A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 6 maanden geleden

Nieuwerkerk 1-Groen Geel 1 (25-18)

Zaterdag speelde Groen Geel 1 tegen Nieuwerkerk 1. Nieuwerkerk speelde zijn eerste wedstrijd tegen Avanti en deed dat meer dan verdienstelijk. We zijn dus gewaarschuwd. Nieuwerkerk heeft ala Groen Geel een jonge ploeg. Een zeer goede wedstrijdbeleving en laten dat aan alle kanten zien. De dames zijn rond de korf sterk en worden veelvuldig gebruikt. Heren schieten gewoon raak als je twee tellen niet oplet of sluit. Groen Geel heeft dus genoeg om mee bezig te zijn om niet direct op grote achterstand te komen. Gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wedstrijd gaat vanaf begin gelijk op. Vanaf 2-2 neemt Nieuwerkerk het voortouw, stroopt de mouwen op en laat Groen Geel even zien waar het tot in staat is. De wil om nu al duels te winnen is vele malen groter dan bij Groen Geel. Vooral de dames laten het gewoon maar gebeuren. Nieuwerkerk weet Groen Geel lekker te ontregelen, we komen moeilijk tot scoren en krijgen het verdedigend niet dicht. De dames van Nieuwerkerk maken de eerste helft 9 doelpunten van de 15. Van alle kanten worden we afgetroefd. Hebben geen grip en blijven compenseren wat ook nog eens leidt tot diverse strafworpen. Groen Geel moet zorgen het verdedigend op orde te krijgen en daarnaast ook nog eens aanvallend een paar tandjes bij schakelen. Het lukt ons niet. Looppatronen worden niet doorgezet, grossieren in foute passingen en vinden niet de rust in ons schot. Daarnaast vond de fantastische grensrechter dat Groen Geel alles fout deed, dat hielp dus ook niet. Vele aanvallen stranden op deze manier in het niets. Alles te verdienste van Nieuwerkerk. Je merkt dat zij in de flow zaten en er alle 8 voor zorgden dat ze daar niet uit vandaan gingen. Ruststand was 15-10 voor Nieuwerkerk.

5 doelpunten achter betekent dat Groen Geel een heidens karwei te wachten staat. Op basis van het vertoonde spel eerste helft gaat dat niet lukken. Er moet meer beleving, inzet, de wil om ieder duel te winnen van je directe tegenstander aanwezig zijn om de boel recht te zetten. Terrenc en Lisanne starten de tweede helft. Daarnaast waren er in de eerste helft al een aantal omzettingen gedaan om het tij te keren.

We starten redelijk en blijven lange tijd op 4 doelpunten hangen. Toch krijgt Nieuwerkerk het voor elkaar om uit te lopen naar 8 verschil. Een vak scoort en laat ze door. Het aanvalsvak krijgt het scorend niet voor elkaar. Nieuwerkerk speelt te goed, blijven zelf door scoren over te vele schijven. Als 3 Groen Geel basis mannen niet tot scoren komen en daarnaast de dames hun onderlinge duel niet kunnen winnen is het vandaag een kansloze wedstrijd. Groen Geel zakt door de ondergrens heen en zijn niet bij machte het te keren. Grootste verdienste van Nieuwerkerk. Zij hadden een goede analyse gemaakt hoe Groen Geel uit te schakelen. De spelers voerden hun opdracht blijkbaar prima uit want Groen Geel had geen antwoord op de vele problemen die zij tegen kwamen. Dico en Thijs hadden Nieuwerkerk goed gevolgd. Alles wat tijdens de wedstrijd gebeurde was voorspeld. Als je spelers hier niets mee doen, coach je een kansloze wedstrijd. Natuurlijk hadden ze voor aan andere start opstelling kunnen kiezen. Natuurlijk hadden ze eerder kunnen wisselen, natuurlijk floten de grens en scheids op de ondergrens. Natuurlijk natuurlijk en natuurlijk telt allemaal niet. Nieuwerkerk heeft verdiend de wedstrijd gewonnen. Gefeliciteerd. Groen Geel moet orde op zaken stellen, volgende week komt TOP en daarna volgt Tempo. Er is geen tijd om rustig aan te doen, moeten volle bak verder en impopulaire keuzes maken om verder te gaan.