Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 20 dagen geleden

Nieuwerkerk 1-Groen Geel 1 (25-18)

Zaterdag speelde Groen Geel 1 tegen Nieuwerkerk 1. Nieuwerkerk speelde zijn eerste wedstrijd tegen Avanti en deed dat meer dan verdienstelijk. We zijn dus gewaarschuwd. Nieuwerkerk heeft ala Groen Geel een jonge ploeg. Een zeer goede wedstrijdbeleving en laten dat aan alle kanten zien. De dames zijn rond de korf sterk en worden veelvuldig gebruikt. Heren schieten gewoon raak als je twee tellen niet oplet of sluit. Groen Geel heeft dus genoeg om mee bezig te zijn om niet direct op grote achterstand te komen. Gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wedstrijd gaat vanaf begin gelijk op. Vanaf 2-2 neemt Nieuwerkerk het voortouw, stroopt de mouwen op en laat Groen Geel even zien waar het tot in staat is. De wil om nu al duels te winnen is vele malen groter dan bij Groen Geel. Vooral de dames laten het gewoon maar gebeuren. Nieuwerkerk weet Groen Geel lekker te ontregelen, we komen moeilijk tot scoren en krijgen het verdedigend niet dicht. De dames van Nieuwerkerk maken de eerste helft 9 doelpunten van de 15. Van alle kanten worden we afgetroefd. Hebben geen grip en blijven compenseren wat ook nog eens leidt tot diverse strafworpen. Groen Geel moet zorgen het verdedigend op orde te krijgen en daarnaast ook nog eens aanvallend een paar tandjes bij schakelen. Het lukt ons niet. Looppatronen worden niet doorgezet, grossieren in foute passingen en vinden niet de rust in ons schot. Daarnaast vond de fantastische grensrechter dat Groen Geel alles fout deed, dat hielp dus ook niet. Vele aanvallen stranden op deze manier in het niets. Alles te verdienste van Nieuwerkerk. Je merkt dat zij in de flow zaten en er alle 8 voor zorgden dat ze daar niet uit vandaan gingen. Ruststand was 15-10 voor Nieuwerkerk.

5 doelpunten achter betekent dat Groen Geel een heidens karwei te wachten staat. Op basis van het vertoonde spel eerste helft gaat dat niet lukken. Er moet meer beleving, inzet, de wil om ieder duel te winnen van je directe tegenstander aanwezig zijn om de boel recht te zetten. Terrenc en Lisanne starten de tweede helft. Daarnaast waren er in de eerste helft al een aantal omzettingen gedaan om het tij te keren.

We starten redelijk en blijven lange tijd op 4 doelpunten hangen. Toch krijgt Nieuwerkerk het voor elkaar om uit te lopen naar 8 verschil. Een vak scoort en laat ze door. Het aanvalsvak krijgt het scorend niet voor elkaar. Nieuwerkerk speelt te goed, blijven zelf door scoren over te vele schijven. Als 3 Groen Geel basis mannen niet tot scoren komen en daarnaast de dames hun onderlinge duel niet kunnen winnen is het vandaag een kansloze wedstrijd. Groen Geel zakt door de ondergrens heen en zijn niet bij machte het te keren. Grootste verdienste van Nieuwerkerk. Zij hadden een goede analyse gemaakt hoe Groen Geel uit te schakelen. De spelers voerden hun opdracht blijkbaar prima uit want Groen Geel had geen antwoord op de vele problemen die zij tegen kwamen. Dico en Thijs hadden Nieuwerkerk goed gevolgd. Alles wat tijdens de wedstrijd gebeurde was voorspeld. Als je spelers hier niets mee doen, coach je een kansloze wedstrijd. Natuurlijk hadden ze voor aan andere start opstelling kunnen kiezen. Natuurlijk hadden ze eerder kunnen wisselen, natuurlijk floten de grens en scheids op de ondergrens. Natuurlijk natuurlijk en natuurlijk telt allemaal niet. Nieuwerkerk heeft verdiend de wedstrijd gewonnen. Gefeliciteerd. Groen Geel moet orde op zaken stellen, volgende week komt TOP en daarna volgt Tempo. Er is geen tijd om rustig aan te doen, moeten volle bak verder en impopulaire keuzes maken om verder te gaan.