Opruiming

We gaan de kasten weer legen. Alle gevonden voorwerpen zitten in de blauwe bak rechts voor de metalen kast. Wat volgende week niet is afgehaald gaat naar een kledingbak voor een goed doel.

Gevonden voorwerpen tot 17-9-2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wist u, dat....

Nu Rusland als vanouds spionnen over de wereld heeft lopen die af en toe wat gif spuien, het (lees Poetin) vervolgens zelf in alle toonaarden ontkent, zal ik u op de hoogte brengen van enkele zaken die u naar alle waarschijnlijkheid nog niet wist.*Zo heeft de A3 al voor de second time van een A1 gewonnen. En dat is zeker geen sinecure. Over een kampioenschap wil ik het nog helemaal niet hebben, want u kent vast het verhaal van Icarus, van die hoogmoed en die val zeg maar, maar wie weet is het voor het eerst in de korfbalhistorie dat...

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Wedstrijdverslag groen geel c3 - zaandam zuid c1 (11- 3)

Deels vergelijkbaar met de vorige wedstrijd bleven we flinke verdedigende druk zetten, maar het was wat minder dan vorige keer. Al in de tweede minuut scoorde Jiske onder de paal uit een pass van Angel 1-0. Een doorloopbal tegen werd 1-1; waar was het voorverdedigen? Lucas maakte van afstand 2-1 en aangegeven door Roxanne werd het door hem uit een doorloopbal ook 3-1. In het damesvak werd het snel door Calista aangegeven door Jitske 4-1, gevolgd door haar nu aangegeven door Angel 5-1. Kasper met een schot 6-1. Een tegengoal 6-2 en voor rust Calista van afstand 7-2.

Terug naar overzicht

Hé, vertrekkend korfbaltalent: wacht nog héél even!

Door Mariëtte Koomen, 3 maanden geleden

Ben jij (of ken jij) iemand die aangegeven heeft om het komend seizoen te stoppen met korfballen? Dan willen we jou graag nog wat vragen!

Waarschijnlijk heb jij al jaren gekorfbald, heb je kennis van het korfbalspel en weet je hoe het werkt in en rond het veld. En nu ga je stoppen met korfbal en heb je misschien je lidmaatschap ook al wel opgezegd omdat je gaat studeren, zwanger bent, op wereldreis gaat, je jezelf te oud vindt of langdurig geblesseerd bent waardoor het deelnemen aan de (volledige) competitie er niet meer voor jou in zit het komende seizoen. Vaak een beslissing met pijn in het hart, want je vond het korfballen altijd zo leuk, je gaat je vrienden missen (en je vrienden jou) en je oude vertrouwde cluppie GroenGeel...

Maar wij vinden het als GroenGeel ook jammer dat je weggaat en zonde om zoveel korfbaltalent zomaar te laten gaan! Wij zijn als vereniging namelijk heel erg op zoek naar mensen met korfbalkennis en -ervaring.

We zijn namelijk hard op zoek naar scheidsrechters! En als ervaren korfballer, kan jij zeker ook een wedstrijd fluiten. Voordeel van een wedstrijd fluiten is: je hoeft het niet het hele seizoen te doen, maar alleen in weekenden en op momenten dat jij beschikbaar bent. Het kost weinig tijd, want het is altijd ‘thuis’ bij GroenGeel, je hoeft als scheidsrechter niet zo hard te rennen en het maakt niet uit of je hoog of laag hebt gespeeld, als je maar kennis van het korfbalspel hebt (we geven je sowieso tips mee). En bovenal: je maakt er een heleboel korfballers blij mee, want: zonder scheidsrechter kan er niet gekorfbald worden!

Dus denk er eens over na of jij, als je gaat studeren, misschien af en toe een weekend thuis bent waarin je een wedstrijdje kan fluiten. Ga je halverwege het seizoen op wereldreis? Mogelijk heb je in die weken ervoor en erna nog een paar weekenden dat je een uurtje kan missen. Of ben je zwanger en wil je je conditie nog een beetje op peil houden totdat je écht niet meer kan...

Kortom: we zijn op zoek naar jou!

Dus bij deze de oproep:  Ga jij stoppen met korfballen? Wij zien graag je korfbaltalent terug op onze GroenGeelvelden! Opgeven kan via scheidsrechter@kvgroen-geel.nl en geef duidelijk je beschikbaarheid aan. (Dit geldt ook voor andere GroenGelers die soms een uurtje over hebben waarin ze willen fluiten!)

Super bedankt namens alle korfballers van GroenGeel!

De scheidsrechterscommissie