Na de wedstrijd van vorige week kwam nu het sterke AW op bezoek dat gezien hun beginopstelling een andere middag had verwacht. Het begon goed voor ze en met een drietal afstandsschoten kwamen ze na vijf minuten op 0 -3. De eerste goal van Thomas, 1-3, betekende voor GG het begin gevolgd door Hidde van afstand. Een onoplettendheid onder de paal, een van de weinigen deze wedstrijd, werd 2-4, maar Anna en Romy maakten de stand gelijk. Om en om ging het spel. Felle duels tussen Thomas en Mick en een voorzichtig verdedigend GG. Na 4-5 achter maakte Hidde 5-5. Een achterstand mede door een vrije bal tegen werd 5-7 tot Jasper van afstand tegen scoorde en daarna was het Thomas die de ruststand op 7-8 bracht. Jammer genoeg misten wij nog een strafworp.

Na rust hetzelfde beeld. Anna maakte snel gelijk en gelukkig misten zij ook een strafworp. Toch weer achter tot Hidde weer gelijk scoorde. Ondanks scherp verdedigen werd het 9-10 achter en na weer zo’n Hidde goal en weer een van afstand tegen, 10-12. Romy schoot met scherp, maar ze bleven maar scoren ondanks onze verdedigende inzet, 11-13. Nu begon het. Hidde uit een vrije bal en met een afstandsschot maakte gelijk en Anna bracht ons voor het eerst op voorsprong 14-13. De supporters waardeerden dat met hun aanmoedigingen.

Nu begon AW wat onrustig te worden. Regelmatige wisselingen van spelers en na een strafworp tegen was het Jasper die van afstand 15-14 maakte met nog vijf minuten te spelen. Weer gelijk en zelfs 15-16 achter. Thomas met zo’n bekend afstandsschot gelijk en door Hidde weer voor 17-16, de zenuwen gierden door de keel. Weer gelijk en het was uiteindelijk Thomas die de 18-17 in schoot en daarmee tot overwinningsbiertjes leidde.

Een korfbaltechnisch leuke wedstrijd om te zien: de routiniers tegen de “ nieuwelingen “ die zich met veel inzet verzetten. Scores: GG 93 schoten en 18 goals, een percentage van 19% en AW 111 schoten en 17 goals, een percentage van 15%. Bijna alle goals uit afstandsschoten, een duidelijk bericht voor liefhebbers van veel rondspelen in systemen.

Volgende week thuis tegen Tempo; dezelfde inzet kan het voor de vele supporters leuk maken.