Scheidsrechters opgelet!

Al veel scheidsrechters hebben hun voorkeur aangegeven voor het fluiten van wedstrijden. Tot uiterlijk zaterdag 17 november kunnen de scheidsrechters van ons vaste scheidsrechterskorps, hun voorkeur aangeven via scheidsrechter@kvgroen-geel.nl . Degene die niet gereageerd hebben en/of eerder hebben aangegeven door de scheidsrechterscommissie te willen worden ingedeeld, worden na deze datum op een wedstrijd ingedeeld. Komende week ontvangen alle scheidsrechters een mail met de definitieve indeling. Daarna wordt de indeling in sportlink en op de website geplaatst. Houd je mailbox dus in de gaten!Voor de leden van de teams die fluiten, is per mail een schema met datums naar de contactpersonen...

Balsponsor gg - dsc: bruna velserbroek

Zaterdag 17 novemeber start het zaalseizoen voor de selectie en staat er gelijk een sterke tegenstander op het programma: DSC uit Eindhoven. Voor deze wedstrijd sponsort Bruna Velserbroek de wedstrijdbal, aanvang 19.00 uur. Zij wensen iedereen veel succes komend zaalseizoen. Mocht u nog een boek of cadeau willen bestellen voor de feestdagen, via www.bruna.nl bezorgen zij bij u thuis.

Sinterklaas

Hallo pupillen, Woensdag 21 november is er voor alle F-jes en kangoeroes van 17:00 uur tot 19:00 uur een Sinterklaasfeest!

Theepotten en ander servies

Iedereen die aan onze oproep gehoor heeft geven en ons zijn of haar theepot heeft uitgeleend, kan deze weer bij Groen-Geel ophalen.

Het bruist bij groen-geel #95jaarjong

Traditiegetrouw eindigen we onze cabaretten bij Groen-Geel met het liedje; 'Er is leven bij Groen-Geel'.

Terug naar overzicht

Verslag groen geel 3

Door Rob M., 20 dagen geleden

Komt er nu eindelijk een verslag?

Alleen als jullie winnen…en dat deden we in de confrontatie met Tempo 3. 

Ben je tot nu toe tevreden vroegen de Boesjes op de terugreis….na chemische en medische onderwerpen mocht ik weer even over korfbal praten……

Ja en nee, of beter nee en ja….want GG3 heeft vaak opstart problemen. Zo ook vandaag met een geldig excuus….zaterdagmorgen om 10.30 uur is bizar vroeg, zeker als je dan om 8.15 moet verzamelen en het koud en regenachtig is. Guido was deze keer op tijd, dat gaf hoop, jammer dat hij op donderdag de ballen en flessen vergeten had mee te nemen, maar de eindconclusie over Guido is toch overwegend positief. Vandaag hield hij ons op de been, door een hoog schot percentage in de eerste helft. Zijn maatje Rik stond goed te vangen tegen een lange tegenstander, dat hielp of wel even mee. Jammer dat het andere vak in de eerste helft niet thuis gaf. Jasper had weer last van slapte en onbegrijpelijke acties, scherpe heer met goed schot en dat hielp hem niet de dip te overwinnen. Na 20 minuten mocht Armel die rol invullen, met Gerben (ook niet sterk, dus ook Emar aan het lopen) wat meer voorin. Die ingreep werkte wel, zodat de ruststand (8-6 voor Tempo) nog hoop gaf. Tamarah begreep dat het in de 2e helft beter moest en met succes (ik moest er even inkomen…..). Sandra mocht weer zitten en Yoëlle speelde gelukkig pittig en beloonde zich met een belangrijk afstandsschotje. Merle had een scherp schietende dame en had dus handenvol werk. Gelukkig ook zij nu een leep balletje en zo konden we langzaam inlopen en er over heen gaan. Elserieke had een pittige tante tegen haar en moest ook alle zeilen bijzetten om het scoren te voorkomen. Het resulteerde wel in te weinig bal onderscheppingen in dat vak, vooral ook omdat Rik sober tegen dat lange gevaarte moest verdedigen, Guido aanvallend sterk speelde, maar ook verdedigend handen vol werk had tegen zijn snelle mannetjes.

10 minuten voor tijd Sandra er in voor Merle om wat meer ontregelende taken in te vullen. Jammer dat dit aanvallend geen succes werd omdat Sandra te veel voor de eigen kansen ging. Met nog een paar minuten te gaan moet je niet forceren, maar de sterkste pion uitspelen en dat was Guido zonder twijfel.

Johan Bruins floot voortreffelijk, maar floot onnodig af tijdens ons lange aanvalsopbouw….Dat werd nog even spannend, maar onze verdediging (met name Armel) redde de wedstrijd…..De scheids reageerde nogal laconiek op het gemopper van onze aanvoerster over zijn affluiten……Ik zou me wat drukker maken over 2 plaats fouten (combinatie Guido-Rik) en daar had hij wel een beetje gelijk in.

Dik gewonnen dus…..12-13….In de regen en op plek 2…..Het onnodige gelijke spel thuis is dus weggepoetst.

AW\DTV zit ons wel op de hielen en worden zeker sterker met de terugkeer van Amber ten H. (zusje van).  Dat wordt nog een pittige confrontatie na de zaal. We speelden overigens toen onze beste wedstrijd en wonnen verdiend. Ook tegen ZKV2 was ik wel tevreden, een jong team met voortreffelijke mannen. Minder was het  vooral in de eerste helft tegen DES, HKV (grommm) en de zwakste pot was tegen Die Haghe….maar ja onze competitieonderkant is zwak, dus uiteindelijk wel steeds winst.

Tegen Fortuna speelde we een uitstekende 25 minuten (3 pnt voor), maar stortten toen in. Via de gelijke ruststand kon Fortuna heel makkelijk weglopen. Kleine Britt redde het aanzien nog even door snel 2 maal te scoren. 13-17 verlies was een terechte uitslag. Wel duidelijk dat niet alleen Groen Geel probeert het derde serieuzer te maken, maar dat ook Fortuna door heeft dat een vrijblijvend derde overkomende junioren gaat kosten. Daar dus ook een serieuzere aanpak. Ze zijn helaas een stapje verder.

Nu de zaal in met veel trainen en in de slotfase oefenen tegen Fortuna 3 en onze A1.

We reizen eenmaal op de fiets (KZ-4) en gaan 6 maal (!) richting Groningen/Friesland/Drente…..

Guido bepaalt de route, Elserieke de MacDonalds op de terugtocht…..

 

Rob M.