Bijna

In de  bomvolle sporthal, sfeervol door de supporters van beide ploegen, troffen we de tegenstanders van de promotie/degradatiewedstrijden van enkele jaren terug. Al na enkele minuten een vrije bal tegen 0-1, maar Anna schoot ons naar  1-1. Een afstandsschot tegen en daarna misten wij een vrije bal. Een combinatie van Gerben met Bjarne rondde deze af 2-2. We kregen een strafworp tegen en onder de paal werd het wat ongelukkig 2-4. Na twee gemiste vrije ballen werd Sascha getorpedeerd, geel voor de HKC speler en ook voor onze luidkeels protesterende speler. Lisanne wist van afstand 3 -4 te maken, maar het werd toch 3-6 voordat Anna 4-6 scoorde.  Weer twee vrije ballen tegen(?) en Hidde zette ons met twee afstandsschoten gelijk 6-6.  Zelfs voor door Anna, maar na een door ons gemiste strafworp werd de rust 7- 7.

Redelijk in evenwicht. Britt begon meteen met 8-7 gevolgd jammer genoeg door 8-8. Nu was het Anna die uit een omdraaibal bij de korf 9-8 maakte. Een strafworp tegen plus een gele kaart tegen en een schot 9-11 tot Thomas uit een strafworp 10 -11 maakte. We bleven wel bij , maar verdedigend was de concentratie klaarblijkelijk minder, waar ook bij de tegenstanders anderen meer gingen aanvallen. Achter naar 10-14 tot Thomas 11-14 maakte. Hidde scoorde een vrije bal op 12-15 en Anna wist ons met twee schoten op 14–16 te brengen. Bjarne maakte een mooie wegstapactie 15-17 en Thomas bracht de spanning op 16-17 met nog geen tien minuten. En ja een strafworp voor ons , maar… mis. Een goal tegen en Anna 17- 18 en zelfs uit een strafworp 18-19. Alles nog mogelijk met nog enkele minuten, maar het lukte niet;  eindstand 18 -21.

Een smet op de wedstrijd was de aanpak van een van de scheidsrechters (niet bepalend voor de uitslag, maar wel voor het spel een van onze speelsters). Fouten maken als scheidsrechter kan, maar regelmatig tegen dezelfde speelster zowel aanvallend als verdedigend onterecht fluiten hoort niet. Op de video opname zijn deze feiten te zien en ook apart vermeld; het zou deze scheidsrechter sieren de opname te bekijken.

Een spannende wedstrijd, maar zoals gezegd bijna gehaald, maar net niet. We scoorden meer, maar jammer genoeg was het verdedigend minder in de tweede helft. We gaan stap voor stap vooruit; nu nog de schotzuiverheid verbeteren en de verdedigende concentratie houden tot en met het eind. Volgende week bij Fortuna op bezoek, een echte uitdaging: durven.