Les van de buren

De (prop)volle hal was er met beide supportersgroepen klaar voor, genoeg lawaai. Een iets aarzelend begin en na vier minuten scoorde KZ als eerste van afstand 0-1. Bjarne met een mooie shuffle achter de korf maakte 1-1 en van afstand was het Anna  gevolgd door Thomas, die vandaag goud in zijn handen had, 3-1. Na tien minuten was de stand 3-3. Daar was Thomas weer die ondanks scherp verdedigen ons op 5- 3 bracht. Inmiddels was Sacha uitgevallen door een blessure en vervangen door Marieke. Hidde vanuit de  hoek 6 -2 na vijftien minuten. Het was verdedigend moeilijk en een strafworp tegen en een afstandsschot  maakten 6-5 .Thomas met een vrije bal bracht wat ruimte, maar weer een strafworp tegen. Vanaf de zijkant schoot Britt droog raak en Jasper volgde met een vuurpijl 9 -6 na een minuut of twintig. Enthousiasme uit de GG hoek.  Verdedigend hielden we het echter niet makkelijk en twee schoten later en een vrijebal  tegen betekenden gelijk 9-9. Natuurlijk Thomas met zijn schot, maar een vrije bal tegen en de rust werd 10–10.

Een leuke eerste helft, maar… tegenover onze afstandsschoten lieten we te makkelijk goals door ook door overtredingen gevolgd door strafworpen en vrije ballen. Spanning alom. De tegenstanders openden, maar Romy maakte van afstand gelijk, 11 -11. De volgende zeven minuten kwamen we echter door schoten en een strafworp tegen achter op 11-16; zelf konden we niet onder de constante verdedigende druk vandaan komen. Thomas viel uit door een blessure en Kiko verving hem.  Bjarne, een beetje getorpedeerd benutte een strafworp 12-17, maar mede door enkele strafworpen liep de stand op naar 12–23 en de strijdkracht zakte. Romy wist nog vlak voor tijd 13-25 te scoren, maar aanvallend konden we geen potten meer breken.

Jammer na de spannende eerste helft. Qua afstandsschoten konden we het bij houden, maar te makkelijk vrij laten schieten en teveel overtredingen op naar binnen komende spelers/sters beslisten de wedstrijd. En de tegenstanders wisten consequent verdedigend (veel)druk te geven. Op bijna de helft van de competitie vallen de resultaten niet echt tegen ten opzichte van die al jaren lang Topleague spelende ploegen. Relatief minder scorend moeten we echter wel kunnen zorgen voor consequent verdedigen en  minder overtredingen op doorloop pogingen; durven enerzijds, maar ook voorzichtig zijn anderzijds. Alle inspanningen blijken wel langzaam maar zeker tot meer blessure te leiden. Ons team heeft alle steun van de supporters nodig, zoals ook tot nu toe gebeurt. Samen moeten we de komende wedstrijden in gaan, strijd op het veld, veel aanmoedigingen vanaf de kant en… gezelligheid in de kantine.