Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag zondag 1

Door Rob Molanus, 3 maanden geleden

Hoe gaat het met Zondag 1….ook wel GG 3 genoemd.

Laat ik stellen….wisselend! De geografische kennis neemt wel toe, o.l.v. van Guido gaan we steeds de snelste route bepalen naar de Duitse grens….Ruinerwold, Leek, Britsum, Zuidwolde  roept U maar…..ook daar wordt gekorfbald. Alleen Koog Zaandijk kan op de fiets! Dan rijd ik voor!

De voorbereiding begon goed, week vrij, lekker trainen met zonnebril (wat een licht geeft de nieuwe LED-verlichting) en een mooie (20-13) oefenoverwinning op Fortuna 3, op veld nog onze meerdere…..

Daarna op dinsdag een half uurtje extra trainen, maar dat ging veel te sloom, erger was de afdroogpartij (19-11) die de A1 ons de donderdag daarna voorschotelde….

Een slechte generale betekent een goede première…., nou misschien op het toneel, maar niet in Ruinerwold. Veel meer beleving bij de Drentenaren en een voortreffelijke schot bij de mannen en vier pittige dametjes….Ingrepen vanaf de kant en in het veld  hielden de uiteindelijke schade beperkt 20-25 nederlaag, maar de terugweg was lang en daar kon de Mac geen troost  bij bieden. 

Even wat pittige gesprekken gehad….het is blond of rood en schiet goed van afstand….wat doe je dan -en over uitstraling!

Nieuwe week, nieuwe kansen….alweer een half uurtje extra, nu wel goed benut, de junioren op donderdag afgedroogd (11-2 in 20 minuten), zodat de tussenstand nu 2-2 is, maar belangrijker nieuwe moed en energie voor SCO, die zondag op het toneel verscheen. Nog niet voor Yoëlle (die energie), want die had de ‘ echte’ griep te pakken. Het scorebord was haar lot…

Grote Pier had nog wat nazaten achter gelaten in dit Friese team, zodat de eerlijkheid gebied, dat ik daar met enige zorg naar keek. Jasper en Rick hadden toch minder moeite met de lange mannen door een degelijk (maar snel)  spelletje van beide vakken en ook de Friese meisjes werden netjes vastgezet. Onze Friese man Guido deed het voortreffelijk, zeker omdat zowel Sandra en Elserieke het bal tempo hoog hielden en Guido netjes in stelling brachten. Rick had zich zelf nog meer kunnen belonen door de stiekeme balletjes naar achteren beter te benutten, maar gelukkig lukte dat later in de wedstrijd beter. Armel kon weer gaan zitten. Het Westzaanse aandeel was in het andere vak danig op schot en zo liepen we gestaag uit tegen de ‘dood’ geslagen Friezen. 23-13  was het terechte resultaat, niks geflatteerd.

Britt Koomen had als vaste reserve nog een taartje mee….18 jaar! Hoera.

“We kunnen echt wel beter’ verontschuldigde hun coach zich……Dat begreep ik, want dat gevoel had ik een week eerder ook…..

Zondag 1 bestaat uit 12 spelers en de taak van de coach is toch wel iedereen ongeveer gelijke starttijd te geven…..Komende zondag valt er dus een geheel nieuw vak te bewonderen……Mid Friesland is de kooploper en komt ons testen…

We gaan kijken of de Boes boys nu wel kunnen schitteren, of Merle nu ook tegen de Friezen scoort. 

Kom dat zien……

Rob Molanus