Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 32 dagen geleden

Groen Geel 1–SDO 1 (34–15)

Zaterdag kwam SDO op bezoek in Wormer. SDO tot op dat moment puntloos terwijl GG er 3 heeft. Hele top staat dicht bij elkaar maar ook bij winst van SDO of Meervogels wordt het in die onderste regio ook spannend. Alles kruipt bij elkaar. Iedereen wint en verliest van elkaar. Deze poule is totaal onvoorspelbaar. SDO zal denken dat GG niet in de beste fase zit en misschien denken dat er een stunt in zit. GG zal, wil het niet verder achterop raken ook moeten winnen. Start van de wedstrijd is voor SDO komen op 0-1 waarna het snel gelijk wordt. Weer SDO die voorsprong neemt 1-2. Brutaal spel spelen ze, hebben 1 a 2 speerpunten die ze uitspelen en dat lukt aardig. SDO komt op 2-4 weer van dik zone 3. De periode daarna krijgen we verdedigend meer grip op de aanval van SDO. Verrassing is eruit en GG neemt het heft over, bouwt de stand met gevarieerde aanvallen uit naar 10-6. Rebound staat, dames vervullen hun rol goed. Geven veel druk naar binnen en komen geregeld in prima positie om te kunnen scoren. Helaas laat dit nog even op zich wachten, maar de kansen zijn er. GG loopt uit naar een ruststand van 15-9. Allen velddoelpunten, de vrije ballen en stippen waren schaars 1 om 1 over de hele wedstrijd. Rust wordt goed benut. Voorgaande wedstrijden gingen we slecht de tweede helft in, dat mocht nu niet gebeuren. Focus moet meer dan oké zijn. We vervolgen de wedstrijd goed. Lopen direct weg door 5 schoten van afstand. 3 van de dames die zichzelf eindelijk belonen. 20-10 wordt 25-12. SDO kan niet volgen, heeft grote moeite met vele ballijnen van GG. Daarnaast hebben we een redelijk schot percentage. 30-14 wordt het, SDO komt gewoonweg niet meer tot scoren. Is te afhankelijk van de enkele individu terwijl GG juist over vele schijven kan scoren. Uiteindelijk wordt een eindstand van 34-15 op scorebord gezet. Prima score, verdedigend prima op enkele slordigheidjes na. Had dus lager kunnen en moeten zijn. Score aanvallend is meer dan goed. 34 maken is voor de ploeg wel even lekker, Avanti wacht volgende week en dan is een wedstrijd als deze en lekkere opsteker. In de poule weer verrassende uitslagen. Nieuwerkerk verliest van Meervogels. DSC verliest van Tempo en Avanti verliest van TOP. De stand is weer dichter naar elkaar toe getrokken. Komende week de laatste wedstrijd 2018 waar er weer een aantal topwedstrijden gepland staan die het in hoofdklasse A alleen maar spannender maakt. Zin om te kijken, Pijnacker 18.20 uur.