Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Sterke 2e helft van de a1 zorgt voor de punten tegen dalto

Door Edmond, 3 maanden geleden

De koploper in de poule kwam naar Wormer dit weekend. Dalto A1 stond, na de zeperd van Groen Geel A1 tegen AVO in Assen, 1 punt op ons voor. En daarmee voeren zij de ranglijst in Hoofdklasse A aan. Niet dat daarmee de kaarten in de poule al geschud zijn. Alles staat nog binnen ‘schootsafstand’ van elkaar. Alleen Unitas bungelt nu al een beetje onderaan. 

Iets later dan kwart over drie, de wedstrijden ervoor waren wat uitgelopen, konden we aan de wedstrijd beginnen. De start van de wedstrijd was overduidelijk voor Dalto. In de eerste minuut hadden ze er al een doorloopbal in liggen. In de voorbespreking werd er gehamerd op een sterk begin, niet zoals vorige week (6-1 achter binnen no-time) en géén doorloopballen tegen. Dat laatste ging dus even niet op. Gelukkig kwamen we daarna toch nog op 2-1 voor. Maar daarna was het steeds Dalto wat de voorsprong pakte en moesten wij in de achtervolging. Iedere keer als wij, met veel moeite, de gelijkmaker konden maken zette de Driebergenaren ons direct weer op één achter. Dit ging zo van 2-2, 3-3, 4-4, 5-5 naar 6-6 totdat Dalto hierna op 2 punten voorsprong kwam. De doelpunten kwamen bij ons zeer moeizaam tot stand. De vele vrije ballen die we kregen voor herhaalde overtredingen hadden niet het beoogde rendement. Slechts 1 vrije bal werd verzilverd in de eerste helft, dit was ook gelijk de enige vrije bal in de hele wedstrijd die benut werd, niet alleen wij maar ook Dalto moet hier nog op oefenen. We konden Dalto bij 6-8 en ook de 7-9 met moeite bijhouden. De ruststand was 9-10 in het voordeel van de club uit Driebergen.
Net als de voorgaande wedstrijden begonnen we sterk aan de tweede helft. Het puntje achterstand werd omgezet tot 3 vóór bij 13-10. We leken er weer in te geloven. Dalto maakte veel gebruik van de wisselmogelijkheden en kreeg reboundend meer overwicht. Door de reboundkracht van Dalto konden ze veel herhalen. Dit leidde echter niet tot veel doelpunten. Na de wedstrijd hoorde ik  van iemand van de tegenpartij dat ze op een gegeven moment 26 pogingen hadden gehad voordat zij één doelpunt maakten. Wij waren op dat moment veel efficiënter in de afwerking. Toen er weer 14-12 op het scorebord stond (waar kennen we die stand van…?) namen we een time out. We wisselden mee met Dalto en brachten ook reboundkracht in met Danny voor Kiko. We konden echter niet voorkomen dat de Driebergenaren terugkwamen tot 14-13 met nog 4 minuten te spelen. Geduldig speelden we naar de goede kansen toe. Met 15-13 en nog 3 minuten te spelen leek de winst binnen te zijn. Dalto was niet meer bij machte om het verschil kleiner te maken. We kwamen zelfs op 16-13 en namen nogmaals een time out om duidelijk te maken dat die laatste minuut nog even slim uitgespeeld moest worden. De bal kwam het aanvalsvak inderdaad niet meer uit, de winst zat in de pocket. Heerlijk! Een wedstrijd met 2 gezichten; de eerste helft bij vlagen slap verdedigd en de tegenstander kon via de doorbraak veelvuldig scoren. De tweede helft een Groen Geel met veel meer passie en vechtlust. Toen Dalto via de doorbraak niet meer tot scoren kwam (verdedigende verdienste van Groen Geel) probeerden ze het over een andere boeg (reboundkracht en via het schot) om de wedstrijd hun kant op te laten kantelen. Hierbij hadden zij wel veel kansen maar tot veel doelpunten leidde dit niet. Als je maar 3 doelpunten maakt in 1 helft ga je de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk niet winnen.
Al met al een spannende wedstrijd. Op de tribune werd hartstochtelijk meegeleefd en ook via Clubwave werd tot in de verste uithoeken (zelf tot in Benidorm) deze wedstrijd gevolgd.
Volgende week moeten we naar Bennekom voor de wedstrijd tegen DVO. DVO staat 3 punten op ons achter, heeft verloren van KZ (dit weekend) en DOS, speelde gelijk tegen Dalto en heeft gewonnen van het sterke TOP. Een niet te onderschatten tegenstander die gebrand zal zijn op een goed resultaat om de middenmoot te ontstijgen en zich weer te voegen bij de top van onze poule.

 

@