Scheidsrechters opgelet!

Al veel scheidsrechters hebben hun voorkeur aangegeven voor het fluiten van wedstrijden. Tot uiterlijk zaterdag 17 november kunnen de scheidsrechters van ons vaste scheidsrechterskorps, hun voorkeur aangeven via scheidsrechter@kvgroen-geel.nl . Degene die niet gereageerd hebben en/of eerder hebben aangegeven door de scheidsrechterscommissie te willen worden ingedeeld, worden na deze datum op een wedstrijd ingedeeld. Komende week ontvangen alle scheidsrechters een mail met de definitieve indeling. Daarna wordt de indeling in sportlink en op de website geplaatst. Houd je mailbox dus in de gaten!Voor de leden van de teams die fluiten, is per mail een schema met datums naar de contactpersonen...

Balsponsor gg - dsc: bruna velserbroek

Zaterdag 17 novemeber start het zaalseizoen voor de selectie en staat er gelijk een sterke tegenstander op het programma: DSC uit Eindhoven. Voor deze wedstrijd sponsort Bruna Velserbroek de wedstrijdbal, aanvang 19.00 uur. Zij wensen iedereen veel succes komend zaalseizoen. Mocht u nog een boek of cadeau willen bestellen voor de feestdagen, via www.bruna.nl bezorgen zij bij u thuis.

Sinterklaas

Hallo pupillen, Woensdag 21 november is er voor alle F-jes en kangoeroes van 17:00 uur tot 19:00 uur een Sinterklaasfeest!

Theepotten en ander servies

Iedereen die aan onze oproep gehoor heeft geven en ons zijn of haar theepot heeft uitgeleend, kan deze weer bij Groen-Geel ophalen.

Het bruist bij groen-geel #95jaarjong

Traditiegetrouw eindigen we onze cabaretten bij Groen-Geel met het liedje; 'Er is leven bij Groen-Geel'.

Terug naar overzicht

Wageningen verslaat groen geel 1

Door Marcel Griemink, 9 maanden geleden

Wedstrijd met 2 verschillende gezichten

Wageningen 1 – Groen Geel 1 31-29

Wageningen is de nummer 3 van deze hoofdklasse en treedt aan tegen de koploper. Voor Wageningen staat er niets meer op het spel, kan vrijuit spelen en wil vast en zeker de grote nederlaag in Wormer rechtzetten. Daarnaast willen ze natuurlijk ook als derde eindigen. Voor Groen Geel is de druk van de playoffs halen eraf. Die is binnen. Nu kan je strijden om voor de eerste plaats in de hoofdklasse A te gaan. Nog even een klein detail, het schijnt dat Wageningen thuis al 13 wedstrijden ongeslagen is. Groen Geel is dus gewaarschuwd.

De ploegen blijven na start wedstrijd bij elkaar tot 2-2 daarna neemt Wageningen de leiding en bouwt dit stap voor stap uit. Er zit veel werklust, drive etc. in die ploeg. Iets wat bij GG er nu nog niet is. Wij maken vele een schots aanvallen terwijl WG veel kan herhalen. Daarnaast als wij meer kunnen herhalen raken wij meerder malen de korf niet. Dus maken we het ons zelf zeer lastig, en komt WG daar nog eens bij. Het wordt 7-2 en hebben al eerder een time out genomen. Er veranderde niet veel dus wordt er ingegrepen en dames door gewisseld, ook van vak. Er komt nu meer aanvallende power in de ploeg, helpt dat meteen? Nee, pas na de maximale achterstand van 7 doelpunten, 11-4 komen we meer in het spel. Het wordt 12-8 het gat van 4 blijft lang staan en met de rust is dat nog steeds zo. 15-11.

Direct na rust komen we op 15-13, de aansluiting lijkt nabij. Toch blijft het lastig, WG zakt op ieder schot massaal in. Vooral met de dames hebben zij daardoor een behoorlijk rebound overwicht. Daar zal de oplossing moeten worden gevonden. WG scoort ook gedurende hele wedstrijd constant door. Hebben geen dip, mannen van WG konden eigenlijk vrijuit spelen. Ieder schot was hoegenaamd zonder druk. Doe je hier niets aan dan neem je de punten zeker niet mee naar huis. 15-13 wordt weer 17-13. Wij komen weer terug 17-15. 19-15 wordt 20-16 het blijven zo tussen de 2 en 4 doelpunten verschil. Wij komen gewoonweg niet dichterbij. WG speelde gewoon een prima partij. Hadden een hoger bal tempo en wonnen gewoonweg meer duels. Het wordt 27-22 waarna GG er nog een keer aan trekt. Volle bak, goede keuze maken en goed verdedigen. Scoren lukt maar WG moet aanvallend gestopt worden. Dat lijkt even te lukken. We komen op 29-28, cruciale beslissing volgt in een rebound duel waar de scheidsrechter helaas fout beslist en een vrijebal geeft aan WG. Die scoren en komen weer op 2 verschil. 30-28. Kort daarna maakt WG 31-28 en is de wedstrijd gespeelt. Eindstand 31-29. Genoeg gemaakt, te veel tegen. Wageningen zeer terechte winnaar van een enerverende partij. Schotpercentage lag bij heren WG behoorlijk hoog. Groen Geel heeft het al eerder mee gemaakt, het lijkt erop dat als de druk van het moeten eraf is, het even niet wil. Focus niet 100% is en als dat er niet is dan worden we dan kwetsbaar? Nee, wij hebben het in de eerste helft gewoon laten liggen. Te veel tegen en te weinig mee gescoord. Tweede helft redelijk herpakt.

AW loopt ook 2 punten mis, heeft met behoorlijk verschil verloren van Rohda. 11-19 door beide weinig gescoord, door AW echt dramatisch. Stand blijft dus gelijk. Wij volgende week thuis tegen Tweemaal Zes. AW uit naar SCO. We kijken dus uit naar volgend weekend en een week daarna de kraker om de eerste plaats in Amsterdam: AW Groen Geel.

Groen Geel 2 heeft 2 wedstrijden voor het einde van competitie tegen TOP S het kampioenschap bereikt. Weer een prima uitslag 14-25. Promotie naar de reserve hoofdklasse is ook in de zaal bereikt. Top. Zeer knappe prestatie. Daarnaast bedanken we ook Wageningen.

Wageningen nog bedankt voor het passen op de wedstrijd ballen van ons tweede team.

 

Groen Geel         12-20                    SCO                     12-12

AW/DTV              12-20                    Unitas                   12-8

Wageningen        12-14                    Tweemaal zes      12-5

ROHDA                12-13                    NIC                      12-4