Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag kz a3 - groen geel a3

Door Anita Wijnstok, 5 maanden geleden

De kop is eraf. De A3 speelde haar eerste wedstrijd uit tegen de A3 van KZ. Het was voor iedereen wennen met twee nieuwe dames overgekomen van ZKV, met enkele spelers uit de B en met spelers die al A-ervaring hebben. 

Het werd een wedstrijd met veel rake afstandsschoten en goed verdedigingswerk. In de aanval hadden we vooral moeite met de langere heren van KZ. Die trokken bij elk schot naar de korf, zodat wij te weinig rebound hadden. Het geduld om dan de juiste speler in stelling te brengen blijft een lastig verhaal. Als je drie meter ruimte krijgt, is schieten zo verleidelijk. We gingen met 6-4 de rust in.


In de tweede helft was het tot 8-7 nog spannend. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. In deze fase kon het kwartje beide kanten op vallen, echter de nekslag waren een afstandsschot en een strafworp tegen. Het werd nog wel 10-8, maar KZ gaf de overwinning niet meer uit handen. De uiteindelijke 12-10 is zeker geen blamage.

Er zijn verbeterpunten, zoals bewegen zonder bal, echter de toeschouwers hebben genoten van een solide verdediging. Een vermelding waard zijn de negen goals van Jasper. Wow.


Volgende week zondag tegen ZKV, 11:30 uur, komt dat zien!