Opruiming

We gaan de kasten weer legen. Alle gevonden voorwerpen zitten in de blauwe bak rechts voor de metalen kast. Wat volgende week niet is afgehaald gaat naar een kledingbak voor een goed doel.

Gevonden voorwerpen tot 17-9-2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wist u, dat....

Nu Rusland als vanouds spionnen over de wereld heeft lopen die af en toe wat gif spuien, het (lees Poetin) vervolgens zelf in alle toonaarden ontkent, zal ik u op de hoogte brengen van enkele zaken die u naar alle waarschijnlijkheid nog niet wist.*Zo heeft de A3 al voor de second time van een A1 gewonnen. En dat is zeker geen sinecure. Over een kampioenschap wil ik het nog helemaal niet hebben, want u kent vast het verhaal van Icarus, van die hoogmoed en die val zeg maar, maar wie weet is het voor het eerst in de korfbalhistorie dat...

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Wedstrijdverslag groen geel c3 - zaandam zuid c1 (11- 3)

Deels vergelijkbaar met de vorige wedstrijd bleven we flinke verdedigende druk zetten, maar het was wat minder dan vorige keer. Al in de tweede minuut scoorde Jiske onder de paal uit een pass van Angel 1-0. Een doorloopbal tegen werd 1-1; waar was het voorverdedigen? Lucas maakte van afstand 2-1 en aangegeven door Roxanne werd het door hem uit een doorloopbal ook 3-1. In het damesvak werd het snel door Calista aangegeven door Jitske 4-1, gevolgd door haar nu aangegeven door Angel 5-1. Kasper met een schot 6-1. Een tegengoal 6-2 en voor rust Calista van afstand 7-2.

Terug naar overzicht

Topsport-supporter

Door Mariëtte Koomen, 6 maanden geleden

‘Waren jullie erbij gisteravond?’ We wandelen een beetje verdwaasd door het dorp, met nog duidelijk de naweeën van een teveel aan adrenaline van de dag ervoor in ons lijf. ‘Jahaa! Wij waren erbij!’ ‘Oh, wat moet dat geweldig spannend zijn geweest?’ De kwieke oudere dame met rollator, die wellicht het langste en trouwste GroenGeel lid is die we kennen, wil duidelijk meer horen over onze belevenis bij de eerste play-off wedstrijd, waarin GroenGeel in eigen huis nipt verloor door de golden-goal van Dalto. Haar ogen stralen als we vertellen over de geweldige sfeer, de enorme spanning en ontlading na de golden-goal. ‘Had u er niet bij willen zijn?’ vraag ik. ‘Ja… nou… ja… weet je… Ik ben niet meer zo goed ter been, dus met zo’n rollator is het altijd lastig als het zo druk is op de tribunes. En weet je: op mijn leeftijd is het eigenlijk niet meer zo goed voor je hart om bij zo’n spannende wedstrijd te zijn.’ Ik begrijp helemaal wat ze bedoeld. Ik heb gisteravond ook weer tien jaar van mijn leven gegeven. ‘Heeft u het dan op de live-stream gekeken?’ vraag ik. ‘Nee! Die kreeg ik niet aan de praat en ik had geen zin om m’n jongens daarvoor te vragen. Nee, ik heb de wedstrijd gevolgd via clubwave.nl!’ zegt ze trots. ‘Geweldig mooi! Ik kon het live volgen en kon ook nog zien wie er gescoord had! Zo spannend! Ik zag alleen geen doelpunten van Kevin. Ik vroeg me af…’. ‘Hij speelde niet, hij was ziek.’ ‘Oh, vandaar! Gaan jullie volgende week weer kijken?’ ‘Ja, we hebben zojuist een paar kaartjes kunnen bemachtigen’.

Want ook dat was topsport voor de supporters. Dacht je tijd zat te hebben om kaartjes te bestellen, was na tien minuten na opening van de inschrijving, al de helft verkocht en was het dus binnen de kortste keren uitverkocht. Velen visten dus achter het net. En ja, wat doe je dan?

Mogelijkheden genoeg. De inspanningen van de geultjesgravers in de weken vooraf, bleek een geweldig goeie actie. De glasvezelkabel lag er op tijd in, dus zowel in de GroenGeelkantine als thuis voor de buis, kon worden genoten van een glasheldere live-stream. Toch hapert dat internet nog wel eens, dus voor de zekerheid ligt je tablet naast je op de bank met de Clubwave aan, voor een betrouwbare back-up. Alhoewel… ook die is soms gevoelig voor zendkwaliteiten of voor de invoervaardigheid van de beheerder, dus voor alle zekerheid toch ook maar die mobiele telefoon erbij. Er zit tenslotte altijd wel iemand uit de team-app-groep van je kind op de tribune die bereid is om de standen door te geven totdat alle apparaten het weer doen.

Op GroenGeel-zaterdag de 17e maart draaiden die apparaten overuren. Een strakke planning in het oplaadschema van mobiel en tablet, zorgde ervoor dat er die middag en avond drie wedstrijden gekeken konden worden: de finale van de D1 op het Nederlands kampioenschap, de Play-off van de A1 en daarna die van het vlaggenschip. Gek genoeg zijn er ook nog mensen jarig op die dag en kan een GroenGeel supporter ook nog een sociaal leven buiten het korfbal hebben, dus stond ik die dag in de keuken om de visite te voorzien van hapjes en drankjes. Gelukkig is het tegenwoordig redelijk geaccepteerd dat de pubers zich vermaken op hun mobiel in die drukte. Dit keer geen spelletjes, maar de live-stream met de wedstrijden aan. Ik af en toe over hun schouder meespiekend naar de spannende standen en de zinderende laatste minuten. Want waar je ook bent: je wil er op zo’n dag gewoon live bij zijn.

Andere supporters hadden die dag een ren-je-rot schema. Degene die die dag goed zijn best deed, was, na half Nederland doorkruist te zijn, steeds precies op tijd bij de volgende wedstrijd. Petje af voor degene die dat gepresteerd hebben!! Vele anderen, supporter of speler, hebben één of meer wedstrijden gekeken, in de sporthal of live voor de buis. Er zijn maar weinig clubgenoten die die dag geen enkel GroenGeel team hebben zien spelen.

En nu zitten we dan weer op de tribune in het zonnetje. Het is helemaal vreemd om, in die gezonde, frisse lucht, waar de griepbacteriën snel verwaaien, naar het korfbal van je eigen kind te zitten kijken. De kleur van je haar is weer zijn normale kleur, de schmink is inmiddels van je gezicht afgesleten en je GroenGele bril is verruilt voor een zonnebril. De gele tuinbroek, de groengele pruik, de toeters en trommels zijn weer opgeborgen. Het zaalseizoen lijkt achter de rug en alles lijkt weer helemaal normaal te zijn.

En toch is dat niet waar! Er is nog één groot hoogtepunt in de zaalcompetitie te beleven met een heel mooi GroenGeel tintje: De KorfbalLeague-finale in de Ziggo-Dome van aanstaande zaterdag tussen Top Sassenheim en Fortuna. En raad eens wie die finale-wedstrijd voor de derde keer in vier jaar tijd mogen fluiten? Onze eigen GroenGele scheidsrechters Marcel en Joeri. Dus laten we dit zaalseizoen nog één keer met zijn allen die GroenGele topsport-supporter zijn, en thuis voor de buis trots zijn op die mannen. Want eerlijk is eerlijk: niemand van GroenGeel heeft zo vaak in de Ziggo-finale gestaan als zij! Topsport!

Mariëtte