Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag c3

Door Tom Muller, 3 maanden geleden

Groen Geel C3-ZKV C2 (14 -5)

Na een gedeeltelijke voettocht door een stukje Zaanse stadsvernieuwing bereikten we de hal. Met Dico en Ruben, twee superpupillen, voor beiden een halve wedstrijd startten we de zaal in de hogere afdeling. Al na enkele minuten scoorde Calista uit de combinatie met Jiske 1-0. Een onoplettenheid werd snel 1-1. In de tweede aanval maakte Roxanne van halve afstand 2-1 en uit een pass van haar kwam Ruben door, 3-1. De eerste aanval was het nu Calista aan Jiske die van afstand 4-1 maakte. Een tegentreffer volgde 4-2. Nu volgde een pass uit de ruimte van Lucas aan Ruben die (misschien en stapje teveel?) uit de doorloopbal 5-2 scoorde gevolgd door aangeven van Ruben aan Roxanne die met een schot 6-2 aantekende. We bleven goed druk zetten en gaven de tegenstander nauwelijks ruimte om te combineren laat staan schieten. Nog wel een doorloopbal tegen, 6-3 en na een gemiste strafworp van ons was het Jiske die uit een mooie shuffle beweging doorkwam en de bal van Calista kreeg en 7-3 maakte vlak voor rust. Het devies was: gewoon volhouden zo. Dico,nu er in gekomen, kwam door en aangegeven door Roxanne maakte hij 8-3. Roxanne deed er een van afstand bij 9-3. Jiske was "on fire " en met een van korte afstand en een van lange afstand werd het 11-3. Volgende vak gaf Dico Kiki aan die 12-3 op de lijst zette. Een tegendoelpunt 12-4. Calista aan Jiske aangevend die onder de paal 13-4 maakte. Tegendoelpunt 13-5 en na een gemiste strafworp tegen tot slot Roxanne die Kiki de doorloopbal aangaf die zij scoorde, 14-5. 

Zoals gewoonlijk hebben we veel druk gezet en balbezit gehad. Nu hebben we ook in de aanval korfbaltechnisch goed gespeeld met ruimte en afwisselend aangeven. Goed om te zien. Het betekent dat iedereen actief meedeed zowel aanvallend als verdedigend waarbij Angel en Maaike goed werk deden. Hiermee allemaal doorgaan en het wordt nu tijd ook voor de mooie (korfbal) acties. We zullen nog wel moeilijke wedstrijden krijgen, maar zijn in ieder geval goed begonnen. Tot van de week. 

Tom