Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag zondag 1

Door Rob Molanus, 13 dagen geleden

Hoe gaat het met Zondag 1….ook wel GG 3 genoemd.

Laat ik stellen….wisselend! De geografische kennis neemt wel toe, o.l.v. van Guido gaan we steeds de snelste route bepalen naar de Duitse grens….Ruinerwold, Leek, Britsum, Zuidwolde  roept U maar…..ook daar wordt gekorfbald. Alleen Koog Zaandijk kan op de fiets! Dan rijd ik voor!

De voorbereiding begon goed, week vrij, lekker trainen met zonnebril (wat een licht geeft de nieuwe LED-verlichting) en een mooie (20-13) oefenoverwinning op Fortuna 3, op veld nog onze meerdere…..

Daarna op dinsdag een half uurtje extra trainen, maar dat ging veel te sloom, erger was de afdroogpartij (19-11) die de A1 ons de donderdag daarna voorschotelde….

Een slechte generale betekent een goede première…., nou misschien op het toneel, maar niet in Ruinerwold. Veel meer beleving bij de Drentenaren en een voortreffelijke schot bij de mannen en vier pittige dametjes….Ingrepen vanaf de kant en in het veld  hielden de uiteindelijke schade beperkt 20-25 nederlaag, maar de terugweg was lang en daar kon de Mac geen troost  bij bieden. 

Even wat pittige gesprekken gehad….het is blond of rood en schiet goed van afstand….wat doe je dan -en over uitstraling!

Nieuwe week, nieuwe kansen….alweer een half uurtje extra, nu wel goed benut, de junioren op donderdag afgedroogd (11-2 in 20 minuten), zodat de tussenstand nu 2-2 is, maar belangrijker nieuwe moed en energie voor SCO, die zondag op het toneel verscheen. Nog niet voor Yoëlle (die energie), want die had de ‘ echte’ griep te pakken. Het scorebord was haar lot…

Grote Pier had nog wat nazaten achter gelaten in dit Friese team, zodat de eerlijkheid gebied, dat ik daar met enige zorg naar keek. Jasper en Rick hadden toch minder moeite met de lange mannen door een degelijk (maar snel)  spelletje van beide vakken en ook de Friese meisjes werden netjes vastgezet. Onze Friese man Guido deed het voortreffelijk, zeker omdat zowel Sandra en Elserieke het bal tempo hoog hielden en Guido netjes in stelling brachten. Rick had zich zelf nog meer kunnen belonen door de stiekeme balletjes naar achteren beter te benutten, maar gelukkig lukte dat later in de wedstrijd beter. Armel kon weer gaan zitten. Het Westzaanse aandeel was in het andere vak danig op schot en zo liepen we gestaag uit tegen de ‘dood’ geslagen Friezen. 23-13  was het terechte resultaat, niks geflatteerd.

Britt Koomen had als vaste reserve nog een taartje mee….18 jaar! Hoera.

“We kunnen echt wel beter’ verontschuldigde hun coach zich……Dat begreep ik, want dat gevoel had ik een week eerder ook…..

Zondag 1 bestaat uit 12 spelers en de taak van de coach is toch wel iedereen ongeveer gelijke starttijd te geven…..Komende zondag valt er dus een geheel nieuw vak te bewonderen……Mid Friesland is de kooploper en komt ons testen…

We gaan kijken of de Boes boys nu wel kunnen schitteren, of Merle nu ook tegen de Friezen scoort. 

Kom dat zien……

Rob Molanus