Gewijzigde voorlopige teamindeling abc

Beste spelers, hierbij vinden jullie de gewijzigde voorlopige team indelingen. 

Toernooien a, b, c, d, e en f teams op zaterdag 31 augustus

Om alvast in de agenda te zetten:

Website 'op vakantie'

De zomervakantie komt eraan. Van 14 juli - 11 augustus gaat de website 'op vakantie'. Wil je nog een bericht plaatsen? Doe dat dan voor die tijd. Rest mij iedereen een heel fijne, zonnige en relaxte vakantie te wensen!

Verrassing voor ivan

Vrijdag 28 juni speelde het Surinaamse team tegen Saen United. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de wedstrijd even stil gelegd voor onze clubheld Ivan.

Kt3

Merle Hendriks en Carlo de Vries zijn geslaagd voor het diploma KT3 (Korfbaltrainer 3).

Terug naar overzicht

Goed voorbeeld doet volgen...

Door Rob Molanus, 5 maanden geleden

De vierde wedstrijd naar Verweggistan stond vandaag voor GG3 op het programma. Niet zo ver als Groen Geel 1, want Zeeland is toch echt verder afgedreven dan het Friese land, maar toch ruim 150 km naar Wolvega. Die hal kennen we…diverse jeugd NK zijn hier verspeeld, niet altijd met ultiem resultaat, maar de hal en de kleedkamers kwamen de jeugdige spelers van Zondag1 toch echt bekend voor.

We waren lekker op tijd om een kopje thee en koffie te drinken en hoewel de hal nog aardedonker was stond de koffie klaar. “Wij zorgen altijd dat we ruim op tijd klaar zijn”, sprak de mevrouw van de catering, want onze  gasten komen vaak van ver.

Onze hoop is  dat dit nu ook  in Grou  is doorgedrongen, want ik herinner me (2 jr terug) nog een zeer bizarre  situatie, dat bij wij bij  lichte vorst  eerst een half uur buiten stonden, na opening  daarna de mevrouw de sporthalvloer ging vegen en toen pas het koffieapparaat wilde aanzetten, waarbij ze eerst weer het licht in de sporthal uitdeed, want onze tijd (om in te schieten) was nog niet  aangebroken. Nu zijn wij Westelingen altijd beleefd en voorkomend, maar toen het ons ook nog verboden werd om de voorbespreking in de dameskleedkamer te houden, was het gedaan met die beleefdheid…..Ene mevr. D.H. (U bekend als eega van onze voorzitter) merkte iets op in de trant van…U kunt de pot op…..Het kan ook Bas .B. geweest zijn, maar we waren al opgefokt voor dat de wedstrijd (gelijkspel) was begonnen. Voor de duidelijkheid, onze Guido komt uit die regio en treft geen blaam!

Over drie weken weten we meer….

 

We waren als Zondag1 behoorlijk enthousiast en tevreden over ons voorbeeld in de club:  Zaterdag1!. Een belangrijke overwinning in Arnemuiden geeft weer meer hoop op een goede afloop van het seizoen. Maar het kan ook consequenties hebben op ons succes. Nu nog laten wij ons stimuleren door de echte toppers, maar……als GG1 nu eens de finale speelt en wint, moeten wij de volgende dag tegen KZ4…..

Die groep sprak ik dus gisteravond bij mijn bezoek aan  KZ 1 (redelijk) tegen KCC (zwak).  Dat is toch wat…..sprak ik daar bescheiden…..de laatste ronde…., wij winnen en zijn dus kampioen en jullie degraderen……Het kan ook anders,…..spraken de bijdehante Kogers, wij handhaven ons en jullie zijn dan geen kampioen…..Ai, dan kan natuurlijk ook en met het ultieme succes van GG1 de avond daarvoor een mogelijke realiteit.

Het is dus zaak om al eerder orde op zaken te stellen. Dan moeten we starten met winst op SCO, die nog een puntje meer hebben dan wij.

De voorbereiding was wat rommelig. Door de blessures in GG2 moet er een her rangschikking plaats vinden van de dames. Yoëlle moet opgesteld worden in GG2 en direct meedoen. Dag Yoëlle en veel succes. Uit betrouwbare rol is vernomen dat zij dat afgelopen zaterdag tegen Sporting Delta netjes deed, ook Elserieke en Armel haalde een voldoende in hun bijdrage in GG2 (bron: E.H.).

