" />

Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag a3

Door Anita Wijnstok, 3 maanden geleden

KZ A5 - Groen Geel A3 (14-18)

Delightful en breezy

De A3 trapt dit zaalseizoen af in de KZ-hal tegen KZ A5. We zullen deze hal nog twee keer van binnen zien, respectievelijk tegen KZ A4 en Roda Westzaan. Heet het nog wel Roda Westzaan? Zie op KNKV-app enkel Roda staan als tegenpartij. Of is Westzaan inmiddels onder de zeespiegel verdwenen?
U heeft het in de aanhef reeds gezien, de twee punten zijn afgedreven richting Wormer. Jochem kon ons gelukkig net op tijd aanmoedigen, alhoewel hij na een architectuurreis Antwerpen een stem had als schuurpapier. Het vertoonde spel werd afgewisseld met mooie doelpunten uit goed uitgespeelde kansen en af en toe een aanval waarvan je je afvroeg waarom nou deze keuze. Getraind is er op een nieuwe variant: de diagonaal. Later bleek niemand wiskunde in zijn of haar pakket te hebben; ik heb hooguit twee crossballen voorbij zien vliegen. Afijn, geeft niks, zit nog niet in het systeem, gewoon herhalen, komt vanzelf goed.
Over diagonalen gesproken, kijkt u wel eens zo'n woonprogramma? Waar ze de ouderslaapkamer als master bedroom omschrijven, en waar ze vervolgens de klassieke manier van bedopstelling hanteren. Ik kijk soms enkel vanwege de prachtige omschrijvingen. Laatst hoorde ik de voice-over toch echt zeggen: de bewoners zullen delighted zijn, want de ruimte is ontworpen met een doorkijk naar de sfeerkamer. En omdat er een route aanwezig is, kun je het beste de ruimte een andere identiteit geven, zodat je er ingezogen wordt. Waar kleuren zijn gebruikt die van buiten naar binnen komen oftewel lekker licht en breezy...
Route? Doorkijk naar de sfeerkamer? Andere identiteit? Breezy? Met twintig passen heb ik mijn hele appartement doorkruist, die loopt van de woonkamer naar de keuken, master bedroom (dat dan weer wel) en kinderkamer (ook 16-jarigen zijn nog steeds kids). Zouden deze bewoners een paddenstoel in hun huis hebben neergezet? U weet wel, zo'n wegwijzer in het bos. Zodat je in ieder geval niet verdwaalt mocht de route voor verwarring zorgen. En bedoelen ze met identiteit gewoon een ander kleurtje, nieuw behangetje of vers vloertje? Ingezogen? Gebruiken die lui soms hun bladblazer in plaats van kruimeldief?
Hoe ik hier opkom? In de wandelgangen hoorde ik dat Groen Geel is opgegeven voor het tv-programma Mijn man is Klusser. Waarom dan?, hoor ik u denken. Net de hal prachtig opgepimpt, lampjes verwisseld voor led, kantine mooi versierd. Blijft kamertje 100 over. U herinnert zich vast nog wel het oude KZ-clubhuis? Daar moet ik aan denken wanneer ik toiletteer bij GG. Deze ruimte vraagt om een make-over, met snufjes als een toilet met bidetdouche, een kraan met sonar of infrarood waaruit plat of bruisend water vloeit, afgestyled en betegeld in diagonale lijnen, aangedikt met energiezuinige en CO2-neutrale lampen. Dan maak je pas een Wormernees statement!
Terugkomend op de wedstrijd, het werd nog best spannend, we moesten in ieder geval strijden voor iedere bal (KZ'ers zijn net Duitsers), halverwege was de partij echt nog niet gespeeld, maar we hielden ons koppie erbij. Invaller Mike speelde niet onverdienstelijk en Tessa speelde deze keer 'k#t' (eigen vocabulaire). Ik weet zeker dat iedereen nog beter kan, en zullen het niveau met trainen moeten opkrikken. Komende periode is wel rommelig qua wedstrijden, we spelen pas weer 16 december en vervolgens 6 januari. Hopelijk ligt mijn kerstrommel dan weer netjes in de box, of zoals de voice-over in het woonprogramma zou zeggen: opbergloge...