Scheidsrechters opgelet!

Al veel scheidsrechters hebben hun voorkeur aangegeven voor het fluiten van wedstrijden. Tot uiterlijk zaterdag 17 november kunnen de scheidsrechters van ons vaste scheidsrechterskorps, hun voorkeur aangeven via scheidsrechter@kvgroen-geel.nl . Degene die niet gereageerd hebben en/of eerder hebben aangegeven door de scheidsrechterscommissie te willen worden ingedeeld, worden na deze datum op een wedstrijd ingedeeld. Komende week ontvangen alle scheidsrechters een mail met de definitieve indeling. Daarna wordt de indeling in sportlink en op de website geplaatst. Houd je mailbox dus in de gaten!Voor de leden van de teams die fluiten, is per mail een schema met datums naar de contactpersonen...

Balsponsor gg - dsc: bruna velserbroek

Zaterdag 17 novemeber start het zaalseizoen voor de selectie en staat er gelijk een sterke tegenstander op het programma: DSC uit Eindhoven. Voor deze wedstrijd sponsort Bruna Velserbroek de wedstrijdbal, aanvang 19.00 uur. Zij wensen iedereen veel succes komend zaalseizoen. Mocht u nog een boek of cadeau willen bestellen voor de feestdagen, via www.bruna.nl bezorgen zij bij u thuis.

Sinterklaas

Hallo pupillen, Woensdag 21 november is er voor alle F-jes en kangoeroes van 17:00 uur tot 19:00 uur een Sinterklaasfeest!

Theepotten en ander servies

Iedereen die aan onze oproep gehoor heeft geven en ons zijn of haar theepot heeft uitgeleend, kan deze weer bij Groen-Geel ophalen.

Het bruist bij groen-geel #95jaarjong

Traditiegetrouw eindigen we onze cabaretten bij Groen-Geel met het liedje; 'Er is leven bij Groen-Geel'.

Terug naar overzicht

In memoriam: rie van maanen

Door Namens het bestuurRob Molanus, 10 dagen geleden

In memoriam: Rie van Maanen, ons oudste lid….

Afgelopen vrijdag werd de familie opgeschrikt door het onvermijdelijke….Moeder Rie is  overleden.

97 jaar oud. Dus meer jaren dan onze club. 

Ze was er volgens René wel aan toe, het lichamelijk ongemak nam toe en daar kon ze moeilijk mee omgaan.

Geestelijk echter bleef ze wel  in orde. En zo ken ik haar door de jaren heen. Als trainer van beide kinderen (Arco en René) moest ik indertijd regelmatig op het matje komen om onrecht (vooral naar René) toe te lichten. Terecht vond René, want zijn moeder had altijd gelijk…..

Rie speelde als 17 jarige al in Groen Geel 1 en dat viel aanvankelijk niet mee, daar was ze wel eerlijk in. De verhoudingen man/vrouw waren toen nog niet zo in evenwicht, maar ze heeft een lange carrière in ons vlaggenschip genoten, met ups en downs.  Op de verjaardagen (alcohol vrij)  kon ze spijtig vertellen over een wedstrijd tijdens de oorlog tegen Allen Weerbaar, waarbij een bekende tegenstander buiten het hek  moest blijven, vanwege zijn Joodse identiteit….waarom hebben we toen gespeeld?

Dit typeert in mijn ogen Moeder Rie, sterk bewogen bij anderen. Ze sloeg wel eens door…..zo klapte ze rustig voor een doelpunt van de tegenstander…..Mooi gedaan! Nou daar dachten de meeste  Groen Gelers toch anders over……Zeker toen degradatie dreigde.

“Met zijn vieren”  was ook zo’n standaardkreet, die in het mannenbolwerk van de jaren 70 niet altijd begrepen werd. In het huidige korfbal is dit nu juist wel de goede aanpak….Toch een moderne blik gehad.

Ook Moeder Rie ontmoette, als zovelen, haar man Jan bij het korfbal. Het gezin werd op de Zandweg een belangrijke pijler voor de club.  Vooral het jeugdwerk had de aandacht.

Het principiële  alcohol taboe werd breed uitgedragen, daar hadden de zoons vanaf de puberteit toch een andere mening over en dat gaf vaak wrijving….Als René weer op trainen verscheen met een zeer korte haardos, wisten we het wel….de kapper als strafinstrument. 

Als je oud wordt maak je veel mee. Een ruime serie (achter) kleinkinderen maakte haar trots, maar het overlijden van zoon Cees  was moeilijk te verwerken, dat kon ze moeilijk accepteren.

Zo’n 10 jaar geleden kwam het plan om naar Torenerf te verhuizen, niet zo’n gek plan voor een ruim 80-jarige….De keuken was al besteld…..

“Ik doe het niet!”  meldde ze de familie, ik woon prima aan de sloot en red me wel…….

Met de bekende mantelzorg is dat ook gelukt. De  traplift was ideaal en René en Arco deden de boodschappen….., uiteraard via het briefje met een duidelijke omschrijving. Kwaliteit voor alles! In het begin ging ze nog zelf mee, niks rollator, maar zo’n boodschappenkarretje duwt wel lekker. 

Ze  was nog van plan geweest om op de komende High Tea te verschijnen……Helaas! Toch  zal ze bij vele Groen Gelers nog lang ‘aanwezig’ zijn. Niet alle anekdotes passen in dit stukje.

Groen Geel gedenkt Moeder Rie met respect. 

We wensen de familie sterkte om de leegte te aanvaarden.

 

Namens het bestuur, Rob Molanus

 

Condoleance: woensdagavond 19.30 -20.30 uur Bennis Uitvaart, Dorpsstraat 18, Wormer

Crematie: donderdagmorgen 10.30 uur Crematorium Wibautstraat 282, Zaandam