Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

Voor de derde keer 14-12; helaas is de ‘12’ nu voor de a1…

Door Edmond, 26 dagen geleden

Ik meldde het vorige week al “het verleden (in ieder geval de afgelopen 2 jaren) leert dat je ín Assen nooit makkelijke wedstrijden speelt” en dat was ook deze keer niet anders. Ruim op tijd aanwezig, maar met de lange reis in de benen werd er begonnen met de voorbereiding.  Gelukkig was het weer nog wel aardig.

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend. Na 3 minuten wist Nick de korf te vinden. De volgende 6 doelpunten op rij waren echter voor de Assenaren met afstandsschoten waar te weinig druk van onze kant op zat en een vrije bal en strafworp waarvan ze er meer kregen. Na 10 minuten deden wij weer mee in de scores; Britt Kw scoorde van afstand. Helaas moesten we hierna zonder Evelien verder en zodoende kwam Britt Ko in het veld. We kwamen in de stand terug tot 6-4 en 7-5, maar AVO wist het verschil nog voor rust terug op 4 te zetten. Ruststand 9-5. Matige eerste helft met een effectiever AVO, dat moest in de tweede helft anders.
Dat het ook anders ging leek, net als de vorige 2 wedstrijden, direct te lukken. We kwamen al weer snel op 9-7 en bij 10-9 leek de aansluiting aanstaande. AVO zette direct de aanval hierop de 11-9 alweer op het scorebord, maar Groen Geel kwam toch knap op 11-11. De wedstrijd leek te kantelen toen we voor de tweede keer (na de 0-1, nu de 11-12) de voorsprong pakten. Was dit dan het teken voor ‘erop en erover’? Helaas niet, de volgende 3 doelpunten kwamen uit ‘Asser handen’. Met nog dik 7 minuten te spelen stond de stand 14-12 op het scorebord. Een zeer rommelige fase waarin wij niet de juiste kansen uitspeelden en af en toe ook niet kregen waar wij recht op hadden (vrije ballen en/of strafworpen). Zodoende eindigde de wedstrijd dan ook in deze stand. Voor de 3e keer 14-12 als eindstand. Zoals in de titel van dit stukje al even aangehaald; de eerste 2 keren trokken wij met ’14’ aan het langste eind, helaas was de derde keer de ’12’ voor ons.
Ik ben er normaal niet zo van om iets over de scheidsrechter te schrijven. Over het algemeen moet je kunnen omgaan met de ene keer in je voordeel en de andere keer in je nadeel. Als deze ingrediënten in de wedstrijd in balans zijn, is dat prima. Als je na de wedstrijd dan nog even napraat met diverse toeschouwers (ook Asser publiek) en die hebben toch ook hun bedenkingen over een aantal cruciale momenten dan is het toch niet helemaal uit de lucht gegrepen dat wij vandaag met de arbiter behoorlijk in het nadeel waren.
Aan de andere kant hadden we het gewoon niet zo ver moeten laten komen dat deze beslissingen van invloed waren op de wedstrijd. Wij hadden gewoon meer moeten scoren op de momenten dat wij het betere van het spel hadden. Ook al was dat niet de hele wedstrijd (verdienste van AVO!). Daardoor hadden wij AVO op achterstand moeten zetten, nu hadden wij heel veel moeite om éérst terug te komen in de wedstrijd en dáárna op voorsprong te komen. Toen dit niet lukte kwamen de arbitrale beslissingen nog harder aan met 3 gele kaarten als dieptepunt.
Uiteindelijk na 3 wedstrijden op 4 punten. Het had zo lekker geweest om de sterke ploegen in onze poule, Dalto, DVO, DOS’46 en TOP tegemoet te treden met 6 punten. Er is nog genoeg uitdaging om vóórdat we aan de zaalcompetitie gaan beginnen iets goeds neer te zetten. Serieus trainen en een goede wedstrijdinstelling zal daar aan bijdragen.
Volgende week mogen we aantreden tegen de koploper in onze poule: Dalto. Zij staan 1 punt op ons voor. De bovenkant van de poule is in zicht, maar de onderkant echter ook. Het gaatje met de onderste plek is ook maar 4 punten. Veel zegt dit natuurlijk niet na 3 wedstrijden, maar een goed resultaat tegen Dalto kan een hoop schelen.
Het zou leuk zijn als we u (de trouwe Groen Geel supporter) daarbij op de tribune achter ons hebben staan (zitten mag ook). Zaterdag 29 september om 15:15 uur! Tot dan.

 

@