Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Verslag groen geel 3

Door Rob M., 3 maanden geleden

Komt er nu eindelijk een verslag?

Alleen als jullie winnen…en dat deden we in de confrontatie met Tempo 3. 

Ben je tot nu toe tevreden vroegen de Boesjes op de terugreis….na chemische en medische onderwerpen mocht ik weer even over korfbal praten……

Ja en nee, of beter nee en ja….want GG3 heeft vaak opstart problemen. Zo ook vandaag met een geldig excuus….zaterdagmorgen om 10.30 uur is bizar vroeg, zeker als je dan om 8.15 moet verzamelen en het koud en regenachtig is. Guido was deze keer op tijd, dat gaf hoop, jammer dat hij op donderdag de ballen en flessen vergeten had mee te nemen, maar de eindconclusie over Guido is toch overwegend positief. Vandaag hield hij ons op de been, door een hoog schot percentage in de eerste helft. Zijn maatje Rik stond goed te vangen tegen een lange tegenstander, dat hielp of wel even mee. Jammer dat het andere vak in de eerste helft niet thuis gaf. Jasper had weer last van slapte en onbegrijpelijke acties, scherpe heer met goed schot en dat hielp hem niet de dip te overwinnen. Na 20 minuten mocht Armel die rol invullen, met Gerben (ook niet sterk, dus ook Emar aan het lopen) wat meer voorin. Die ingreep werkte wel, zodat de ruststand (8-6 voor Tempo) nog hoop gaf. Tamarah begreep dat het in de 2e helft beter moest en met succes (ik moest er even inkomen…..). Sandra mocht weer zitten en Yoëlle speelde gelukkig pittig en beloonde zich met een belangrijk afstandsschotje. Merle had een scherp schietende dame en had dus handenvol werk. Gelukkig ook zij nu een leep balletje en zo konden we langzaam inlopen en er over heen gaan. Elserieke had een pittige tante tegen haar en moest ook alle zeilen bijzetten om het scoren te voorkomen. Het resulteerde wel in te weinig bal onderscheppingen in dat vak, vooral ook omdat Rik sober tegen dat lange gevaarte moest verdedigen, Guido aanvallend sterk speelde, maar ook verdedigend handen vol werk had tegen zijn snelle mannetjes.

10 minuten voor tijd Sandra er in voor Merle om wat meer ontregelende taken in te vullen. Jammer dat dit aanvallend geen succes werd omdat Sandra te veel voor de eigen kansen ging. Met nog een paar minuten te gaan moet je niet forceren, maar de sterkste pion uitspelen en dat was Guido zonder twijfel.

Johan Bruins floot voortreffelijk, maar floot onnodig af tijdens ons lange aanvalsopbouw….Dat werd nog even spannend, maar onze verdediging (met name Armel) redde de wedstrijd…..De scheids reageerde nogal laconiek op het gemopper van onze aanvoerster over zijn affluiten……Ik zou me wat drukker maken over 2 plaats fouten (combinatie Guido-Rik) en daar had hij wel een beetje gelijk in.

Dik gewonnen dus…..12-13….In de regen en op plek 2…..Het onnodige gelijke spel thuis is dus weggepoetst.

AW\DTV zit ons wel op de hielen en worden zeker sterker met de terugkeer van Amber ten H. (zusje van).  Dat wordt nog een pittige confrontatie na de zaal. We speelden overigens toen onze beste wedstrijd en wonnen verdiend. Ook tegen ZKV2 was ik wel tevreden, een jong team met voortreffelijke mannen. Minder was het  vooral in de eerste helft tegen DES, HKV (grommm) en de zwakste pot was tegen Die Haghe….maar ja onze competitieonderkant is zwak, dus uiteindelijk wel steeds winst.

Tegen Fortuna speelde we een uitstekende 25 minuten (3 pnt voor), maar stortten toen in. Via de gelijke ruststand kon Fortuna heel makkelijk weglopen. Kleine Britt redde het aanzien nog even door snel 2 maal te scoren. 13-17 verlies was een terechte uitslag. Wel duidelijk dat niet alleen Groen Geel probeert het derde serieuzer te maken, maar dat ook Fortuna door heeft dat een vrijblijvend derde overkomende junioren gaat kosten. Daar dus ook een serieuzere aanpak. Ze zijn helaas een stapje verder.

Nu de zaal in met veel trainen en in de slotfase oefenen tegen Fortuna 3 en onze A1.

We reizen eenmaal op de fiets (KZ-4) en gaan 6 maal (!) richting Groningen/Friesland/Drente…..

Guido bepaalt de route, Elserieke de MacDonalds op de terugtocht…..

 

Rob M.