Om van te leren

Onze voorlopig laatste wedstrijd in de Korfbal League, tegen PKC de titel favoriet. Die begon ook meteen geconcentreerd. Na zes minuten kwam er een time out en inmiddels stonden we 0-5 achter door een viertal schoten en een vrije bal. We kwamen er niet echt uit door te snel schieten en plaats fouten. Verdedigend hadden we klaarblijkelijk te veel ontzag en lieten ruimte voor het schot. Zo werd het 0-8 achter tot in de 16e minuut Sascha van afstand ons eerste doelpunt maakte. Vreugde bij onze enthousiaste supporters. De tikker liep echter door tot 1–12 en in de 20e minuut Jasper met een strafworp 2-12. Ook het afvangen was moeizaam tegen de langere (of hoger springende) tegenstanders. Gerben schoot 3-12 in en een vrije bal tegen werd 3-14. Aan de achterlijn maakte Gerben 4-14 en vlak voor rust schoot Jasper 5-16 in.

Pff… even op adem komen. We begonnen niet scherp genoeg tegen een fel PKC, maar gelukkig namen die wat gas terug na de grote voorsprong.

Een strafworp tegen en Bjarne maakte bij de paal 6-17. We gingen mee scoren en Gerben van afstand 7-18. Twee vrijeballen van ons gingen mis, maar Fanny maakte van afstand 8-19 met nog een vijftien minuten te spelen. Hidde van afstand 9-19 en nu volgden een vrije bal tegen en twee strafworpen tegen 9–23. Anna van afstand onze 10e en Gerben uit een strafworp voor een doorbraak poging 11-23. Nog een strafworp tegen, een mooie combinatie van de tegenstanders en een afstandsschot maakten 11-26 tot Gerben uit een strafworp 12-26 scoorde. Nog een afstandsschot tegen en een doelpunt uit een plaats fout van ons 12-28. In de laatste minuut maakten Anna en Gerben, beiden van afstand, het slotakkoord 14-28.

De moeilijke competitie zit er op. De ploeg heeft het boven de algemene verwachting gedaan en bleef elke wedstrijd volhouden. Aanvallend haalden we ons gemiddelde meestal, maar verdedigend kon het scherper. Voor iedereen een leerzame competitie en genoeg verbeterpunten. Met de goede stemming in de ploeg kunnen we uitkijken naar volgend zaalseizoen, volle kracht en laten zien wie GG is. Nu gaan we binnenkort de kou in en het veld op, een mooie gelegenheid om te laten zien hoe ver we korfbaltechnisch gevorderd zijn…en misschien dan ook weer eens van het zonnetje genieten.