" />

Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

Op de koffie bij alie van het kaar

Door Fred Baar, 23 dagen geleden

Weinig Groen Gelers kunnen nu nog vertellen dat ze met de oprichters hebben gespeeld. Alie van het Kaar kan dat wel. Zij werd op 15 jarige leeftijd lid van Groen Geel en werd toen opgevangen door de dames van Groen Geel 5; Lies Rein-Lebert, Mien Kuit van Enkhuizen en Leen Bethlem-Teeling. De nazaten van de laatste dame bezorgden bij Alie foto's en krantenknipsels van het korbalverleden van mevr. Bethlem. In het bijgevoegde krantenkipsel uit 1931 geeft IPK een inkijk van de eerste jaren van Groen Geel. Hierin staat ook dat onze vereniging op 14 november is geboren en als IPK dat schrijft is het waar. De heer Kuijper is de eerste ere-voorzitter van onze club en bezocht nog op hoge leeftijd de Groen Geel vergaderingen.
Op deze foto staan de oprichters van Groen Geel en Alie kan ze nog bij naam noemen. Dit is waarschijnlijk de eerste foto in een groen-geel shirt. De kleuren zijn bedacht door Dirk Dik. Hij koos deze kleuren combinatie uit omdat nog geen enkel team in Noord-Holland deze kleuren droeg.

De man met de bal is Jan Visser: inderdaad de overgrootvader van Terrenc.  Mooi om te zien dat er nu nog nazaten van het eerste uur in Groen Geel 1 spelen: Terrenc en Kevin.

Als je nu aan Alie vraagt wat ze nu zo mooi aan Groen Geel vindt antwoordt ze: “ De ouder-betrokkenheid, het zo leuk om te zien dat er zoveel ouders en grootouders naar hun kinderen komen kijken”. Vroeger kwam er geen ouder kijken.”  Alie wilde zelf al veel eerder lid worden van Groen Geel maar dat mocht niet van haar vader, die zelf ook korfbalde. Hij wilde dat Alie bij de Rode Korfbal Bond kwam spelen! Hij heeft nooit een wedstrijd van Alie gezien. Vroeger was het niet altijd beter. Alie was een groot voorstander voor pupillen korfbal en mede door haar inzet werden het veld, de bal en de korf aangepast en werd in de jaren zestig voor het eerst pupillenkorfbal gespeeld. 

 

Wordt vervolgd.