Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

Wageningen verslaat groen geel 1

Door Marcel Griemink, 10 dagen geleden

Wedstrijd met 2 verschillende gezichten

Wageningen 1 – Groen Geel 1 31-29

Wageningen is de nummer 3 van deze hoofdklasse en treedt aan tegen de koploper. Voor Wageningen staat er niets meer op het spel, kan vrijuit spelen en wil vast en zeker de grote nederlaag in Wormer rechtzetten. Daarnaast willen ze natuurlijk ook als derde eindigen. Voor Groen Geel is de druk van de playoffs halen eraf. Die is binnen. Nu kan je strijden om voor de eerste plaats in de hoofdklasse A te gaan. Nog even een klein detail, het schijnt dat Wageningen thuis al 13 wedstrijden ongeslagen is. Groen Geel is dus gewaarschuwd.

De ploegen blijven na start wedstrijd bij elkaar tot 2-2 daarna neemt Wageningen de leiding en bouwt dit stap voor stap uit. Er zit veel werklust, drive etc. in die ploeg. Iets wat bij GG er nu nog niet is. Wij maken vele een schots aanvallen terwijl WG veel kan herhalen. Daarnaast als wij meer kunnen herhalen raken wij meerder malen de korf niet. Dus maken we het ons zelf zeer lastig, en komt WG daar nog eens bij. Het wordt 7-2 en hebben al eerder een time out genomen. Er veranderde niet veel dus wordt er ingegrepen en dames door gewisseld, ook van vak. Er komt nu meer aanvallende power in de ploeg, helpt dat meteen? Nee, pas na de maximale achterstand van 7 doelpunten, 11-4 komen we meer in het spel. Het wordt 12-8 het gat van 4 blijft lang staan en met de rust is dat nog steeds zo. 15-11.

Direct na rust komen we op 15-13, de aansluiting lijkt nabij. Toch blijft het lastig, WG zakt op ieder schot massaal in. Vooral met de dames hebben zij daardoor een behoorlijk rebound overwicht. Daar zal de oplossing moeten worden gevonden. WG scoort ook gedurende hele wedstrijd constant door. Hebben geen dip, mannen van WG konden eigenlijk vrijuit spelen. Ieder schot was hoegenaamd zonder druk. Doe je hier niets aan dan neem je de punten zeker niet mee naar huis. 15-13 wordt weer 17-13. Wij komen weer terug 17-15. 19-15 wordt 20-16 het blijven zo tussen de 2 en 4 doelpunten verschil. Wij komen gewoonweg niet dichterbij. WG speelde gewoon een prima partij. Hadden een hoger bal tempo en wonnen gewoonweg meer duels. Het wordt 27-22 waarna GG er nog een keer aan trekt. Volle bak, goede keuze maken en goed verdedigen. Scoren lukt maar WG moet aanvallend gestopt worden. Dat lijkt even te lukken. We komen op 29-28, cruciale beslissing volgt in een rebound duel waar de scheidsrechter helaas fout beslist en een vrijebal geeft aan WG. Die scoren en komen weer op 2 verschil. 30-28. Kort daarna maakt WG 31-28 en is de wedstrijd gespeelt. Eindstand 31-29. Genoeg gemaakt, te veel tegen. Wageningen zeer terechte winnaar van een enerverende partij. Schotpercentage lag bij heren WG behoorlijk hoog. Groen Geel heeft het al eerder mee gemaakt, het lijkt erop dat als de druk van het moeten eraf is, het even niet wil. Focus niet 100% is en als dat er niet is dan worden we dan kwetsbaar? Nee, wij hebben het in de eerste helft gewoon laten liggen. Te veel tegen en te weinig mee gescoord. Tweede helft redelijk herpakt.

AW loopt ook 2 punten mis, heeft met behoorlijk verschil verloren van Rohda. 11-19 door beide weinig gescoord, door AW echt dramatisch. Stand blijft dus gelijk. Wij volgende week thuis tegen Tweemaal Zes. AW uit naar SCO. We kijken dus uit naar volgend weekend en een week daarna de kraker om de eerste plaats in Amsterdam: AW Groen Geel.

Groen Geel 2 heeft 2 wedstrijden voor het einde van competitie tegen TOP S het kampioenschap bereikt. Weer een prima uitslag 14-25. Promotie naar de reserve hoofdklasse is ook in de zaal bereikt. Top. Zeer knappe prestatie. Daarnaast bedanken we ook Wageningen.

Wageningen nog bedankt voor het passen op de wedstrijd ballen van ons tweede team.

 

Groen Geel         12-20                    SCO                     12-12

AW/DTV              12-20                    Unitas                   12-8

Wageningen        12-14                    Tweemaal zes      12-5

ROHDA                12-13                    NIC                      12-4