A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag c3

Door Tom Muller, 6 maanden geleden

Groen Geel C3-ZKV C2 (14 -5)

Na een gedeeltelijke voettocht door een stukje Zaanse stadsvernieuwing bereikten we de hal. Met Dico en Ruben, twee superpupillen, voor beiden een halve wedstrijd startten we de zaal in de hogere afdeling. Al na enkele minuten scoorde Calista uit de combinatie met Jiske 1-0. Een onoplettenheid werd snel 1-1. In de tweede aanval maakte Roxanne van halve afstand 2-1 en uit een pass van haar kwam Ruben door, 3-1. De eerste aanval was het nu Calista aan Jiske die van afstand 4-1 maakte. Een tegentreffer volgde 4-2. Nu volgde een pass uit de ruimte van Lucas aan Ruben die (misschien en stapje teveel?) uit de doorloopbal 5-2 scoorde gevolgd door aangeven van Ruben aan Roxanne die met een schot 6-2 aantekende. We bleven goed druk zetten en gaven de tegenstander nauwelijks ruimte om te combineren laat staan schieten. Nog wel een doorloopbal tegen, 6-3 en na een gemiste strafworp van ons was het Jiske die uit een mooie shuffle beweging doorkwam en de bal van Calista kreeg en 7-3 maakte vlak voor rust. Het devies was: gewoon volhouden zo. Dico,nu er in gekomen, kwam door en aangegeven door Roxanne maakte hij 8-3. Roxanne deed er een van afstand bij 9-3. Jiske was "on fire " en met een van korte afstand en een van lange afstand werd het 11-3. Volgende vak gaf Dico Kiki aan die 12-3 op de lijst zette. Een tegendoelpunt 12-4. Calista aan Jiske aangevend die onder de paal 13-4 maakte. Tegendoelpunt 13-5 en na een gemiste strafworp tegen tot slot Roxanne die Kiki de doorloopbal aangaf die zij scoorde, 14-5. 

Zoals gewoonlijk hebben we veel druk gezet en balbezit gehad. Nu hebben we ook in de aanval korfbaltechnisch goed gespeeld met ruimte en afwisselend aangeven. Goed om te zien. Het betekent dat iedereen actief meedeed zowel aanvallend als verdedigend waarbij Angel en Maaike goed werk deden. Hiermee allemaal doorgaan en het wordt nu tijd ook voor de mooie (korfbal) acties. We zullen nog wel moeilijke wedstrijden krijgen, maar zijn in ieder geval goed begonnen. Tot van de week. 

Tom