Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Voor de derde keer 14-12; helaas is de ‘12’ nu voor de a1…

Door Edmond, 3 maanden geleden

Ik meldde het vorige week al “het verleden (in ieder geval de afgelopen 2 jaren) leert dat je ín Assen nooit makkelijke wedstrijden speelt” en dat was ook deze keer niet anders. Ruim op tijd aanwezig, maar met de lange reis in de benen werd er begonnen met de voorbereiding.  Gelukkig was het weer nog wel aardig.

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend. Na 3 minuten wist Nick de korf te vinden. De volgende 6 doelpunten op rij waren echter voor de Assenaren met afstandsschoten waar te weinig druk van onze kant op zat en een vrije bal en strafworp waarvan ze er meer kregen. Na 10 minuten deden wij weer mee in de scores; Britt Kw scoorde van afstand. Helaas moesten we hierna zonder Evelien verder en zodoende kwam Britt Ko in het veld. We kwamen in de stand terug tot 6-4 en 7-5, maar AVO wist het verschil nog voor rust terug op 4 te zetten. Ruststand 9-5. Matige eerste helft met een effectiever AVO, dat moest in de tweede helft anders.
Dat het ook anders ging leek, net als de vorige 2 wedstrijden, direct te lukken. We kwamen al weer snel op 9-7 en bij 10-9 leek de aansluiting aanstaande. AVO zette direct de aanval hierop de 11-9 alweer op het scorebord, maar Groen Geel kwam toch knap op 11-11. De wedstrijd leek te kantelen toen we voor de tweede keer (na de 0-1, nu de 11-12) de voorsprong pakten. Was dit dan het teken voor ‘erop en erover’? Helaas niet, de volgende 3 doelpunten kwamen uit ‘Asser handen’. Met nog dik 7 minuten te spelen stond de stand 14-12 op het scorebord. Een zeer rommelige fase waarin wij niet de juiste kansen uitspeelden en af en toe ook niet kregen waar wij recht op hadden (vrije ballen en/of strafworpen). Zodoende eindigde de wedstrijd dan ook in deze stand. Voor de 3e keer 14-12 als eindstand. Zoals in de titel van dit stukje al even aangehaald; de eerste 2 keren trokken wij met ’14’ aan het langste eind, helaas was de derde keer de ’12’ voor ons.
Ik ben er normaal niet zo van om iets over de scheidsrechter te schrijven. Over het algemeen moet je kunnen omgaan met de ene keer in je voordeel en de andere keer in je nadeel. Als deze ingrediënten in de wedstrijd in balans zijn, is dat prima. Als je na de wedstrijd dan nog even napraat met diverse toeschouwers (ook Asser publiek) en die hebben toch ook hun bedenkingen over een aantal cruciale momenten dan is het toch niet helemaal uit de lucht gegrepen dat wij vandaag met de arbiter behoorlijk in het nadeel waren.
Aan de andere kant hadden we het gewoon niet zo ver moeten laten komen dat deze beslissingen van invloed waren op de wedstrijd. Wij hadden gewoon meer moeten scoren op de momenten dat wij het betere van het spel hadden. Ook al was dat niet de hele wedstrijd (verdienste van AVO!). Daardoor hadden wij AVO op achterstand moeten zetten, nu hadden wij heel veel moeite om éérst terug te komen in de wedstrijd en dáárna op voorsprong te komen. Toen dit niet lukte kwamen de arbitrale beslissingen nog harder aan met 3 gele kaarten als dieptepunt.
Uiteindelijk na 3 wedstrijden op 4 punten. Het had zo lekker geweest om de sterke ploegen in onze poule, Dalto, DVO, DOS’46 en TOP tegemoet te treden met 6 punten. Er is nog genoeg uitdaging om vóórdat we aan de zaalcompetitie gaan beginnen iets goeds neer te zetten. Serieus trainen en een goede wedstrijdinstelling zal daar aan bijdragen.
Volgende week mogen we aantreden tegen de koploper in onze poule: Dalto. Zij staan 1 punt op ons voor. De bovenkant van de poule is in zicht, maar de onderkant echter ook. Het gaatje met de onderste plek is ook maar 4 punten. Veel zegt dit natuurlijk niet na 3 wedstrijden, maar een goed resultaat tegen Dalto kan een hoop schelen.
Het zou leuk zijn als we u (de trouwe Groen Geel supporter) daarbij op de tribune achter ons hebben staan (zitten mag ook). Zaterdag 29 september om 15:15 uur! Tot dan.

 

@