Leanne had een merkwaardige voorbereiding, na de verpletterende winst op GG A1 op donderdag vertrok ze de volgende dag per boot naar Engeland om de Britten te vertellen hoe dom de Brexit is en onderwijl met haar moeder wat te shoppen in New Castle. Op zondagochtend weer terug en door Yoëlle (naast chauffeur ook ons voltallig publiek …dank) net op tijd afgeleverd te worden in Wolvega. Leanne had geen zeebenen en speelde een voortreffelijke wedstrijd tegen een pittige Friezin. Haar vak had al aangegeven, dat de lengte van de SCO-mannen (heel lang!) bestreden moest worden door dit vak via een snel tikkie/takkie spel en vooral veel loopwerk. En jawel, complimenten!,  dit werd voortreffelijk uitgevoerd, mede ook omdat Jasper in het begin zijn uitgespeelde kansen netjes raak schoot. SCO haalde al in de eerste helft goliath naar de kant en dat moet als een compliment opgevat worden. SCO ging meer over de dames spelen, maar ook dat werd door ons netjes opgevangen. Het voordeel van het hoge looptempo  dat vooral Tamarah naast een rood hoop geen stem meer had om nog een kritische noot in mijn richting te plaatsen. Het andere vak speelde met Emar naast Rick en dat liep best goed. Guido is aan het herstellen van een broze rug en had ook wat hoofdpijn (volgens de nieuwe AVG-wetgeving kunnen we daar geen details over geven). Met hard werken kreeg Emar er voldoende in ( 4?), Rick deed zeker in het begin ook mee met de score, net als Armel, die hem halverwege de 2e helft verving. Sandra en vooral Elserieke verrichtten beulswerk, om de stevige SCO-dames te temmen en gebruik te maken van de mogelijkheid op een snelle doorbraak. Zo forceerde Els een paar mooie doorbraken en stippen.

We zijn altijd al blij als Els één doorbraak benut, dat lukte nu 2 maal, maar de komende wedstrijd worden dat er nog meer.

Soms werden we toch weer wat te onrustig en hebben we moeite om in de aanval de bal soepel rond te laten gaan en niet direct te schieten. Wij hebben (helaas) geen schotklok, dus geduldig spelen wordt niet afgestraft door een zoemer. Dat moet dus (nog) beter. Wat ook beter moet is het rendement van de vrije ballen. Dit is bij ons nog geen zekerheidje , de stippen gelukkig wel. De voortreffelijke scheidsrechter gaf er terecht een paar en dat was 100 %.

In de slotfase probeerde SCO door kneppelhard spel nog iets te forceren, vooral Gerben moest het behoorlijk ontgelden. Maar juist Gerben liet zijn dat niet alle Westzaner slappelingen zijn (mijn vriend Jenne woont daar ook) en benutte vlak voor tijd een beslissende strafworp en op de valreep nog een afstandsploffer. Toch weer een stuk of 5!

Een duidelijke 19-14 overwinning stond op het scorebord. Dat geeft een goed gevoel. Komende week staat 3 ter beschikking van GG2 (di vrij) en donderdag gaan we de A1 helpen om de strijd tegen de degradatie een gunstige wending te geven. Niet door slap te spelen, nee de coach van de A3 gunnen we niets meer….maar door te stimuleren en ze op te peppen.GG doet er (in de organisatie) alles aan om dit team te steunen. Laten we als team en als publiek ook volop meewerken. Uiteindelijk moeten ze het zelf afmaken in de eerste drie weken van maart. 

Wij gaan op 3 mrt de kantine in Grou nogmaals inspecteren en daarna Mid Friesland verslaan. Guido is dan weer van de partij. 

We staan aan kop, maar de marge is erg krap…..We lijken wel Zaterdag 1. Daar zijn we natuurlijk ook bij, tenzij je met een bus naar de sneeuw gaat. Kom wel weer heel terug.

Bij winst in Grou verwachten we een volle sporthal bij onze volgende klus….

We kennen maar één echte tegenstander (al 3 keer van verloren!) en dat zijn we zelf!

 

Rob M.