U bent gewend dat de wedstrijdverslagen van Marcel de Leeuw komen. Omdat Marcel een andere functie heeft gekregen binnen Groen Geel, is mij gevraagd om wekelijks de verslagen te leveren. Ik wil vanaf deze plek Marcel bedanken voor de afgelopen seizoenen. Mocht u op en/of aanmerkingen hebben of vragen, schroom dan niet om mij aan te spreken.

Groen Geel/Ronald McDonald’s Huis Emma. Wauw. Wat een naam. Voor mij als livecommentator een hele mond vol, maar wel een heel mooi gebaar van de sponsor die anoniem wil blijven. Hulde!

Het was eindelijk weer zover, de start van de Korfballeague. Of eigenlijk de Kenonz Korfballeague zoals deze dit jaar is omgedoopt. Groen Geel begon met het tweede tegen promovendus Unitas/Perspectief. Heel goed om Kevin weer binnen de lijnen te zien, daar gaan we later in de zaal meer profijt van hebben. Het is over het algemeen de stelregel dat je als promovendus direct moet vechten tegen degradatie, maar daar was bij dit tweede van Unitas niets van te zien. Binnen vier minuten stond Groen Geel al 0-3 achter. Bij 4-5 zag coach Germans dat het tijd was voor een time-out. Hier benadrukte hij ook dat je je niet moet laten beïnvloeden door randzaken. Twee minuten voor rust wordt het 6-6. Unitas schiet dan met nog 1 minuut te gaan de 6-7 binnen voor de ruststand.

Na rust wordt het snel 7-7, maar het bleef de gehele wedstrijd stuivertje wisselen. Ook mede door af en toe gekke beslissingen van de scheidsrechters van dienst, die af en toe wel wat duidelijker mochten zijn over wat wel en niet toegestaan is. Daarnaast was Groen Geel heel veel kansen aan het zoeken op één vierkante meter onder de korf, wat tot veel rommelige situaties leidde. 7 minuten voor tijd schiet Hidde dan de eerste voorsprong van de middag op het bord. Daarna blijft het gelijk opgaan tot de 15-15 met nog anderhalve minuut te spelen. Gelukkig schieten we dan de 16-15 binnen op 1 minuut voor tijd. En dat zou ook de eindstand zijn van het tweede.

Als dit een voorbode zou zijn voor de rest van de avond, dan beloofde het niet veel goeds. Coach Harmzen vertelde in de voorbereiding dat de trainingssintensiteit omhoog gebracht was om de volgende stap te maken, namelijk weg van de onderste twee plekken. De wedstrijd begon goed, redelijk baltempo en mooie balcombinaties wat als snel leidde tot de 1-0 voorsprong door Carlo. Unitas heeft echter ook een goalgetter, namelijk Noah Bijsterbosch die al snel voor de 1-1 zorgde. Unitas wilde niet onderdoen voor ons en legde een hoge intensiteit en snelheid op de mat. Gelukkig kon Groen Geel uiteindelijk uitlopen naar een 7-5 voorsprong. Daarna werden er naar mijn idee iets te veel goals weggegeven wat zorgde voor een 10-9 tussenstand. Coach Harmzen gaf na de wedstrijd ook aan, dat hij dat liever anders gezien had.

In de tweede helft kwam er een nog scherper Unitas uit de kleedkamer, wat zorgde voor een 10-11 voorsprong bij de bezoekers uit Harderwijk. Daarna werd het stuivertje wisselen tot 14-14, waarna Groen Geel kon uitlopen via doelpunten van Thomas en Carlo. Carlo zou er uiteindelijk 6 maken aan onze kant. Daarna konden we gelukkig weglopen bij Unitas en met veel wissels aan beide kanten werd het uiteindelijk 22-17 in ons voordeel. Helaas viel Carlo wel vlak voor tijd nog uit met een enkelblessure, hopelijk valt het mee!

Coach Harmzen vertelde achteraf dat het een matige wedstrijd was. Volgens hem een combinatie van stress tegenover de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Unitas gaf volgens hem veel energie en mede daardoor konden we het verschil (nog) niet maken. Mede omdat Unitas zoveel energie geeft, houden ze dat niet de hele wedstrijd vol en kunnen wij uiteindelijk winnen. Tot slot geeft hij aan dat dit seizoen details de doorslag gaan geven en dat het vooral afhangt van een fitte selectie, vertrouwen en een beetje geluk.

Volgende week op naar de landskampioen in Delft, Fortuna/Delta Logistiek. De scheids fluit in om 19:30 uur. De selectie is er klaar voor en de trainers ook. Ik heb er zin in! U ook?