Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 3 maanden geleden

Nieuwerkerk 1-Groen Geel 1 (25-18)

Zaterdag speelde Groen Geel 1 tegen Nieuwerkerk 1. Nieuwerkerk speelde zijn eerste wedstrijd tegen Avanti en deed dat meer dan verdienstelijk. We zijn dus gewaarschuwd. Nieuwerkerk heeft ala Groen Geel een jonge ploeg. Een zeer goede wedstrijdbeleving en laten dat aan alle kanten zien. De dames zijn rond de korf sterk en worden veelvuldig gebruikt. Heren schieten gewoon raak als je twee tellen niet oplet of sluit. Groen Geel heeft dus genoeg om mee bezig te zijn om niet direct op grote achterstand te komen. Gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wedstrijd gaat vanaf begin gelijk op. Vanaf 2-2 neemt Nieuwerkerk het voortouw, stroopt de mouwen op en laat Groen Geel even zien waar het tot in staat is. De wil om nu al duels te winnen is vele malen groter dan bij Groen Geel. Vooral de dames laten het gewoon maar gebeuren. Nieuwerkerk weet Groen Geel lekker te ontregelen, we komen moeilijk tot scoren en krijgen het verdedigend niet dicht. De dames van Nieuwerkerk maken de eerste helft 9 doelpunten van de 15. Van alle kanten worden we afgetroefd. Hebben geen grip en blijven compenseren wat ook nog eens leidt tot diverse strafworpen. Groen Geel moet zorgen het verdedigend op orde te krijgen en daarnaast ook nog eens aanvallend een paar tandjes bij schakelen. Het lukt ons niet. Looppatronen worden niet doorgezet, grossieren in foute passingen en vinden niet de rust in ons schot. Daarnaast vond de fantastische grensrechter dat Groen Geel alles fout deed, dat hielp dus ook niet. Vele aanvallen stranden op deze manier in het niets. Alles te verdienste van Nieuwerkerk. Je merkt dat zij in de flow zaten en er alle 8 voor zorgden dat ze daar niet uit vandaan gingen. Ruststand was 15-10 voor Nieuwerkerk.

5 doelpunten achter betekent dat Groen Geel een heidens karwei te wachten staat. Op basis van het vertoonde spel eerste helft gaat dat niet lukken. Er moet meer beleving, inzet, de wil om ieder duel te winnen van je directe tegenstander aanwezig zijn om de boel recht te zetten. Terrenc en Lisanne starten de tweede helft. Daarnaast waren er in de eerste helft al een aantal omzettingen gedaan om het tij te keren.

We starten redelijk en blijven lange tijd op 4 doelpunten hangen. Toch krijgt Nieuwerkerk het voor elkaar om uit te lopen naar 8 verschil. Een vak scoort en laat ze door. Het aanvalsvak krijgt het scorend niet voor elkaar. Nieuwerkerk speelt te goed, blijven zelf door scoren over te vele schijven. Als 3 Groen Geel basis mannen niet tot scoren komen en daarnaast de dames hun onderlinge duel niet kunnen winnen is het vandaag een kansloze wedstrijd. Groen Geel zakt door de ondergrens heen en zijn niet bij machte het te keren. Grootste verdienste van Nieuwerkerk. Zij hadden een goede analyse gemaakt hoe Groen Geel uit te schakelen. De spelers voerden hun opdracht blijkbaar prima uit want Groen Geel had geen antwoord op de vele problemen die zij tegen kwamen. Dico en Thijs hadden Nieuwerkerk goed gevolgd. Alles wat tijdens de wedstrijd gebeurde was voorspeld. Als je spelers hier niets mee doen, coach je een kansloze wedstrijd. Natuurlijk hadden ze voor aan andere start opstelling kunnen kiezen. Natuurlijk hadden ze eerder kunnen wisselen, natuurlijk floten de grens en scheids op de ondergrens. Natuurlijk natuurlijk en natuurlijk telt allemaal niet. Nieuwerkerk heeft verdiend de wedstrijd gewonnen. Gefeliciteerd. Groen Geel moet orde op zaken stellen, volgende week komt TOP en daarna volgt Tempo. Er is geen tijd om rustig aan te doen, moeten volle bak verder en impopulaire keuzes maken om verder te gaan.