Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Één sterke helft van a1 is niet genoeg tegen deetossnel

Door Edmond, 32 dagen geleden

De tegenstander van ronde 4 heet DeetosSnel. Één van de vele verenigingen uit Dordrecht. Tot nu hebben ze nog geen punten behaald, maar hierbij de kanttekening dat ze alleen nog maar tegen de ploegen hebben gespeeld uit het bovenste gedeelte van de ranglijst. Zaak dus om hen op de nul te houden en onszelf naar de 4 punten toe te spelen. Belangrijke wedstrijd dus voor het verdere verloop van de competitie!

Met Romy gelukkig weer terug tussen de lijnen konden we de wedstrijd beginnen. De eerste helft van Groen Geel kant was goed te noemen. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten over de eerste helft is dat we het verschil niet hebben kunnen maken. Er waren meerdere kansen om de stand naar meer dan 2 verschil te tillen. Echter na een doelpunt van onze kant antwoorden de Dordtenaren iedere keer met een snelle goal. Tot 5x toe stonden we met 2 doelpunten voor en hadden we de kans om deze naar 3 en 4 te trekken. Daarna een fase waarin wij steeds 1 punt voor kwamen en DeetosSnel iedere keer weer snel gelijk kon maken. Dit gebeurde maar liefst 6x. Zo bereikten we de rust dus met een gelijke stand, 12-12. Er was nog niets aan de hand, het verschil konden we dus niet maken, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Kansen genoeg om die punten in Wormer te houden.
Na rust een op en neer golvend spelbeeld. Beide ploegen konden niet snel tot scoren komen en na 3 minuten lukte het DeetosSnel om hun eerste voorsprong te pakken. Er werd door ons hard gewerkt om de stand weer gelijk te trekken; qua doelpogingen waren we op dat moment nog gelijkwaardig, maar dit lukte echter niet en toen pakten de Dordtenaren na 8 minuten hun voorsprong van 2 punten; 12-14. Pas na 10 minuten in de tweede helft konden wij weer wat terug doen en scoorden we eindelijk een doelpunt. Het volgende doelpunt van Wormerse zijde kwam pas na 20 minuten en toen had DeetosSnel er al 7 gemaakt. Het breekpunt zat dus aan het begin van de tweede helft.  DeetosSnel was gretiger en wij lieten de moed zakken door het verschil wat op het scorebord stond. We maakten in deze 2e helft maar 4 doelpunten en ja, dan is het natuurlijk duidelijk dat je daarmee geen wedstrijd wint. DeetosSnel wist de tweede helft gewoon hetzelfde niveau te halen en 13 doelpunten te maken; het werd uiteindelijk 16-25. Terechte overwinning dus voor hun.
Zeker scorend bereikten we vandaag niet het hoofdklasseniveau. We waren gedurende de eerste helft zeker niet slechter dan de tegenstander van vandaag, maar na rust werd het verschil duidelijk zichtbaar. We scoorden we niet genoeg en dat is toch wel een belangrijk detail voor het winnen van wedstrijden. Bij de tegenstander scoorden 3 van de 4 heren 5x en 1 heer 4 keer en dan heb je er dus al 19 te pakken.
Aan het einde van de wedstrijd nog een wissel van Britt Kw; zij gaat voor een half jaar naar het buitenland en speelde vandaag haar laatste wedstrijd. We zullen haar zeker gaan missen. Britt is een belangrijke schakel in het vak waarin zij staat. Met haar steals en reboundwerk kon zij regelmatig het verschil maken.
In één van de eerste zinnen uit dit stukje schreef ik “belangrijke wedstrijd dus voor het verdere verloop van de competitie”; deze is dus vandaag verloren gegaan. Belangrijk omdat wij op dit moment behoorlijk onderin de ranglijst van onze klasse hangen. We hebben dan wel gewonnen van HKV/Ons Eibernest maar de overige wedstrijden zijn verloren gegaan. Het is dus wel zaak dat we komend jaar nog punten gaan halen anders kon het nog wel eens moeilijk worden… De vorig jaar nog gehaalde play-offs zijn eigenlijk wel een beetje buiten beeld.
Voorlopig even geen wedstrijden voor de A1. De eerstvolgende wedstrijd is die van 12 januari thuis tegen KCC. Die donderdag ervoor spelen we nog een oliebollenwedstrijd tegen Groen Geel 3.
Dus vanaf dit moment is het alleen nog maar trainen en geen wedstrijden voor 4 weken met daar tussendoor nog de kerstdagen en Oud en Nieuw. Veel spelers uit de A1 mogen nog wel aantreden op de Challenge in Rotterdam waar zij spelen met RTC Noord West U17 en U19 ( U19 is te volgen via Clubwave!).
De A1 wenst iedereen fijne feestdagen en hopelijk tot ziens in een voor de A1 sportief beter 2019.

 

@