In de strijd om terugkeer naar de Ereklasse heeft GG weer een stap gezet. Op een (eindelijk) weer eens mooie lentedag, zonnetje, weinig wind en gezellig op het veld werd een actieve wedstrijd gespeeld. Al in de eerste aanval werd het 1 -0 voor ons. Het scoringstempo zat er goed in, maar door een drietal (onnodige) overtredingen en de daarop volgende strafworpen en vrije ballen bleven de tegenstanders qua  scoren bij in het begin. Voorzichtiger verdedigend na verloop  van tijd liepen we langzaam uit, zodat de ruststand 12-5 bedroeg. We schoten relatief veel, 69 keer.

Na rust werd dit doorgezet. Verdedigend werd goed aangesloten en veel schietend, 61 keer, en met een goede inzet bereikten we de eindscore van 26 – 9. Naast mooie  doelpunten uit afstandsschoten waren er ook mooie doorloopballen en … mooie missers. Een nog opvallend slot van de wedstrijd waren de twee goals in korte tijd van Bjorn die als invaller slechts vijf minuten mee deed.  De goalgetters waren:  Thomas en Gerben, beiden zes, Anna vier, Hidde en Fanny beiden drie, Britt en Bjorn beiden twee.

Met dit soort wedstrijden kan de basis voor het volgende seizoen worden gelegd. Verdedigend werd na het rommelige begin weinig ruimte weg gegeven. Aanvallend was het schot makkelijk; de zuiverheid was met 26 doelpunten uit 130 schoten 20%, volhouden zo. Hopelijk kunnen we aanvallend ook nog extra mogelijkheden maken via omdraaiballen en andere korte kansen; een arsenaal aan kansen voor de toekomst dan. Komende zaterdag tegen KVS; waarschijnlijk een moeilijker tegenstander. Laten we zo gedisciplineerd blijven spelen, want het zal niet altijd makkelijk blijven gaan. Doorzetten naar de ereklasse weer. Als supporters komen kijken hoe de selectie zich ontwikkelt.