" />

Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

Op de koffie bij alie van het kaar

Door Fred Baar, 3 maanden geleden

Weinig Groen Gelers kunnen nu nog vertellen dat ze met de oprichters hebben gespeeld. Alie van het Kaar kan dat wel. Zij werd op 15 jarige leeftijd lid van Groen Geel en werd toen opgevangen door de dames van Groen Geel 5; Lies Rein-Lebert, Mien Kuit van Enkhuizen en Leen Bethlem-Teeling. De nazaten van de laatste dame bezorgden bij Alie foto's en krantenknipsels van het korbalverleden van mevr. Bethlem. In het bijgevoegde krantenkipsel uit 1931 geeft IPK een inkijk van de eerste jaren van Groen Geel. Hierin staat ook dat onze vereniging op 14 november is geboren en als IPK dat schrijft is het waar. De heer Kuijper is de eerste ere-voorzitter van onze club en bezocht nog op hoge leeftijd de Groen Geel vergaderingen.
Op deze foto staan de oprichters van Groen Geel en Alie kan ze nog bij naam noemen. Dit is waarschijnlijk de eerste foto in een groen-geel shirt. De kleuren zijn bedacht door Dirk Dik. Hij koos deze kleuren combinatie uit omdat nog geen enkel team in Noord-Holland deze kleuren droeg.

De man met de bal is Jan Visser: inderdaad de overgrootvader van Terrenc.  Mooi om te zien dat er nu nog nazaten van het eerste uur in Groen Geel 1 spelen: Terrenc en Kevin.

Als je nu aan Alie vraagt wat ze nu zo mooi aan Groen Geel vindt antwoordt ze: “ De ouder-betrokkenheid, het zo leuk om te zien dat er zoveel ouders en grootouders naar hun kinderen komen kijken”. Vroeger kwam er geen ouder kijken.”  Alie wilde zelf al veel eerder lid worden van Groen Geel maar dat mocht niet van haar vader, die zelf ook korfbalde. Hij wilde dat Alie bij de Rode Korfbal Bond kwam spelen! Hij heeft nooit een wedstrijd van Alie gezien. Vroeger was het niet altijd beter. Alie was een groot voorstander voor pupillen korfbal en mede door haar inzet werden het veld, de bal en de korf aangepast en werd in de jaren zestig voor het eerst pupillenkorfbal gespeeld. 

 

Wordt vervolgd.