A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 6 maanden geleden

Groen Geel 1 – TOP (a) 31-31

Na de deceptie van vorige week tegen Nieuwerkerk wacht voor Groen Geel de volgende topper. TOP Arnemuiden komt op bezoek. TOP heeft zijn vizier op playoffs staan en gezien vooral de kwaliteiten aan dames kant is dat geen gekke gedachte. Groen Geel heeft die ambitie ook maar het pad daarnaar toe is nog verre van stabiel. Afgelopen week zijn er een paar omzettingen in het team geweest en wordt er terug gepakt naar een meer stabiele omgeving. Daarnaast moet er meer bezieling, vechtlust komen. Dat zijn de spelers aan zichzelf en de groep verplicht. Scheidsrechter van vandaag is de ervaren Hr Buis, daar zou het vandaag niet aan kunnen liggen.

Vanaf begin signaal gaan beide ploegen er vol voor, eerste 6 doelpunten zijn 4 stippen. We weten dat scheids deze graag geeft, jammer dat we niet uit deze situatie kunnen blijven. Geldt natuurlijk ook voor TOP. 3-3 gelijk en dat blijft bijna gehele wedstrijd. Beide ploegen proberen gevarieerd te spelen, veel beweging en ruimte maken voor schot uit tweede kans. 6-6, 9-9, 11-11 Groen Geel heeft de juiste snaar te pakken, levert strijd en staat in het veld met de juiste mentaliteit. Er is iets meer chemie in de vakken wat vertrouwen geeft. Het verschil is nihil en dat blijft zo doorgaan tot een ruststand van 14-13.

Rust wordt aangegeven dat we op de goede weg zijn, iets minder fouten maken bij doorbraak TOP. Geven te veel weg in dat soort situaties. Zonde van het harde werken. Tweede helft gebeurt meteen waarvoor we gewaarschuwd zijn, doorbraak proberen te compenseren betekent bij Buis een stip. Jammer. 14-14. Aanvallend lijken we iets meer grip te krijgen op de verdediging van TOP. Hebben geduld en spelen de juiste kansen uit. Er zaten aanvallen bij waar je van kan genieten langs de kant, publiek blijkbaar ook want de hal gaat helemaal los de tweede helft. Het wordt spannender, wordt beter gekorfbald. Grenzen opgezocht en bij beide teams door gescoord. Toch neemt Groen Geel iets afstand en loopt 3 punten uit. 19-16. Paar goede afstand schoten en benutte kansen in de paalzone. TOP scoort veel over de dames, 50% en deze dames krijgen ook nog eens veel stippen mee die door de heren worden afgemaakt. Zaak is dus voor Groen Geel de dames af te stopen en de aanval dusdanig te ontregelen dat de productie minder wordt. Het lukt zo af en toe, TOP gaat veelvuldig wisselen om variatie te houden in aanval. Jammer dat de beste dame het niet alleen met korfbal redt en het piep en jank gehalte hoog is. Dit heeft ze niet nodig en geeft bij vele een behoorlijk hoog irritatie-gehalte. Groen Geel blijft op 2 tot 3 doelpunten voor, toch vergt de wedstrijd veel van een ieder. 3 heren doelpunten van TOP brengt hun langszij en maakt de stand 25-25. Nu neemt TOP het initiatief over, lijkt iets frisser te zijn en misschien toch iets beter op elkaar ingespeeld. Zij kiezen het juiste pad en benutten de juiste speerpunten. Groen Geel zet daar te weinig druk tegen over en laat TOP uitlopen. Het wordt 27-30 met nog 3 minuten te spelen. Groen Geel recht zijn rug, heeft geleerd van vorige week bij Nieuwerkerk. Toont veerkracht, nemen via alle 4 de mannen een schot van ver. De hal komt in extase. Laatste minuut 31-30 voor Groen Geel. Helaas maakt TOP de verdiende gelijkmaker, liever niet gehad maar eigenlijk wel terecht. 31-31 is een juiste afspiegeling van de wedstrijd die beide hebben neergelegd. Groen Geel publiek heeft een ander team gezien, werklust, beleving en een niet opgevend Groen Geel. TOP heeft zijn eerste punt verspeeld, in de andere wedstrijden heeft Tempo ook zijn eerste punten verspeeld thuis tegen Avanti. Dit wordt dus een poule met vele onzekerheden. Iedereen kan van elkaar winnen en verliezen dus dat wordt een heftig zaal seizoen. Volgende week gaan we op bezoek bij Tempo, 19.15 uur. Kom dus kijken, de ploeg heeft jullie nodig. Tot volgende week.