Foto's schoolkorfbal groepen 5 en 7

Gisteren was het de beurt aan de groepen 5 en 7 van de basisscholen om mee te doen aan het schoolkorbaltoernooi.

Hervatting in de (kunst)wei: a1 pakt eerste punten

Na een wisselvallig zaalseizoen met een bijna prachtig slot moesten de veldschoenen weer opgezocht worden voor de tweede helft van de veldcompetitie.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met gevonden voorwerpen van deze week.

Foto's pupillenkamp pré-party

Hoi Pupillen, Wat was het een feest! Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn op deze super avond. Wat deden jullie je best in alle spelletjes en wat hebben we heerlijk gedanst. Vergeet je niet in te schrijven, morgen (maandag 15 april) vanaf 20.00 kan dit via de website. Wees er snel bij want VOL = VOL!

Korfbal voor 35+ers!

Speciaal voor deze doelgroep gaan we in onze regio van start met een aangepaste korfbalvorm: KorfbalPlus 35, een 2x4 korfbalvorm!

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag d3 - zkc d1 (12-6)

Door Tom Muller, 7 dagen geleden

Voor de start van het seizoen werd gehoopt dat we in de loop van dit seizoen op deze manier zouden gaan korfballen. Goed samenspel, veel inzet en constante druk op de tegenstander. Een overrompelende start en binnen zeven seconden scoorde Rosa 1-0. Aanvallend bleef iedereen in beweging en Calista gaf Rosa een doorloopbal aan 2-0 en Rosa scoorde daarna uit een schot 3-0. Nu was het Roxanne die Calista aangaf, 4-0. Nog voor de vakwisseling 4-1. Aanvallend ook hier goede acties en na een verre pass van Lukas naar Ruben bij de paal werd het 5-1. Een tegengoal en alweer Lukas die met een pass vanaf de middenlijn Ruben bij de paal aangaf en die 6-2 maakte.Een vrije bal tegen 6-3 en rust. Benadrukt werd dit vol te houden en vooral goed voor te verdedigen. Rosa weer met een schot 7-3 en Fee aangevend aan Calista die 8-3 maakte.Eentje tegen en Calista doorkomend op de vierkante meter onder de paal 9-4. Vakwisseling. Twee tegentreffers en weer tijd voor Ruben met een schot 10-6 waarna Kiki Ruben een doorloopbal aangaf 11-6. Tot slot eindigde Ruben met een schot op 12-6.     

Er werd goed samengespeeld en met grote inzet werd er veel (voorverdedigende) druk op de tegenstanders gezet. Gewoon durven voor te verdedigen en het voor elkaar oplossen. Er kan wel nog wat meer (op afstand) geschoten worden. De eerste aanval (het damesvijftal) produceerde zeven doelpunten en liet er vier door. De eerste verdediging (het gemengde vak) maakte vijf goals en liet er twee door. Op deze manier spelend is het leuk om te doen voor de spelers en speelsters en goed om te zien voor het publiek. Laten we proberen dit betere korfballen vol te houden. Doorzetten met de training.

 

Tom