Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

Sterke 2e helft van de a1 zorgt voor de punten tegen dalto

Door Edmond, 18 dagen geleden

De koploper in de poule kwam naar Wormer dit weekend. Dalto A1 stond, na de zeperd van Groen Geel A1 tegen AVO in Assen, 1 punt op ons voor. En daarmee voeren zij de ranglijst in Hoofdklasse A aan. Niet dat daarmee de kaarten in de poule al geschud zijn. Alles staat nog binnen ‘schootsafstand’ van elkaar. Alleen Unitas bungelt nu al een beetje onderaan. 

Iets later dan kwart over drie, de wedstrijden ervoor waren wat uitgelopen, konden we aan de wedstrijd beginnen. De start van de wedstrijd was overduidelijk voor Dalto. In de eerste minuut hadden ze er al een doorloopbal in liggen. In de voorbespreking werd er gehamerd op een sterk begin, niet zoals vorige week (6-1 achter binnen no-time) en géén doorloopballen tegen. Dat laatste ging dus even niet op. Gelukkig kwamen we daarna toch nog op 2-1 voor. Maar daarna was het steeds Dalto wat de voorsprong pakte en moesten wij in de achtervolging. Iedere keer als wij, met veel moeite, de gelijkmaker konden maken zette de Driebergenaren ons direct weer op één achter. Dit ging zo van 2-2, 3-3, 4-4, 5-5 naar 6-6 totdat Dalto hierna op 2 punten voorsprong kwam. De doelpunten kwamen bij ons zeer moeizaam tot stand. De vele vrije ballen die we kregen voor herhaalde overtredingen hadden niet het beoogde rendement. Slechts 1 vrije bal werd verzilverd in de eerste helft, dit was ook gelijk de enige vrije bal in de hele wedstrijd die benut werd, niet alleen wij maar ook Dalto moet hier nog op oefenen. We konden Dalto bij 6-8 en ook de 7-9 met moeite bijhouden. De ruststand was 9-10 in het voordeel van de club uit Driebergen.
Net als de voorgaande wedstrijden begonnen we sterk aan de tweede helft. Het puntje achterstand werd omgezet tot 3 vóór bij 13-10. We leken er weer in te geloven. Dalto maakte veel gebruik van de wisselmogelijkheden en kreeg reboundend meer overwicht. Door de reboundkracht van Dalto konden ze veel herhalen. Dit leidde echter niet tot veel doelpunten. Na de wedstrijd hoorde ik  van iemand van de tegenpartij dat ze op een gegeven moment 26 pogingen hadden gehad voordat zij één doelpunt maakten. Wij waren op dat moment veel efficiënter in de afwerking. Toen er weer 14-12 op het scorebord stond (waar kennen we die stand van…?) namen we een time out. We wisselden mee met Dalto en brachten ook reboundkracht in met Danny voor Kiko. We konden echter niet voorkomen dat de Driebergenaren terugkwamen tot 14-13 met nog 4 minuten te spelen. Geduldig speelden we naar de goede kansen toe. Met 15-13 en nog 3 minuten te spelen leek de winst binnen te zijn. Dalto was niet meer bij machte om het verschil kleiner te maken. We kwamen zelfs op 16-13 en namen nogmaals een time out om duidelijk te maken dat die laatste minuut nog even slim uitgespeeld moest worden. De bal kwam het aanvalsvak inderdaad niet meer uit, de winst zat in de pocket. Heerlijk! Een wedstrijd met 2 gezichten; de eerste helft bij vlagen slap verdedigd en de tegenstander kon via de doorbraak veelvuldig scoren. De tweede helft een Groen Geel met veel meer passie en vechtlust. Toen Dalto via de doorbraak niet meer tot scoren kwam (verdedigende verdienste van Groen Geel) probeerden ze het over een andere boeg (reboundkracht en via het schot) om de wedstrijd hun kant op te laten kantelen. Hierbij hadden zij wel veel kansen maar tot veel doelpunten leidde dit niet. Als je maar 3 doelpunten maakt in 1 helft ga je de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk niet winnen.
Al met al een spannende wedstrijd. Op de tribune werd hartstochtelijk meegeleefd en ook via Clubwave werd tot in de verste uithoeken (zelf tot in Benidorm) deze wedstrijd gevolgd.
Volgende week moeten we naar Bennekom voor de wedstrijd tegen DVO. DVO staat 3 punten op ons achter, heeft verloren van KZ (dit weekend) en DOS, speelde gelijk tegen Dalto en heeft gewonnen van het sterke TOP. Een niet te onderschatten tegenstander die gebrand zal zijn op een goed resultaat om de middenmoot te ontstijgen en zich weer te voegen bij de top van onze poule.

 

@