" />

A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

Op de koffie bij alie van het kaar

Door Fred Baar, 6 maanden geleden

Weinig Groen Gelers kunnen nu nog vertellen dat ze met de oprichters hebben gespeeld. Alie van het Kaar kan dat wel. Zij werd op 15 jarige leeftijd lid van Groen Geel en werd toen opgevangen door de dames van Groen Geel 5; Lies Rein-Lebert, Mien Kuit van Enkhuizen en Leen Bethlem-Teeling. De nazaten van de laatste dame bezorgden bij Alie foto's en krantenknipsels van het korbalverleden van mevr. Bethlem. In het bijgevoegde krantenkipsel uit 1931 geeft IPK een inkijk van de eerste jaren van Groen Geel. Hierin staat ook dat onze vereniging op 14 november is geboren en als IPK dat schrijft is het waar. De heer Kuijper is de eerste ere-voorzitter van onze club en bezocht nog op hoge leeftijd de Groen Geel vergaderingen.
Op deze foto staan de oprichters van Groen Geel en Alie kan ze nog bij naam noemen. Dit is waarschijnlijk de eerste foto in een groen-geel shirt. De kleuren zijn bedacht door Dirk Dik. Hij koos deze kleuren combinatie uit omdat nog geen enkel team in Noord-Holland deze kleuren droeg.

De man met de bal is Jan Visser: inderdaad de overgrootvader van Terrenc.  Mooi om te zien dat er nu nog nazaten van het eerste uur in Groen Geel 1 spelen: Terrenc en Kevin.

Als je nu aan Alie vraagt wat ze nu zo mooi aan Groen Geel vindt antwoordt ze: “ De ouder-betrokkenheid, het zo leuk om te zien dat er zoveel ouders en grootouders naar hun kinderen komen kijken”. Vroeger kwam er geen ouder kijken.”  Alie wilde zelf al veel eerder lid worden van Groen Geel maar dat mocht niet van haar vader, die zelf ook korfbalde. Hij wilde dat Alie bij de Rode Korfbal Bond kwam spelen! Hij heeft nooit een wedstrijd van Alie gezien. Vroeger was het niet altijd beter. Alie was een groot voorstander voor pupillen korfbal en mede door haar inzet werden het veld, de bal en de korf aangepast en werd in de jaren zestig voor het eerst pupillenkorfbal gespeeld. 

 

Wordt vervolgd.