Gewijzigde voorlopige teamindeling abc

Beste spelers, hierbij vinden jullie de gewijzigde voorlopige team indelingen. 

Toernooien a, b, c, d, e en f teams op zaterdag 31 augustus

Om alvast in de agenda te zetten:

Website 'op vakantie'

De zomervakantie komt eraan. Van 14 juli - 11 augustus gaat de website 'op vakantie'. Wil je nog een bericht plaatsen? Doe dat dan voor die tijd. Rest mij iedereen een heel fijne, zonnige en relaxte vakantie te wensen!

Verrassing voor ivan

Vrijdag 28 juni speelde het Surinaamse team tegen Saen United. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de wedstrijd even stil gelegd voor onze clubheld Ivan.

Kt3

Merle Hendriks en Carlo de Vries zijn geslaagd voor het diploma KT3 (Korfbaltrainer 3).

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag groen geel 1

Door Marcel Griemink, 5 maanden geleden

Groen Geel 1  - Nieuwerkerk 1    27-16

Zaterdag de wedstrijd tegen Nieuwerkerk. De nummer 3 tegen 2 van de hoofdklasse A poule. Vooraf is er veel over geschreven, het gaat werkelijk ergens om. Plek 2 heeft recht op play-off. NWK bezit deze plaats en GG neemt aan dat zij de punt voorsprong willen uitbreiden en daarmee een hele grote stap zetten richting deze play-off. De mindset van NWK is anders, zij spelen voor behoud in de hoofdklasse en willen zich veilig spelen. Vraag is of je zo op goede manier de wedstrijd in gaat.

Voor GG en NWK bestaan er geen geheimen en staan beide in bekende opstelling. GG heeft afgelopen week goed getraind, een goed plan bedacht om aanval van NWK te bedwingen en verdediging te ontregelen. Of dit lukt is natuurlijk de vraag, start wedstrijd is uiteraard gelijk op tot 2-2. Nog niet te zien hoe beide ploegen zich manifesteren. GG loopt daarna in een ruk door naar 9-2. Veel rond paalzone een aantal mooie van afstand en 2 strafworpen. Er werd in die periode heel gevarieerd, op hoog tempo gespeeld. NWK kon niet volgen en wist niet hoe te verdedigen. Schotpercentage was abnormaal hoog, het waren wel allen goed uitgespeelde kansen. Met geduld gespeeld, verwarring bij NWK was groot. Zo groot dat aanvallend er veel fout ging die periode. NWK kwam niet vrij, nam geen goede schoten en had geen rebound. Wil NWK terugkomen dan moeten ze dat herstellen. Simons neemt de verwachte time-out. Er moet wat gebeuren om wedstrijd zijn kant op te kantelen. Via vrijebal en doorbraak wordt het 9-4. GG raakt niet van slag en gaat op zelfde hoge tempo door. 10-4 wordt 16-4. Wat is hier aan de hand, GG speelt zijn ultieme 1e helft. Iedere aanval was het genieten. NWK weet niet wat er gebeurt en snakt naar de rust. En die komt met een tussen stand van 18-9.

Is NWK verkeerd de wedstrijd in gegaan. Van dubbele underdock positie volgens voorbeschouwing NWK naar dubbele cijfers de rust in. Daar is werk aan de winkel voor Leon.

Dico en Thijs hebben minder werk in de rust maar behoeden het team voor de start 2ehelft. Dit is meestal niet de sterkste periode van GG. Wij moeten zelfde intensiteit tonen, NWK onder druk blijven zetten en in ieder geval mee blijven scoren. Een copy als 1ehelft kan je niet vragen van je team. Wel zelfde beleving etc. Verwachting is dat NWK alles uit de kast zal halen om wedstrijd te kantelen maar moeten er wel even behoorlijk meer scoren dan GG. Misschien zetten ze wat spelers van 2e in die wel het goede gevoel hadden in hun wedstrijd. We gaan het zien.

2e helft start NWK goed. Maakt snel 2 doorbraken 18-10. En nu wat doet GG? Er is een minutenlange periode dat er niet gescoord wordt door beide ploegen. Er is wat meer onrust, NWK is vers bloed aan het inzetten en GG schakelt mee. 2 dames doelpunten op rij maken het verschil weer 10. Ze blijven om elkaar heen draaien. GG schakelt speerpunten van NWK behoorlijk uit. Moeten daar veel energie voor leveren maar als het je lukt merk je dat niet. Daarnaast als je leeg bent en je taak meer dan goed hebt volbracht mag je gewisseld worden. Dat gebeurt bij beide ploegen. Eindfase veel wisselen. NWK had de hoop in 2e helft te kunnen herpakken maar dat zat er gewoonweg niet in. GG komt met deze selectie steeds een stap verder in ontwikkeling. NWK is jong, maar GG misschien wel jonger. Een voordeel voor GG is dat ze misschien iets ervaren zijn dan NWK. Meer van dit soort wedstrijden gespeelt in een periode waar het in telt. NWK krijgt dat gevoel vast ook. Selectie is meer dan prima. NWK komt nog het dichtstbij tot een stand van 22-15, 7 verschil.

 Voor GG belangrijk dat het verschil boven de 8 blijft. Dat wordt eigenlijk de opdracht. Winnen en met meer dan 7 verschil. En dat gaat lukken. Met een waanzinnig publiek in de GG-hal bouwt GG het weer uit tot een eindstand van 27-16. Onderling resultaat voor GG beter en wie weet hebben we dat later nog nodig. Scheidsrechter kan je een ding over zeggen. Heeft zich prima geweerd. Zowel GG als NWK heeft zo zijn voordeel als nadeel gehad. Stippen en vrijeballen redelijk in evenwicht. Trad op waar nodig en dat zie je niet iedere week.

Tempo en TOP winnen Avanti DSC spelen gelijk. Het is en blijft spannend de komende weken. Op naar Arnemuiden volgende week.