Opruiming

We gaan de kasten weer legen. Alle gevonden voorwerpen zitten in de blauwe bak rechts voor de metalen kast. Wat volgende week niet is afgehaald gaat naar een kledingbak voor een goed doel.

Gevonden voorwerpen tot 17-9-2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wist u, dat....

Nu Rusland als vanouds spionnen over de wereld heeft lopen die af en toe wat gif spuien, het (lees Poetin) vervolgens zelf in alle toonaarden ontkent, zal ik u op de hoogte brengen van enkele zaken die u naar alle waarschijnlijkheid nog niet wist.*Zo heeft de A3 al voor de second time van een A1 gewonnen. En dat is zeker geen sinecure. Over een kampioenschap wil ik het nog helemaal niet hebben, want u kent vast het verhaal van Icarus, van die hoogmoed en die val zeg maar, maar wie weet is het voor het eerst in de korfbalhistorie dat...

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Wedstrijdverslag groen geel c3 - zaandam zuid c1 (11- 3)

Deels vergelijkbaar met de vorige wedstrijd bleven we flinke verdedigende druk zetten, maar het was wat minder dan vorige keer. Al in de tweede minuut scoorde Jiske onder de paal uit een pass van Angel 1-0. Een doorloopbal tegen werd 1-1; waar was het voorverdedigen? Lucas maakte van afstand 2-1 en aangegeven door Roxanne werd het door hem uit een doorloopbal ook 3-1. In het damesvak werd het snel door Calista aangegeven door Jitske 4-1, gevolgd door haar nu aangegeven door Angel 5-1. Kasper met een schot 6-1. Een tegengoal 6-2 en voor rust Calista van afstand 7-2.

Terug naar overzicht

Groepsdynamiek

Door Ellen Groenveld, 3 maanden geleden

Afgelopen maandag streden drie recreantenteams om de Mosselbokaal. Er werd fanatiek gespeeld, veel gelachen en prima gescoord.

Over de magie van het groen gele shirt schreef ik al eerder: "Team Groen Geel, hoe kan het ook anders, ging er met de hoofdprijs vandoor"(zie Vijftig tinten Groen Geel) en "In het magische GG shirt is iedereen onverslaanbaar..." (zie Heel Groen Geel bakt).

Het zal jullie dus niet verbazen dat óók deze keer Team Groen Geel onder leiding van coach Tom er met de hoofdprijs vandoor ging: de Mosselbokaal uitgereikt door Dick Rombout en gevuld met geweldige zelfgemaakte Groen Geel armbandjes gemaakt door Dennis en zijn Ellis.

Na afloop was er vooral veel gezelligheid, lekkere hapjes en natuurlijk de toespraak van Gitta. Iedere recreant doet het hele jaar zijn of haar best om zoveel mogelijk trainingen aanwezig te zijn. Als beloning is daar, aan het eind van het seizoen, de sticker van Gitta! Het was de avond van Tom want ook deze eerste prijs was voor hem: met maar liefst 32x was hij er alle trainingen bij. Ook Joyce (31x), Ans L. (30x), Phiona (30x) en Ferry (27x) werden beloond met een sticker.

Sandra Dik en Hans Petersen werden gehuldigd vanwege hun respectievelijk 12,5- en 15-jarig jubileum en kregen uit handen van Gitta een sticker uitgereikt. Voor Dennis en Ellis was er een fijne fruitbon als dank voor het verzorgen van fruithapjes en het, al 10 jaar -en nu dus zijn laatste jaar- inzamelen van oud papier. Ellen werd vanwege haar voet verwend met gezellige groen gele kaarsen, Sylvia toegezongen vanwege haar verjaardag en assistent-coach Annelies bedankt voor haar inzet van het afgelopen jaar.

Als dank voor haar enthousiasme en tomeloze inzet kreeg Gitta van de hele groep een fleurige hangplant en een tegoedbon voor een gezellige high tea.

De recreantengroep groeit en bloeit onder Gitta, de wachtlijst is inmiddels opgeheven en er is plek voor nieuwelingen! Vanwege de groepsdynamiek zijn met name jonge mannen van harte welkom, Henk weet er van.