Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Voor de derde keer 14-12; helaas is de ‘12’ nu voor de a1…

Door Edmond, 5 maanden geleden

Ik meldde het vorige week al “het verleden (in ieder geval de afgelopen 2 jaren) leert dat je ín Assen nooit makkelijke wedstrijden speelt” en dat was ook deze keer niet anders. Ruim op tijd aanwezig, maar met de lange reis in de benen werd er begonnen met de voorbereiding.  Gelukkig was het weer nog wel aardig.

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend. Na 3 minuten wist Nick de korf te vinden. De volgende 6 doelpunten op rij waren echter voor de Assenaren met afstandsschoten waar te weinig druk van onze kant op zat en een vrije bal en strafworp waarvan ze er meer kregen. Na 10 minuten deden wij weer mee in de scores; Britt Kw scoorde van afstand. Helaas moesten we hierna zonder Evelien verder en zodoende kwam Britt Ko in het veld. We kwamen in de stand terug tot 6-4 en 7-5, maar AVO wist het verschil nog voor rust terug op 4 te zetten. Ruststand 9-5. Matige eerste helft met een effectiever AVO, dat moest in de tweede helft anders.
Dat het ook anders ging leek, net als de vorige 2 wedstrijden, direct te lukken. We kwamen al weer snel op 9-7 en bij 10-9 leek de aansluiting aanstaande. AVO zette direct de aanval hierop de 11-9 alweer op het scorebord, maar Groen Geel kwam toch knap op 11-11. De wedstrijd leek te kantelen toen we voor de tweede keer (na de 0-1, nu de 11-12) de voorsprong pakten. Was dit dan het teken voor ‘erop en erover’? Helaas niet, de volgende 3 doelpunten kwamen uit ‘Asser handen’. Met nog dik 7 minuten te spelen stond de stand 14-12 op het scorebord. Een zeer rommelige fase waarin wij niet de juiste kansen uitspeelden en af en toe ook niet kregen waar wij recht op hadden (vrije ballen en/of strafworpen). Zodoende eindigde de wedstrijd dan ook in deze stand. Voor de 3e keer 14-12 als eindstand. Zoals in de titel van dit stukje al even aangehaald; de eerste 2 keren trokken wij met ’14’ aan het langste eind, helaas was de derde keer de ’12’ voor ons.
Ik ben er normaal niet zo van om iets over de scheidsrechter te schrijven. Over het algemeen moet je kunnen omgaan met de ene keer in je voordeel en de andere keer in je nadeel. Als deze ingrediënten in de wedstrijd in balans zijn, is dat prima. Als je na de wedstrijd dan nog even napraat met diverse toeschouwers (ook Asser publiek) en die hebben toch ook hun bedenkingen over een aantal cruciale momenten dan is het toch niet helemaal uit de lucht gegrepen dat wij vandaag met de arbiter behoorlijk in het nadeel waren.
Aan de andere kant hadden we het gewoon niet zo ver moeten laten komen dat deze beslissingen van invloed waren op de wedstrijd. Wij hadden gewoon meer moeten scoren op de momenten dat wij het betere van het spel hadden. Ook al was dat niet de hele wedstrijd (verdienste van AVO!). Daardoor hadden wij AVO op achterstand moeten zetten, nu hadden wij heel veel moeite om éérst terug te komen in de wedstrijd en dáárna op voorsprong te komen. Toen dit niet lukte kwamen de arbitrale beslissingen nog harder aan met 3 gele kaarten als dieptepunt.
Uiteindelijk na 3 wedstrijden op 4 punten. Het had zo lekker geweest om de sterke ploegen in onze poule, Dalto, DVO, DOS’46 en TOP tegemoet te treden met 6 punten. Er is nog genoeg uitdaging om vóórdat we aan de zaalcompetitie gaan beginnen iets goeds neer te zetten. Serieus trainen en een goede wedstrijdinstelling zal daar aan bijdragen.
Volgende week mogen we aantreden tegen de koploper in onze poule: Dalto. Zij staan 1 punt op ons voor. De bovenkant van de poule is in zicht, maar de onderkant echter ook. Het gaatje met de onderste plek is ook maar 4 punten. Veel zegt dit natuurlijk niet na 3 wedstrijden, maar een goed resultaat tegen Dalto kan een hoop schelen.
Het zou leuk zijn als we u (de trouwe Groen Geel supporter) daarbij op de tribune achter ons hebben staan (zitten mag ook). Zaterdag 29 september om 15:15 uur! Tot dan.

 

@