Een wedstrijd met twee gezichten

Na de reis naar onze vrienden in het noorden begon het aftasten in de wedstrijd. Na enkele minuten miste DOS een strafworp en het was Thomas die na drie minuten 0-1 maakte van afstand. Verdedigend kwamen we langzaam onder druk en na onder meer een vrije bal tegen werd het 2-1. Britt schoot 2-2 in en nu misten wij een strafworp. Een vrije bal tegen en wij weer een strafworp mis. Na een minuut of vijftien was het de getorpedeerde Bjarne die een strafworp benutte op 3-4. We wisten een voorsprong te pakken door Anna, Thomas met een strafworp en twee afstandsschoten van Hidde 5-7. Na nog een gemiste vrije bal en een tegentreffer maakte Anna 6-8 en gevolgd door twee afstandsschoten tegen werd de rust 8-8.

Een redelijk afgewogen eerste helft met voor beide partijen een matig schotpercentage. Een goed begin meteen met Thomas uit een strafworp 8-9. De gelijkmaker volgde snel en wij begonnen slordiger te spelen; te snel schieten en teveel plaatsfouten. Waarom opeens aanvallend zo anders spelen? Tegentreffers en Romy schoot ons naar 10–12 gevolgd door Thomas op 11-13. De tegenstanders wisten hun schotpercentage flink te verbeteren ondanks dat wij verdedigend druk bleven geven en zij liepen uit naar 12-17 waarbij Bjarne voor ons nog een strafworp scoorde. Bij de grotere achterstand gingen wijzelf meer scoren en om en om liep de wedstrijd uit naar 24-17 met in de laatste fase nog doelpunten van Hidde tweemaal, Thomas ook tweemaal en Anna.

Wij scoorden in de tweede helft 11 goals tegen 8  in de eerste helft; een verbetering, maar … lieten er 16 door in de tweede helft. Verdedigend was het dus ondanks alle inspanningen in de tweede helft niet genoeg. Hoe kunnen we dat verbeteren de komende wedstrijden? Het spel wordt beter, nu volhouden de hele wedstrijd. We zijn langzaam maar zeker in staat voor een verrassing te gaan  zorgen. Ik ben benieuwd.