Wedstrijdverslag d3 - bep d2 (8-6)

Met veel ouders aan de kant hebben we een lekkere wedstrijd gespeeld. Het begin was voor ons. Rosa gebruikte haar snelheid en ging meteen vanaf de middenlijn door en Lucas plaatste van afstand de bal mee en 1-0. We bleven actief aanvallen en veel schieten, maar verder dan een gemiste strafworp kwamen we niet. De tweede aanval was meteen op stoom en vooral Kasper die op korte afstand ons op 2-0 en 3-0 bracht. Verdedigend lieten we wat steekjes vallen 3-2, maar Ruben en Sarah schoten ons naar de ruststand van 5-2. Twee meisjes conform schema gewisseld.

Nieuw: handboek voor kantinediensten groen-geel

Het Handboek voor kantinediensten Groen-Geel is klaar! Voor, tijdens en na jouw dienst kun je nu van alles opzoeken over de kantine.

Boek de herfstvakantie via sponsorkliks

Over een kleine maand staat de herfstvakantie weer voor de deur. Tijd om lekker te ontspannen met de kids.Ga je lekker een weekje op vakantie? Dit kan je ook online boeken via diverse webwinkels.

Nieuwe gecertificeerden, klasse!

Groen-Geel heeft er weer twee nieuwe gecertificeerden bij! Zij behaalden hun certificaat voor Verantwoord Alcohol Schenken via de IVA online.

Vers uit de keuken.

Aanstaande zaterdag spelen het eerste en het tweede team van Groen-Geel weer een thuiswedstrijd.Vers uit de keuken zijn dan de volgende broodjes verkrijgbaar:

Terug naar overzicht

Spelen en fluiten gaan samen veldprogramma 2017-2018

Door Het Bestuur, 12 dagen geleden

Beste leden, Spelen en fluiten gaan samen. Wij kampen bij Groen Geel met een tekort aan scheidsrechters. Afgelopen seizoen heeft Groen Geel ongeveer 1800 euro aan boetes moeten betalen voor het tekort leveren van scheidsrechters.

Voor ieder team dat in de wedstrijdsport een thuiswedstrijd speelt, (dit veldseizoen zijn dat er 83) moet Groen Geel een scheidsrechter leveren die buiten de deur wedstrijden gaat fluiten. Daarnaast moeten we als Groen Geel ook scheidsrechters gaan beoordelen. Wij moeten bij Groen Geel totaal (alleen het veld) 98 wedstrijden buiten de deur fluiten. Als wij niet aan dit aantal voldoen dan krijgen wij voor iedere niet gefloten wedstrijd ongeveer 30 euro boete. Daarnaast moeten we zeker 75% van de 98 (is 62) halen om geen sportieve sanctie te krijgen. D.w.z. dat Groen Geel 2 en 3 en verder naar beneden de volgende competitie met punten in minderen zullen beginnen. Dit willen we natuurlijk helemaal niet.

Onze KNKV scheidsrechters fluiten vaak op zaterdagochtend een jeugdwedstrijd. Om deze KNKV scheidsrechters te ontlasten heeft het bestuur besloten dat het spelen en fluiten samen gaan. Ieder lid dat speelt moet ook kunnen fluiten.

Op de laatste algemene ledenvergadering van 24 mei jl. is het arbitrage plan goedgekeurd. In dit plan staat dat ieder team dat aan de competitie meedoet 4 veld- en 4 zaalwedstrijden moet fluiten. Hoe een team dit regelt maakt niet uit. Je kunt onderling afspreken dat bijvoorbeeld 1 persoon fluit en de rest de kantinediensten/zaaldiensten voor hun rekening neemt. Met ingang van speelweekend 4 (23 september) worden de teams ingeroosterd. De contactpersoon van ieder team (kan de aanvoerder zijn maar kan ook iemand anders zijn) zal binnen het team bespreken wie er de aangewezen wedstrijd gaat fluiten. Op deze manier kunnen onze KNKV scheidsrechters buiten de deur fluiten wat betekent dat we hopelijk kunnen voldoen aan de 98 veldwedstrijden. We gaan er vanuit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt in deze.

Klik hier voor het veldprogramma met de tot nu toe ingeroosterde scheidsrechters.

Hieronder de werkwijze van de SR commissie.

Werkwijze in grote lijnen:

  • Twee weken vóór het seizoen begint, is het speelschema bekend. Op dat moment sturen de SR-aanzeggers een mail naar de contactpersoon van het team. (Dit wordt nu z.s.m.. De teams worden pas na het 3e speelweekend ingeroosterd.)
  • De teams wijzen zelf een contactpersoon aan. Deze contactpersoon geeft van zijn team door wie wanneer wil fluiten. De contactpersoon hoeft niet persé de aanvoerder te zijn.
  • De SR-aanzeggers geven datums en tijdsblokken aan, waarop de teams kunnen inschrijven. De teams kunnen hierbinnen zelf hun voorkeur aangeven.
  • Tijdsblokken zijn zaterdag 9.00-12.00 uur en 12.00-15.00 uur, zondag 10.00-14.00 uur.
  • De SR-aanzeggers delen uiteindelijk de teams in bij een passende/geschikte wedstrijd.
  • Als teams niet hebben gereageerd op de oproep, wordt het team, zonder overleg, ingedeeld bij een wedstrijd.
  • De teamleden worden via sportlink op de hoogte gebracht wanneer zij een wedstrijd moeten fluiten (automatische melding, net als bij de kantine-dienst). Het is dus van belang dat een ieder de nieuwe App van KNKV wedstrijdzaken download.



Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,
KV Groen Geel