" />

A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag a3

Door Anita Wijnstok, 6 maanden geleden

KZ A5 - Groen Geel A3 (14-18)

Delightful en breezy

De A3 trapt dit zaalseizoen af in de KZ-hal tegen KZ A5. We zullen deze hal nog twee keer van binnen zien, respectievelijk tegen KZ A4 en Roda Westzaan. Heet het nog wel Roda Westzaan? Zie op KNKV-app enkel Roda staan als tegenpartij. Of is Westzaan inmiddels onder de zeespiegel verdwenen?
U heeft het in de aanhef reeds gezien, de twee punten zijn afgedreven richting Wormer. Jochem kon ons gelukkig net op tijd aanmoedigen, alhoewel hij na een architectuurreis Antwerpen een stem had als schuurpapier. Het vertoonde spel werd afgewisseld met mooie doelpunten uit goed uitgespeelde kansen en af en toe een aanval waarvan je je afvroeg waarom nou deze keuze. Getraind is er op een nieuwe variant: de diagonaal. Later bleek niemand wiskunde in zijn of haar pakket te hebben; ik heb hooguit twee crossballen voorbij zien vliegen. Afijn, geeft niks, zit nog niet in het systeem, gewoon herhalen, komt vanzelf goed.
Over diagonalen gesproken, kijkt u wel eens zo'n woonprogramma? Waar ze de ouderslaapkamer als master bedroom omschrijven, en waar ze vervolgens de klassieke manier van bedopstelling hanteren. Ik kijk soms enkel vanwege de prachtige omschrijvingen. Laatst hoorde ik de voice-over toch echt zeggen: de bewoners zullen delighted zijn, want de ruimte is ontworpen met een doorkijk naar de sfeerkamer. En omdat er een route aanwezig is, kun je het beste de ruimte een andere identiteit geven, zodat je er ingezogen wordt. Waar kleuren zijn gebruikt die van buiten naar binnen komen oftewel lekker licht en breezy...
Route? Doorkijk naar de sfeerkamer? Andere identiteit? Breezy? Met twintig passen heb ik mijn hele appartement doorkruist, die loopt van de woonkamer naar de keuken, master bedroom (dat dan weer wel) en kinderkamer (ook 16-jarigen zijn nog steeds kids). Zouden deze bewoners een paddenstoel in hun huis hebben neergezet? U weet wel, zo'n wegwijzer in het bos. Zodat je in ieder geval niet verdwaalt mocht de route voor verwarring zorgen. En bedoelen ze met identiteit gewoon een ander kleurtje, nieuw behangetje of vers vloertje? Ingezogen? Gebruiken die lui soms hun bladblazer in plaats van kruimeldief?
Hoe ik hier opkom? In de wandelgangen hoorde ik dat Groen Geel is opgegeven voor het tv-programma Mijn man is Klusser. Waarom dan?, hoor ik u denken. Net de hal prachtig opgepimpt, lampjes verwisseld voor led, kantine mooi versierd. Blijft kamertje 100 over. U herinnert zich vast nog wel het oude KZ-clubhuis? Daar moet ik aan denken wanneer ik toiletteer bij GG. Deze ruimte vraagt om een make-over, met snufjes als een toilet met bidetdouche, een kraan met sonar of infrarood waaruit plat of bruisend water vloeit, afgestyled en betegeld in diagonale lijnen, aangedikt met energiezuinige en CO2-neutrale lampen. Dan maak je pas een Wormernees statement!
Terugkomend op de wedstrijd, het werd nog best spannend, we moesten in ieder geval strijden voor iedere bal (KZ'ers zijn net Duitsers), halverwege was de partij echt nog niet gespeeld, maar we hielden ons koppie erbij. Invaller Mike speelde niet onverdienstelijk en Tessa speelde deze keer 'k#t' (eigen vocabulaire). Ik weet zeker dat iedereen nog beter kan, en zullen het niveau met trainen moeten opkrikken. Komende periode is wel rommelig qua wedstrijden, we spelen pas weer 16 december en vervolgens 6 januari. Hopelijk ligt mijn kerstrommel dan weer netjes in de box, of zoals de voice-over in het woonprogramma zou zeggen: opbergloge...