Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag d3 - zkc d1 (12-6)

Door Tom Muller, 9 maanden geleden

Voor de start van het seizoen werd gehoopt dat we in de loop van dit seizoen op deze manier zouden gaan korfballen. Goed samenspel, veel inzet en constante druk op de tegenstander. Een overrompelende start en binnen zeven seconden scoorde Rosa 1-0. Aanvallend bleef iedereen in beweging en Calista gaf Rosa een doorloopbal aan 2-0 en Rosa scoorde daarna uit een schot 3-0. Nu was het Roxanne die Calista aangaf, 4-0. Nog voor de vakwisseling 4-1. Aanvallend ook hier goede acties en na een verre pass van Lukas naar Ruben bij de paal werd het 5-1. Een tegengoal en alweer Lukas die met een pass vanaf de middenlijn Ruben bij de paal aangaf en die 6-2 maakte.Een vrije bal tegen 6-3 en rust. Benadrukt werd dit vol te houden en vooral goed voor te verdedigen. Rosa weer met een schot 7-3 en Fee aangevend aan Calista die 8-3 maakte.Eentje tegen en Calista doorkomend op de vierkante meter onder de paal 9-4. Vakwisseling. Twee tegentreffers en weer tijd voor Ruben met een schot 10-6 waarna Kiki Ruben een doorloopbal aangaf 11-6. Tot slot eindigde Ruben met een schot op 12-6.     

Er werd goed samengespeeld en met grote inzet werd er veel (voorverdedigende) druk op de tegenstanders gezet. Gewoon durven voor te verdedigen en het voor elkaar oplossen. Er kan wel nog wat meer (op afstand) geschoten worden. De eerste aanval (het damesvijftal) produceerde zeven doelpunten en liet er vier door. De eerste verdediging (het gemengde vak) maakte vijf goals en liet er twee door. Op deze manier spelend is het leuk om te doen voor de spelers en speelsters en goed om te zien voor het publiek. Laten we proberen dit betere korfballen vol te houden. Doorzetten met de training.

 

Tom