Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 25 dagen geleden

Avanti 1 – Groen Geel 1 22-29

Zaterdag ging Groen Geel naar Pijnacker. Met name Groen Geel want de tribune was met vele Groen Gelers gevuld. Top voor de spelers, die vandaag een lastige wedstrijd hebben. Eentje waar best wel wat op spel staat. De poule blijft dicht bij elkaar maar verliezen maakt zicht op eerste twee plaatsen steeds moeilijker bereikbaar. Zelfde geld natuurlijk ook voor Avanti. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor Avanti. 3 afstandschoten van 3 heren maat snel 3-0. Wij krijgen bij doorbraak stip mee en komen op 3-1 waarnaar de voor Avanti uitblinkende Rick de stand brengt naar 4-1. GG komt op 4-3 door weer 2 strafworpen. Toon van Avanti is blijkbaar gezet en scheidsrechter pakt het grondig aan. Fout afstoppen van doorbraken kan je moeilijk de scheidsrechter de schuld geven. Het wordt van afstand 4-4. Stand gelijk we beginnen opnieuw. GG komt beter in zijn flow, blijft ook rustig en bouwt zijn aanvallen prima op. Stelt veel uit en komt beter tot de juiste kans. GG maakt een klein verschil van 2, 6-8. Avanti scoort veelvuldig uit ver zone 3 8-10 wordt 9-11. GG gaat daarna zijn voorsprong langzaam uitbreiden. Verdedigend heeft een vak meer over. We zouden op 4 verschil moeten kunnen komen door strakke verdediging neer te zetten tegen een aantal goede aanvallen op dat moment. Het verschil wordt idd gemaakt. Een zone 1 en 4 zone 3 afstandschoten maken een ruststand van 11-15. Prima na een lastige start.

GG pakt de draad direct na rust weer op en maakt 11-16 en benut een strafworp 11-17. Avanti heeft het nodig commentaar op de leiding. Toch ook GG maakt die zelfde fouten. Een doorbraak compenseren heeft geen zin. Avanti maakt alleen via Rick doelpunten in de paalzone dus laat gaan. Niet compenseren, kans dat hij mis gaat is groter dan dat een stip gemist wordt. Wij klagen alleen niet, weten wat we niet hadden moeten doen. Door niet te klagen blijven wij meer betrokken bij het spel van ons zelf. Het levert ons meer op, geen frustraties etc. Denk dat als Avanti dat ook kon opbrengen de wedstrijd anders had kunnen verlopen. Het is zonde om uit die situaties 2 gele kaarten op te lopen die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. GG houdt het verschil op 4 tot 14-18 waarna Avanti dus door onhandigheden in verdediging langzaam het gat dicht. GG moet zijn goede focus hervinden. Geduldig blijven en vooral als vak, als team. GG wordt wel weer getest op dat gebied. Hoe zit het met de weerbaarheid van een jonge ploeg van gem 20 jaar. Het wordt 20-21. Nou die weerbaarheid wordt dus flink getest en blijkt het te kunnen weerstaan. Het wordt 20-22 en de teamblijdschap straalt ervan af. Het gaf mij het gevoel dat bij deze wedstrijd de punten niet in Pijnacker zouden blijven. De selectie van GG gaat het flikken, ook door de machtige steun van ons publiek die er even flink achter ging staan. Het wordt 22-26 met nog een paar minuten te spelen. GG speelt verdedigend een prima partij. Tuurlijk maakt VdBlink er 10(klasse), maar daar zetten we er ook 6 tegenover. Het verschil zit in het collectief wat vandaag gewonnen heeft. Daar maak je het verschil, onze wissels brengen de stand naar een prima 22-29. Groen Geel neemt de punten mee naar Wormer. 12 januari de return om 20 uur in Wormer.