Ruilbeurs

Eindelijk is het weer zover, het is voorjaar en we kunnen het nieuwe "kunst" gras al ruiken.Dus weer tijd voor de ruilbeurs waarbij iedereen sportkleding en schoeisel kan inleveren en weer nieuwe kan aanschaffen en wel op:

Alle bussen van groen-geel naar papendrecht gesponsord: kaartverkoop nu gestart!

Alle bussen van Groen-Geel naar Papendrecht gesponsord: kaartverkoop nu gestart!

Zondag 1 kampioen!

Groen Geel 3 is kampioen is bij 25-11 winst en promoveert naar de Overgangsklasse. Van harte gefeliciteerd!

Wedstrijdverslag c3

Met Dico en Ruben, beiden een halve wedstrijd voor de zieke Kasper, gingen we goed van start. Jiske speelde de doorkomende Angel aan die 1-0 maakte en Kiki benutte een strafworp 2-0. Gebrek aan voldoende voorverdedigen werd 2-1 en van halve afstand scoorde Dico 3-1. Het tempo bleef er in en Jiske met een omdraaibal 4-1. Angel op de aangeefpositie gaf Maaike aan die de doorloopbal maakte 5-1. Daarna leek de fut er een beetje uit. Wijzelf misten twee strafworpen (ze zoeken de ballen nog) en met te veel verdedigende ruimte werd het 5-3.

Zeer geslaagde trainersbijeenkomst 27 feb jongstleden!!

Op 27 februari jongsteden hadden we bij Groen Geel een zeer geslaagde trainersbijeenkomst! 

Terug naar overzicht

Verslag groen geel 3

Door Rob M., 5 maanden geleden

Komt er nu eindelijk een verslag?

Alleen als jullie winnen…en dat deden we in de confrontatie met Tempo 3. 

Ben je tot nu toe tevreden vroegen de Boesjes op de terugreis….na chemische en medische onderwerpen mocht ik weer even over korfbal praten……

Ja en nee, of beter nee en ja….want GG3 heeft vaak opstart problemen. Zo ook vandaag met een geldig excuus….zaterdagmorgen om 10.30 uur is bizar vroeg, zeker als je dan om 8.15 moet verzamelen en het koud en regenachtig is. Guido was deze keer op tijd, dat gaf hoop, jammer dat hij op donderdag de ballen en flessen vergeten had mee te nemen, maar de eindconclusie over Guido is toch overwegend positief. Vandaag hield hij ons op de been, door een hoog schot percentage in de eerste helft. Zijn maatje Rik stond goed te vangen tegen een lange tegenstander, dat hielp of wel even mee. Jammer dat het andere vak in de eerste helft niet thuis gaf. Jasper had weer last van slapte en onbegrijpelijke acties, scherpe heer met goed schot en dat hielp hem niet de dip te overwinnen. Na 20 minuten mocht Armel die rol invullen, met Gerben (ook niet sterk, dus ook Emar aan het lopen) wat meer voorin. Die ingreep werkte wel, zodat de ruststand (8-6 voor Tempo) nog hoop gaf. Tamarah begreep dat het in de 2e helft beter moest en met succes (ik moest er even inkomen…..). Sandra mocht weer zitten en Yoëlle speelde gelukkig pittig en beloonde zich met een belangrijk afstandsschotje. Merle had een scherp schietende dame en had dus handenvol werk. Gelukkig ook zij nu een leep balletje en zo konden we langzaam inlopen en er over heen gaan. Elserieke had een pittige tante tegen haar en moest ook alle zeilen bijzetten om het scoren te voorkomen. Het resulteerde wel in te weinig bal onderscheppingen in dat vak, vooral ook omdat Rik sober tegen dat lange gevaarte moest verdedigen, Guido aanvallend sterk speelde, maar ook verdedigend handen vol werk had tegen zijn snelle mannetjes.

10 minuten voor tijd Sandra er in voor Merle om wat meer ontregelende taken in te vullen. Jammer dat dit aanvallend geen succes werd omdat Sandra te veel voor de eigen kansen ging. Met nog een paar minuten te gaan moet je niet forceren, maar de sterkste pion uitspelen en dat was Guido zonder twijfel.

Johan Bruins floot voortreffelijk, maar floot onnodig af tijdens ons lange aanvalsopbouw….Dat werd nog even spannend, maar onze verdediging (met name Armel) redde de wedstrijd…..De scheids reageerde nogal laconiek op het gemopper van onze aanvoerster over zijn affluiten……Ik zou me wat drukker maken over 2 plaats fouten (combinatie Guido-Rik) en daar had hij wel een beetje gelijk in.

Dik gewonnen dus…..12-13….In de regen en op plek 2…..Het onnodige gelijke spel thuis is dus weggepoetst.

AW\DTV zit ons wel op de hielen en worden zeker sterker met de terugkeer van Amber ten H. (zusje van).  Dat wordt nog een pittige confrontatie na de zaal. We speelden overigens toen onze beste wedstrijd en wonnen verdiend. Ook tegen ZKV2 was ik wel tevreden, een jong team met voortreffelijke mannen. Minder was het  vooral in de eerste helft tegen DES, HKV (grommm) en de zwakste pot was tegen Die Haghe….maar ja onze competitieonderkant is zwak, dus uiteindelijk wel steeds winst.

Tegen Fortuna speelde we een uitstekende 25 minuten (3 pnt voor), maar stortten toen in. Via de gelijke ruststand kon Fortuna heel makkelijk weglopen. Kleine Britt redde het aanzien nog even door snel 2 maal te scoren. 13-17 verlies was een terechte uitslag. Wel duidelijk dat niet alleen Groen Geel probeert het derde serieuzer te maken, maar dat ook Fortuna door heeft dat een vrijblijvend derde overkomende junioren gaat kosten. Daar dus ook een serieuzere aanpak. Ze zijn helaas een stapje verder.

Nu de zaal in met veel trainen en in de slotfase oefenen tegen Fortuna 3 en onze A1.

We reizen eenmaal op de fiets (KZ-4) en gaan 6 maal (!) richting Groningen/Friesland/Drente…..

Guido bepaalt de route, Elserieke de MacDonalds op de terugtocht…..

 

Rob M.