" />

Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Wedstrijdverslag a3

Door Anita Wijnstok, 12 dagen geleden

KZ A5 - Groen Geel A3 (14-18)

Delightful en breezy

De A3 trapt dit zaalseizoen af in de KZ-hal tegen KZ A5. We zullen deze hal nog twee keer van binnen zien, respectievelijk tegen KZ A4 en Roda Westzaan. Heet het nog wel Roda Westzaan? Zie op KNKV-app enkel Roda staan als tegenpartij. Of is Westzaan inmiddels onder de zeespiegel verdwenen?
U heeft het in de aanhef reeds gezien, de twee punten zijn afgedreven richting Wormer. Jochem kon ons gelukkig net op tijd aanmoedigen, alhoewel hij na een architectuurreis Antwerpen een stem had als schuurpapier. Het vertoonde spel werd afgewisseld met mooie doelpunten uit goed uitgespeelde kansen en af en toe een aanval waarvan je je afvroeg waarom nou deze keuze. Getraind is er op een nieuwe variant: de diagonaal. Later bleek niemand wiskunde in zijn of haar pakket te hebben; ik heb hooguit twee crossballen voorbij zien vliegen. Afijn, geeft niks, zit nog niet in het systeem, gewoon herhalen, komt vanzelf goed.
Over diagonalen gesproken, kijkt u wel eens zo'n woonprogramma? Waar ze de ouderslaapkamer als master bedroom omschrijven, en waar ze vervolgens de klassieke manier van bedopstelling hanteren. Ik kijk soms enkel vanwege de prachtige omschrijvingen. Laatst hoorde ik de voice-over toch echt zeggen: de bewoners zullen delighted zijn, want de ruimte is ontworpen met een doorkijk naar de sfeerkamer. En omdat er een route aanwezig is, kun je het beste de ruimte een andere identiteit geven, zodat je er ingezogen wordt. Waar kleuren zijn gebruikt die van buiten naar binnen komen oftewel lekker licht en breezy...
Route? Doorkijk naar de sfeerkamer? Andere identiteit? Breezy? Met twintig passen heb ik mijn hele appartement doorkruist, die loopt van de woonkamer naar de keuken, master bedroom (dat dan weer wel) en kinderkamer (ook 16-jarigen zijn nog steeds kids). Zouden deze bewoners een paddenstoel in hun huis hebben neergezet? U weet wel, zo'n wegwijzer in het bos. Zodat je in ieder geval niet verdwaalt mocht de route voor verwarring zorgen. En bedoelen ze met identiteit gewoon een ander kleurtje, nieuw behangetje of vers vloertje? Ingezogen? Gebruiken die lui soms hun bladblazer in plaats van kruimeldief?
Hoe ik hier opkom? In de wandelgangen hoorde ik dat Groen Geel is opgegeven voor het tv-programma Mijn man is Klusser. Waarom dan?, hoor ik u denken. Net de hal prachtig opgepimpt, lampjes verwisseld voor led, kantine mooi versierd. Blijft kamertje 100 over. U herinnert zich vast nog wel het oude KZ-clubhuis? Daar moet ik aan denken wanneer ik toiletteer bij GG. Deze ruimte vraagt om een make-over, met snufjes als een toilet met bidetdouche, een kraan met sonar of infrarood waaruit plat of bruisend water vloeit, afgestyled en betegeld in diagonale lijnen, aangedikt met energiezuinige en CO2-neutrale lampen. Dan maak je pas een Wormernees statement!
Terugkomend op de wedstrijd, het werd nog best spannend, we moesten in ieder geval strijden voor iedere bal (KZ'ers zijn net Duitsers), halverwege was de partij echt nog niet gespeeld, maar we hielden ons koppie erbij. Invaller Mike speelde niet onverdienstelijk en Tessa speelde deze keer 'k#t' (eigen vocabulaire). Ik weet zeker dat iedereen nog beter kan, en zullen het niveau met trainen moeten opkrikken. Komende periode is wel rommelig qua wedstrijden, we spelen pas weer 16 december en vervolgens 6 januari. Hopelijk ligt mijn kerstrommel dan weer netjes in de box, of zoals de voice-over in het woonprogramma zou zeggen: opbergloge...