Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

Groen geel naar playoffs

Door Marcel Griemink, 16 dagen geleden

Promovendus flikt het in eerste jaar

Groen Geel 1 – Unitas/Perspectief 1   36-29

Speelronde 11 is een die voor Groen Geel  een hele mooie kan worden. Zaterdag avond spelen we tegen Unitas en de zondag speelt Wageningen uit bij AW/DTV. Mochten wij winnen en Wageningen verliezen dan zijn wij zondag avond officieel geplaatst voor de playoffs. Maar dan moet je wel even winnen van de nummer 6 die vecht om weg te blijven bij de degradatie zone.

Groen Geel start geweldig. In tegenstelling tot de laatste 4 wedstrijden is het begin tegen Unitas korfballend gezien perfect. Maken geen fouten en scoren in 15min precies 15 keer. Stand na deze periode is 15-5. Unitas weet waarschijnlijk al dat het vandaag in Wormer niets te zoeken heeft en zelf moet hopen op een verlies van Tweemaal Zes. Het nadeel van een krachtsverschil in deze grote is dat de afspraken, geduld en focus meer en meer afneemt.  Iedereen krijgt kansen en we nemen steeds vaker niet het juiste schot. Daarnaast worden we verdedigend  een beetje laks , kijken te veel naar andere zaken in plaats van gefocust te zijn op eigen tegenstander. Daardoor waren we vaak iets te laat en kan Unitas toch mee gaan scoren. Net voor rust staan we er nog 10 voor en bij het rust signaal nog maar 6. Unitas is een ploeg die stug doorgaat en kansen die ze krijgen dan ook vol benut. Mannen mogen zich dat aanrekenen. Dames doen het prima, maar twee tegen is top.

Ruststand 18-12.

In de rust wordt dit dan ook zwaar aangerekend. De verdedigende kant. Totaal onnodig. Aanvallend mogen we natuurlijk niet klagen, 18 keer scoren is boven gemiddeld. Toch had ook hier meer ingezeten als we vol hadden doorgepakt en meer hadden gekeken naar juiste kans.

Tweede helft is een  van gelijk niveau, Groen Geel speelt min of meer zakelijk zijn wedstrijd uit. Scoort nog steeds flink maar ook Unitas benut iedere gelegenheid om bij te blijven. Het verloop is identiek aan de eerste helft. Wij lopen uit naar 9 verschil en Unitas brengt dat terug naar 7. Kortom een wedstrijd  met veel doelpunten maar die gevoelsmatig  misschien wel nooit een echte wedstrijd werd. Eindstand 36-29. Veel gemaakt maar veel te veel doorgelaten. Voor de tot dan toe minst doorlatende verdediging is dat jammer. Top was wel weer dat we speelde voor een volgepakte tribune. En het publiek, spelers en staf moesten nog een dag wachten op het resultaat van Wageningen. Wij hebben onze plicht gedaan, winnen.

Wat gebeurd er de volgende dag. AW gaat net als Groen Geel furieus van start. Komen goed voor en Wageningen komt moeilijk tot scoren. Pas ver in de tweede helft komt Wageningen terug tot 1 doelpunt verschil. Net als je denkt dat de wedstrijd kan kantelen scoort AW een aantal keer achtereen en dat komt Wageningen niet meer te boven. AW wint uiteindelijk dik en daarmee komt promovendus Groen Geel in de hoofdklasse Playoffs.

Verschrikkelijk knap. Want dat lijkt een ieder wel een beetje te vergeten. Deze jonge ploeg speelde vorig jaar nog overgangsklasse en speelt dit jaar zijn eerste in de hoofdklasse. Ongelofelijk knap om in je eerste hoofdklasse jaar door te dringen tot deze playoffs. De top in de andere hoofdklasse vindt dat Groen Geel wandelt door de competitie, maar zij vergeten waar deze ploeg vandaan komt. Iedereen weet wat voor slag er gemaakt moet worden om tot in de top hoofdklasse door te dringen.  Club Groen Geel is gewoon mega trots op de complete selectie die dit voor elkaar heeft gekregen.

Nu spelen we nog 3 competitie wedstrijden en spelen op 10 en 17 maart de eerste twee playoff wedstrijden. Dat gaat wat worden in de Hel van Wormer.

Groen Geel         11-20                    SCO                     11-10

AW/DTV              11-20                    Unitas                   11-8

Wageningen        11-12                    Tweemaalzes       11-5

ROHDA               11-11                    NIC                       11-2