Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

In memoriam: rie van maanen

Door Namens het bestuurRob Molanus, 2 maanden geleden

In memoriam: Rie van Maanen, ons oudste lid….

Afgelopen vrijdag werd de familie opgeschrikt door het onvermijdelijke….Moeder Rie is  overleden.

97 jaar oud. Dus meer jaren dan onze club. 

Ze was er volgens René wel aan toe, het lichamelijk ongemak nam toe en daar kon ze moeilijk mee omgaan.

Geestelijk echter bleef ze wel  in orde. En zo ken ik haar door de jaren heen. Als trainer van beide kinderen (Arco en René) moest ik indertijd regelmatig op het matje komen om onrecht (vooral naar René) toe te lichten. Terecht vond René, want zijn moeder had altijd gelijk…..

Rie speelde als 17 jarige al in Groen Geel 1 en dat viel aanvankelijk niet mee, daar was ze wel eerlijk in. De verhoudingen man/vrouw waren toen nog niet zo in evenwicht, maar ze heeft een lange carrière in ons vlaggenschip genoten, met ups en downs.  Op de verjaardagen (alcohol vrij)  kon ze spijtig vertellen over een wedstrijd tijdens de oorlog tegen Allen Weerbaar, waarbij een bekende tegenstander buiten het hek  moest blijven, vanwege zijn Joodse identiteit….waarom hebben we toen gespeeld?

Dit typeert in mijn ogen Moeder Rie, sterk bewogen bij anderen. Ze sloeg wel eens door…..zo klapte ze rustig voor een doelpunt van de tegenstander…..Mooi gedaan! Nou daar dachten de meeste  Groen Gelers toch anders over……Zeker toen degradatie dreigde.

“Met zijn vieren”  was ook zo’n standaardkreet, die in het mannenbolwerk van de jaren 70 niet altijd begrepen werd. In het huidige korfbal is dit nu juist wel de goede aanpak….Toch een moderne blik gehad.

Ook Moeder Rie ontmoette, als zovelen, haar man Jan bij het korfbal. Het gezin werd op de Zandweg een belangrijke pijler voor de club.  Vooral het jeugdwerk had de aandacht.

Het principiële  alcohol taboe werd breed uitgedragen, daar hadden de zoons vanaf de puberteit toch een andere mening over en dat gaf vaak wrijving….Als René weer op trainen verscheen met een zeer korte haardos, wisten we het wel….de kapper als strafinstrument. 

Als je oud wordt maak je veel mee. Een ruime serie (achter) kleinkinderen maakte haar trots, maar het overlijden van zoon Cees  was moeilijk te verwerken, dat kon ze moeilijk accepteren.

Zo’n 10 jaar geleden kwam het plan om naar Torenerf te verhuizen, niet zo’n gek plan voor een ruim 80-jarige….De keuken was al besteld…..

“Ik doe het niet!”  meldde ze de familie, ik woon prima aan de sloot en red me wel…….

Met de bekende mantelzorg is dat ook gelukt. De  traplift was ideaal en René en Arco deden de boodschappen….., uiteraard via het briefje met een duidelijke omschrijving. Kwaliteit voor alles! In het begin ging ze nog zelf mee, niks rollator, maar zo’n boodschappenkarretje duwt wel lekker. 

Ze  was nog van plan geweest om op de komende High Tea te verschijnen……Helaas! Toch  zal ze bij vele Groen Gelers nog lang ‘aanwezig’ zijn. Niet alle anekdotes passen in dit stukje.

Groen Geel gedenkt Moeder Rie met respect. 

We wensen de familie sterkte om de leegte te aanvaarden.

 

Namens het bestuur, Rob Molanus

 

Condoleance: woensdagavond 19.30 -20.30 uur Bennis Uitvaart, Dorpsstraat 18, Wormer

Crematie: donderdagmorgen 10.30 uur Crematorium Wibautstraat 282, Zaandam