Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag d3-bep d2 (8-7)

Door Tom Muller, 5 maanden geleden

Voor onze zesde onderlinge ontmoeting dit seizoen moesten we voor dag en dauw op pad. Iedereen had er zin in, maar klaarblijkelijk waren we wat meer trage starters zo vroeg. Aanvallend was het nog wat zoeken en verdedigend waren we de kluts kwijt. In een minuut of zes kwamen we met 0-4 achter ondanks de voor de wedstrijd gegeven waarschuwing voor doorloopballen. Calista wist van halve afstand 1-4 te maken en Rosa met een doorloopbal maakte 2-4. Vakwisseling. Het eerste verdedigingsvak revancheerde zich snel op de moeilijke start. Lucas, dicht bij de paal vrij, maakte 3-4 en in een combinatie met Ruben zorgde die voor 4-4. Daarna bracht Ruben ons met een schot op 5-4 en na een tegengoal was de rust 5-5. Scherper verdedigen werd benadrukt. De eerste aanval liep nu ook soepeler en Roxanne gaf Calista aan die 6-5 maakte onder de paal. Zelf scoorde Roxanne van afstand 7-5. Vakwisseling. Een strafworp tegen ging gelukkig mis. Een pass van Kasper aan Ruben werd door die benut 8-5. Hoewel er verdedigend veel druk werd gegeven lieten we  er nog twee door, 8-7, zodat de laatste minuten nog spannend werden. Uiteindelijk 8-7 en knap teruggekomen na de 0-4 achterstand.

Verdedigend gaat het goed door allemaal veel druk te geven op de aangeefpositie en de combinaties, maar we moeten individueel wel geconcentreerd blijven. Aanvallend komt er meer en meer spel in met aangeven aan elkaar en meer ruimte. Eerste aanval vier gemaakt, drie doorgelaten. Eerste verdediging vier gemaakt en vier doorgelaten. De inzet was weer goed. Als we de volgende wedstrijd winnen dan .......               Laten we zo doorgaan.

 

Tom