Weer een stap vooruit. Tegen het ook dit seizoen sterk vernieuwde Tempo kwamen we moeizaam op gang. We waren wel actief, maar we hadden er in negen minuten en een gemiste strafworp 17 schoten voor nodig naar de 1- 1 te komen , Bjarne gaf ons hierbij de aanzet. Het volgende aanvalsvak stoomde door met schoten van Hidde en Marieke, 3-1. We kwamen niet echt los. Gerben op 4-2 en Romy naar 5-3 en na een strafworp tegen was het Britt met een schot 6-4. Thomas benutte een strafworp en het was Gerben die de ruststand op 8-5 bracht. Acht doelpunten uit 58 schoten, 13% in de eerste helft.

Ook hier was het opvallend dat er geen enkel doelpunt aan beide kanten uit een doorloopbal viel en dat bleef in de tweede helft op slechts een; beide ploegen dus voorzichtig verdedigend. We gingen door en na rust hadden wij het  vizier wat scherper gesteld, elf doelpunten uit 50 schoten, 22%. Via twee goals van Gerben, waarvan een uit een strafworp, en een afstandpoeier van Hidde werd het 12-8. Britt volgde en Lisanne ,uit een doorloopbal, 14-8. Rustiger combinerend bereikten we, na onder andere twee strafworpen tegen en een timeout van onszelf om even weer onderling goed af te stemmen, via Thomas en Gerben 16-9. Tijd voor twee verse krachten. Na een tegengoal brachten Anna van afstand en Romy ons tot 18-11. Nog even jammer voor het publiek van de one hander van Jasper die mis ging en het was Bjarne die met een half theaterstukje bij de paal de eindstand op 19-11 neerzette.

Een verdiend gewonnen wedstrijd met nog wel wat verbeterpunten, o.a. drie gemiste strafworpen en drie gemiste vrije ballen, maar we gaan in zijn algemeenheid vooruit. Goede inzet, leuk om te zien. Volgende week  komt Blauwwit op bezoek. Voor de eerste wedstrijd dit seizoen staat er nog een rekening open en laten we die eens goed aanbieden. De supporters, met zijn allen droog en warm in de tribune, kunnen hierbij helpen. En daarna…een lekker stukje gezelligheid in de kantine.