" />

Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

Lieve niels & jeroen

Door Maaike Beuker, 9 dagen geleden

Wat hebben Carlijn Achtereekte, Sven Kramer en Groen-Geel 2 gemeen?

Alle drie hebben zij afgelopen weekend het kampioenschap binnen gesleept. Goud. Mooi, glimmend goud.  

Dan moet ik ook gelijk sorry zeggen. Want om Groen-Geel 2 te noemen in hetzelfde rijtje als deze Nederlandse sporthelden is misschien wat teveel van het goede. Maar in de Groen-Gele wereld is het toch een prestatie waar ik mijn ploeggenoten en mijzelf een klein schouderklopje voor mag geven. Met overmacht kampioen geworden, zo mogen we dat toch wel zeggen. In de eerste paar wedstrijden van dit seizoen hebben we wat steekjes laten vallen, maar daarna zijn we behoorlijk op stoom gekomen en afgelopen zaterdag hebben we dat bekroond door de nummer twee met 10 punten verschil te verslaan. Hoe we dat doen? We zetten vooral Jeffrey heel vaak voor de korf die meestal de helft van de productie op zijn naam zet, de andere helft van de goals verdelen we wat gelijkmatiger over de rest, gooi daar nog wat tikkie-takkie aanvallen tegenaan en je hebt een succesformule met het kampioenschap en promotie als resultaat. Simpel toch?

Maar Jeffrey deed het niet alleen. De legendarisch zoneverdediging van Jasper, het stofzuigerwerk van Ilse, defense-queen Leanne, aanjager Thijs, Koningin van de overpak Kelly (“Jef, stap nou uit!”), Gogo-gadget Gerben, comeback-kid Lucia, vergane glorie Wouter (weer op zijn retour) en Captain Luuk die niet weet waar die briefjes voor de scheids voor zijn hebben ook hun bijdrage geleverd. Als ik niet geblesseerd was schoot ik voor rust goed, daarna ben ik meestal moe of heb ik pijntjes. Deze talenten staan natuurlijk onder leiding van Robert; de grootste Tino Martin fan en altijd goed bij stem! De eervolle vermelding is voor de pechvogel van het jaar Nina, die vast volgend jaar revanche gaat nemen.

De prestaties van het 1e van afgelopen weekend vergeten we even, maar de plaatsing voor de play-offs is al een feit. Hoe gaaf is dat!?

Zijn de bussen al gereserveerd? Heeft iedereen de data al in zijn agenda staan? Zijn de Groen-Gele sjaals, paraplu’s, sambaballen, klappers en trommels al besteld? Want dit moet natuurlijk een feestje van formaat worden, zowel in de Hel van Wormer als buiten de regionen van postcode 1531.   

De selectie draait dus een seizoen met een gouden randje, maar wat denken jullie van de A1, B1 en D1? Ook daar wordt meegedaan om de gouden plak. Ik voorspel een maand waarin we onze schmink gewoon op de wangen kunnen laten zitten, wel zo praktisch.

Als jullie nou gaan oefenen op de yells, liedjes en aanmoedigingen, dan zal ik als oma extra goed zorgen voor de youngsters en Nanda. Deal?

Nu ga ik kijken of Wüst zich in hetzelfde rijtje bij GG2 mag voegen.

Liefs van oma Maaike