Baderie/zaankantercup donderdag bij gg

Traditioneel in de voorbereiding doen we mee aan de Baderie/Zaankantercup. Donderdag start het 2e om 19.00 uur tegen Apollo 1 en het 1e speelt om 20.30 uur tegen RODA uit Westzaan. Kom gezellig kijken naar de verrichtingen van de selectie met 8 nieuwe gezichten aan alweer de 12 editie van de trouwe naamgevers Baderie en Nieuwsblad De Zaankanter.

Ruilbeurs

Het nieuwe korfbalseizoen lonkt en de eerste trainingen zijn al gestart, dus het wordt weer tijd voor....de Ruilbeurs.

De voorbereiding is gestart...

Afgelopen dinsdag waren de 1e trainingen weer op ons complex, van de pupillen tot de 1e selectie werd er weer getraind. Donderdag 16 augustus staat de 2e trainingsronde gepland, kom gerust even kijken, de kantine is open.

Van de tap....

Nieuw seizoen, nieuw bier op de speciaal tap.

Start nieuwe seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. De trainingen starten vanaf maandag  27 augustus weer, tenzij je bericht hebt gehad van je trainer dat jouw ploeg eerder start met trainen. Mocht je dan nog op vakantie zijn: laat het je trainer even weten.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag d3-bep d2 (8-7)

Door Tom Muller, 3 maanden geleden

Voor onze zesde onderlinge ontmoeting dit seizoen moesten we voor dag en dauw op pad. Iedereen had er zin in, maar klaarblijkelijk waren we wat meer trage starters zo vroeg. Aanvallend was het nog wat zoeken en verdedigend waren we de kluts kwijt. In een minuut of zes kwamen we met 0-4 achter ondanks de voor de wedstrijd gegeven waarschuwing voor doorloopballen. Calista wist van halve afstand 1-4 te maken en Rosa met een doorloopbal maakte 2-4. Vakwisseling. Het eerste verdedigingsvak revancheerde zich snel op de moeilijke start. Lucas, dicht bij de paal vrij, maakte 3-4 en in een combinatie met Ruben zorgde die voor 4-4. Daarna bracht Ruben ons met een schot op 5-4 en na een tegengoal was de rust 5-5. Scherper verdedigen werd benadrukt. De eerste aanval liep nu ook soepeler en Roxanne gaf Calista aan die 6-5 maakte onder de paal. Zelf scoorde Roxanne van afstand 7-5. Vakwisseling. Een strafworp tegen ging gelukkig mis. Een pass van Kasper aan Ruben werd door die benut 8-5. Hoewel er verdedigend veel druk werd gegeven lieten we  er nog twee door, 8-7, zodat de laatste minuten nog spannend werden. Uiteindelijk 8-7 en knap teruggekomen na de 0-4 achterstand.

Verdedigend gaat het goed door allemaal veel druk te geven op de aangeefpositie en de combinaties, maar we moeten individueel wel geconcentreerd blijven. Aanvallend komt er meer en meer spel in met aangeven aan elkaar en meer ruimte. Eerste aanval vier gemaakt, drie doorgelaten. Eerste verdediging vier gemaakt en vier doorgelaten. De inzet was weer goed. Als we de volgende wedstrijd winnen dan .......               Laten we zo doorgaan.

 

Tom