Het TEAM gaat door

De strijd tegen een van de directe concurrenten waar wij de afgelopen jaren (te) veel moeite mee hadden. Het eerste schot na acht seconden was al raak, 0-1 achter. Geen probleem voor Britt die al snel scoorde gevolgd door Thomas, 1-2. Het was Hidde die na de tegentreffer van afstand 2-3 maakte. Na een gemiste strafworp van hen volgde een afstandsschot tegen  tot Anna ons weer op een voorsprong schoot en Jasper en Bjarne dit zelfs uitbouwden tot 3 -6. Een gemiste strafworp van hen en een rake vrije bal van Lisanne 3-7. Grote blijdschap, maar in een drietal minuten zorgden drie afstandsschoten voor 6 -7. Bjarne scoorde en KCC nam een time out in de vijftiende minuut. Na een tegengoal produceerde Thomas weer zo een ”schuine” treffer en Bjarne, getorpedeerd onder de paal benutte een strafworp. Een grote domper, Lisanne kwam ongelukkig ten val en blesseerde zich ernstig. Romy kwam er voor haar in. Vlak voor rust een strafworp tegen en de rust met 8 – 10.

Een goede eerste helft begeleid door het luidruchtige GG jeugdorkest. Nu kijken of we dit vol kunnen houden. Thomas zag het wel zitten direct van afstand en de tegenstanders misten weer een strafworp, maar scoorden direct van afstand. Even een run van ons met Hidde op de strafworp stip, daarna van afstand en Thomas eveneens, 9 -14. Eentje tegen en Romy vanaf de zijlijn op de lijst, 10-15. Ook KCC bleef echter scoren, maar Anna maakte weer wat ruimte. Romy met een mooie doorloopbal met nog vijftien minuten te gaan zette ons op 12-17. Geen probleem dus meer ? Maar twee tegentreffers in een minuut drukten de pret. Anna verschafte wat lucht van afstand, maar ze bleven maar komen, van afstand en met een vrije bal naar 16-18. Time out voor GG. Zelfs 17-18 op nog tien minuten tot Thomas met nog zeven minuten 17-19 maakte. KCC weer een time out. Inmiddels waren de GG coaches al actief aan het wisselen waarbij Kiko regelmatig de verdediging in ging. De in het volgende aanvalsvak ingezette Thomas  zorgde vier minuten voor tijd voor een uitbarsting van het GG jeugdorkest, maar met een tegentreffer bleef de spanning er in. En daar stond Jasper twee minuten voor tijd vrij onder de paal, 19-21, mooie actie. Na nog twee gele kaarten in de laatste minuut voor de tegenstanders mocht Thomas met een strafworp de eindstand bepalen op 19 -22.

Een terechte overwinning voor een team dat met volledige inzet met elkaar en voor elkaar streed. Tactische ingrepen van de coaches ondersteunden het geheel. De meegekomen supporters maakten het feest compleet. We blijven in de race, maar de weg is nog lang. Nog wel een kleine  kritische kanttekening: het verdedigen van naar binnen  komende tegenstanders kan beter, nog teveel overtredingen. Met zaterdag aanstaande de zware strijd tegen onze fijne buren (en ex-medespelers) uit de Koog kunnen de GG supporters voor een (prop)volle en meelevende hal zorgen; het dak er af. De ploeg verdient het.