Stap voor stap

Een, zoals verwacht, moeilijke wedstrijd tegen LDODK, met vier internationals kanshebber voor de titel. In de eerste minuut een strafworp tegen, 0-1,en na vier minuten scoorde Fanny met een  doorloopbal 1- 3. We misten nog een vrije bal en de tegenstanders bleven van afstand scoren, tijdelijk zelfs met een percentage van 50%, 1-7 na zeven minuten. In de haast werden er teveel fouten gemaakt en een time out volgde. Met een strafworp scoorde Lisanne 2 -10 in de dertiende minuut. De stand bleef oplopen, we misten een strafworp en Lisanne maakte onze derde op 3-15. We kwamen wat los en met goals van afstand van Thomas, Hidde en weer Thomas werd de rust bereikt op 6- 17.

Even uitblazen; met inmiddels enkele vak wijzigingen en nieuwe moed ingesproken werd de tweede helft gestart en met verve. Drie-op-een-rij van Anna, Lisanne en Thomas gaven een beter beeld en ook verdedigend kregen we meer grip mede ook door een wat minder zuiver schot van de tegenstanders. Om en om werd er nu gescoord en het aantal fouten van ons verminderde. Jasper maakte zijn afstandsgoal en Romy wist in korte tijd van voor de korf en aan de achterlijn tweemaal te scoren. Ons laatste doelpunt kwam van Thomas, einduitslag 13-25, waarvan in de tweede helft er 7 -8 op het bord kwam.

De tegendoelpunten lawine die in de eerste helft over ons heen kwam resulteerde grotendeels uit afstandsschoten. Verdedigend gesproken : “dan maar er op gedoken met het risico van een doorbraak “. Gelukkig werd dat in de tweede helft beter uitgevoerd. Een kleine vergoelijkende kanttekening was natuurlijk ook het overwicht van de ”lange “ mannen van de tegenstander bij het afvangen rond de paal. Voor de cijferliefhebbers: wij scoorden13% in beide helften, LDODK ging van 21% in de eerste helft naar 14% in de tweede helft. Uiteindelijk is vooral de mentale weerbaarheid van de ploeg gebleken, die bleef doorzetten en daarmee een beter resultaat in de tweede helft behaalde. Met zijn allen, de hele selectie, de schouders er onder en zoals meneer Kaktus al zei “geef nooit op”. We hebben een ploeg die dat doet en nu komt voor de supporters de uitdaging zaterdag in onze eigen hal in de altijd beladen wedstrijd tegen Blauwwit de echte GG sfeer te maken ter ondersteuning van ONZE ploeg.