Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag d3 - zkc d1 (12-6)

Door Tom Muller, 6 maanden geleden

Voor de start van het seizoen werd gehoopt dat we in de loop van dit seizoen op deze manier zouden gaan korfballen. Goed samenspel, veel inzet en constante druk op de tegenstander. Een overrompelende start en binnen zeven seconden scoorde Rosa 1-0. Aanvallend bleef iedereen in beweging en Calista gaf Rosa een doorloopbal aan 2-0 en Rosa scoorde daarna uit een schot 3-0. Nu was het Roxanne die Calista aangaf, 4-0. Nog voor de vakwisseling 4-1. Aanvallend ook hier goede acties en na een verre pass van Lukas naar Ruben bij de paal werd het 5-1. Een tegengoal en alweer Lukas die met een pass vanaf de middenlijn Ruben bij de paal aangaf en die 6-2 maakte.Een vrije bal tegen 6-3 en rust. Benadrukt werd dit vol te houden en vooral goed voor te verdedigen. Rosa weer met een schot 7-3 en Fee aangevend aan Calista die 8-3 maakte.Eentje tegen en Calista doorkomend op de vierkante meter onder de paal 9-4. Vakwisseling. Twee tegentreffers en weer tijd voor Ruben met een schot 10-6 waarna Kiki Ruben een doorloopbal aangaf 11-6. Tot slot eindigde Ruben met een schot op 12-6.     

Er werd goed samengespeeld en met grote inzet werd er veel (voorverdedigende) druk op de tegenstanders gezet. Gewoon durven voor te verdedigen en het voor elkaar oplossen. Er kan wel nog wat meer (op afstand) geschoten worden. De eerste aanval (het damesvijftal) produceerde zeven doelpunten en liet er vier door. De eerste verdediging (het gemengde vak) maakte vijf goals en liet er twee door. Op deze manier spelend is het leuk om te doen voor de spelers en speelsters en goed om te zien voor het publiek. Laten we proberen dit betere korfballen vol te houden. Doorzetten met de training.

 

Tom