koog Zaandijk kan op de fiets! Dan rijd ik voor!

De voorbereiding begon goed, week vrij, lekker trainen met zonnebril (wat een licht geeft de nieuwe LED-verlichting) en een mooie (20-13) oefenoverwinning op Fortuna 3, op veld nog onze meerdere…..

Daarna op dinsdag een half uurtje extra trainen, maar dat ging veel te sloom, erger was de afdroogpartij (19-11) die de A1 ons de donderdag daarna voorschotelde….

Een slechte generale betekent een goede première…., nou misschien op het toneel, maar niet in Ruinerwold. Veel meer beleving bij de Drentenaren en een voortreffelijke schot bij de mannen en vier pittige dametjes….Ingrepen vanaf de kant en in het veld  hielden de uiteindelijke schade beperkt 20-25 nederlaag, maar de terugweg was lang en daar kon de Mac geen troost  bij bieden. 

Even wat pittige gesprekken gehad….het is blond of rood en schiet goed van afstand….wat doe je dan -en over uitstraling!

Nieuwe week, nieuwe kansen….alweer een half uurtje extra, nu wel goed benut, de junioren op donderdag afgedroogd (11-2 in 20 minuten), zodat de tussenstand nu 2-2 is, maar belangrijker nieuwe moed en energie voor SCO, die zondag op het toneel verscheen. Nog niet voor Yoëlle (die energie), want die had de ‘ echte’ griep te pakken. Het scorebord was haar lot…

Grote Pier had nog wat nazaten achter gelaten in dit Friese team, zodat de eerlijkheid gebied, dat ik daar met enige zorg naar keek. Jasper en Rick hadden toch minder moeite met de lange mannen door een degelijk (maar snel)  spelletje van beide vakken en ook de Friese meisjes werden netjes vastgezet. Onze Friese man Guido deed het voortreffelijk, zeker omdat zowel Sandra en Elserieke het bal tempo hoog hielden en Guido netjes in stelling brachten. Rick had zich zelf nog meer kunnen belonen door de stiekeme balletjes naar achteren beter te benutten, maar gelukkig lukte dat later in de wedstrijd beter. Armel kon weer gaan zitten. Het Westzaanse aandeel was in het andere vak danig op schot en zo liepen we gestaag uit tegen de ‘dood’ geslagen Friezen. 23-13  was het terechte resultaat, niks geflatteerd.

Britt Koomen had als vaste reserve nog een taartje mee….18 jaar! Hoera.

“We kunnen echt wel beter’ verontschuldigde hun coach zich……Dat begreep ik, want dat gevoel had ik een week eerder ook…..

Zondag 1 bestaat uit 12 spelers en de taak van de coach is toch wel iedereen ongeveer gelijke starttijd te geven…..Komende zondag valt er dus een geheel nieuw vak te bewonderen……Mid Friesland is de kooploper en komt ons testen…

We gaan kijken of de Boes boys nu wel kunnen schitteren, of Merle nu ook tegen de Friezen scoort. 

Kom dat zien……

Rob Molanus