Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

Spelen en fluiten gaan samen veldprogramma 2017-2018

Door Het Bestuur, 5 maanden geleden

Beste leden, Spelen en fluiten gaan samen. Wij kampen bij Groen Geel met een tekort aan scheidsrechters. Afgelopen seizoen heeft Groen Geel ongeveer 1800 euro aan boetes moeten betalen voor het tekort leveren van scheidsrechters.

Voor ieder team dat in de wedstrijdsport een thuiswedstrijd speelt, (dit veldseizoen zijn dat er 83) moet Groen Geel een scheidsrechter leveren die buiten de deur wedstrijden gaat fluiten. Daarnaast moeten we als Groen Geel ook scheidsrechters gaan beoordelen. Wij moeten bij Groen Geel totaal (alleen het veld) 98 wedstrijden buiten de deur fluiten. Als wij niet aan dit aantal voldoen dan krijgen wij voor iedere niet gefloten wedstrijd ongeveer 30 euro boete. Daarnaast moeten we zeker 75% van de 98 (is 62) halen om geen sportieve sanctie te krijgen. D.w.z. dat Groen Geel 2 en 3 en verder naar beneden de volgende competitie met punten in minderen zullen beginnen. Dit willen we natuurlijk helemaal niet.

Onze KNKV scheidsrechters fluiten vaak op zaterdagochtend een jeugdwedstrijd. Om deze KNKV scheidsrechters te ontlasten heeft het bestuur besloten dat het spelen en fluiten samen gaan. Ieder lid dat speelt moet ook kunnen fluiten.

Op de laatste algemene ledenvergadering van 24 mei jl. is het arbitrage plan goedgekeurd. In dit plan staat dat ieder team dat aan de competitie meedoet 4 veld- en 4 zaalwedstrijden moet fluiten. Hoe een team dit regelt maakt niet uit. Je kunt onderling afspreken dat bijvoorbeeld 1 persoon fluit en de rest de kantinediensten/zaaldiensten voor hun rekening neemt. Met ingang van speelweekend 4 (23 september) worden de teams ingeroosterd. De contactpersoon van ieder team (kan de aanvoerder zijn maar kan ook iemand anders zijn) zal binnen het team bespreken wie er de aangewezen wedstrijd gaat fluiten. Op deze manier kunnen onze KNKV scheidsrechters buiten de deur fluiten wat betekent dat we hopelijk kunnen voldoen aan de 98 veldwedstrijden. We gaan er vanuit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt in deze.

Klik hier voor het veldprogramma met de tot nu toe ingeroosterde scheidsrechters.

Hieronder de werkwijze van de SR commissie.

Werkwijze in grote lijnen:

  • Twee weken vóór het seizoen begint, is het speelschema bekend. Op dat moment sturen de SR-aanzeggers een mail naar de contactpersoon van het team. (Dit wordt nu z.s.m.. De teams worden pas na het 3e speelweekend ingeroosterd.)
  • De teams wijzen zelf een contactpersoon aan. Deze contactpersoon geeft van zijn team door wie wanneer wil fluiten. De contactpersoon hoeft niet persé de aanvoerder te zijn.
  • De SR-aanzeggers geven datums en tijdsblokken aan, waarop de teams kunnen inschrijven. De teams kunnen hierbinnen zelf hun voorkeur aangeven.
  • Tijdsblokken zijn zaterdag 9.00-12.00 uur en 12.00-15.00 uur, zondag 10.00-14.00 uur.
  • De SR-aanzeggers delen uiteindelijk de teams in bij een passende/geschikte wedstrijd.
  • Als teams niet hebben gereageerd op de oproep, wordt het team, zonder overleg, ingedeeld bij een wedstrijd.
  • De teamleden worden via sportlink op de hoogte gebracht wanneer zij een wedstrijd moeten fluiten (automatische melding, net als bij de kantine-dienst). Het is dus van belang dat een ieder de nieuwe App van KNKV wedstrijdzaken download.Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,
KV Groen Geel